Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Τα αιολικά των DAMCO/ENEL στην Τήνο -- δείτε αν σας έχουν φάει και σε εσάς κανένα χωράφι

Η ανάρτηση αυτή έχει:  α) Την λεγόμενη θέση "Κοράκου Φωλιά" και β) την λεγόμενη "Γκάγκαρη".

α) Κοράκου Φωλιά


Αυτό είναι η "οριζοντιογραφία" στην θέση που αυτοί ονομάζουν Κοράκου Φωλιά, μετά τον Μαμάδο, κοντά στο στενό (εδώ στο Google Maps).  Το τοπογραφικό αυτό (και όλα τα τοπογραφικά σε αυτή την ανάρτηση) είναι από την ΜΠΕ ("Μελέτη" Περιβαλλοντικών "Επιπτώσεων") και τα αντίστοιχα σε όλες τις Κυκλάδες είναι εδώ.

Όλες οι εικόνες μεγαλώνουν με κλικ.


Η θέση αυτή, με σημειωμένες (από εμένα) τις θέσεις στην δορυφορική της Google Earth είναι αυτή:


Σε λεπτομέρεια:




και στην δορυφορική:


Δεν ξέρω τίνος είναι αυτές οι εκτάσεις. Η Α1 δεν φαίνεται να είναι σε περιφραγμένη έκταση, αλλά βλέπω δύο-τρεις πεζούλες από κάτω.  Κάποιος έχει ήδη κάνει χωματουργικά στην Α2. Ο "οικίσκος" ΟΕ είναι σε περιφραγμένη έκταση. Η Α3 επίσης σε περιφραγμένη έκταση με καραμπινάτες πεζούλες (ή αναβαθμίδες) δηλαδή σε ιδιωτική έκταση.

Και το υπόλοιπο του "πάρκου" στην "Κοράκου Φωλιά":


Και το ίδιο στην δορυφορική. Προσέξτε:  Δεν είναι μόνο που ακριβώς είναι χωροθετημένες, αλλά τι σκαψίματα κάνουν για τις λεγόμενες "πλατείες" και την πρόσβαση ("κλάδους" νομίζω τους λένε).


΄Θα πεταχτώ κάποια στιγμή στα Έξω Μέρη να τοιχοκολλήσω αυτές τις εικόνες και ας κάνουν κουμάντο οι ιδιοκτήτες.

β) Γκάγκαρη


Το αιολικό "πάρκο" Γκάγκαρη έχει δύο τμήματα. Το ένα πάει από την Αγία Μαρίνα, ίσια πάνω προς Κάστρο (ή Βίγλα). Αυτή η περιοχή έχει ένα σωρό ονόματα, εκτός από "Γκάγκαρη". Το άλλο είναι από την άλλη μεριά της Τήνου, περίπου 1 χιλιόμετρο από την θέση που ξέρω εγώ σαν Γκάγκαρη.

Το πρώτο τμήμα, πάνω από την Αγία Μαρίνα (ή τον ...Άγιο Ρωμανό) είναι αυτό:  (εδώ στο Google Maps).


Και στο Google Earth, με σημειωμένες από μένα τις χωροθετημένες α/γ και τις αποστάσεις από κάτι σπίτια πιο κάτω.  Θα τις ακούνε ...στερεοφωνικά!  Κάι αντίθετα από τους ισχυρισμούς των μόνιμα ψευδολόγων αιολικών, δεν είναι ο συμβατικός θόρυβος το πρόβλημα, αλλά οι χαμηλές συχνότητες και οι υπόηχοι, που σε απόσταση 500 και 700 μέτρων θα τους διώξουν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους. Δεν θα τους "ακούνε", θα τους νοιώθουν, σαν ωστικά κύματα (έτσι λέει η βιβλιογραφία, με μια πρόσφατη μελέτη να λέει ότι οι χαμηλές συχνότητες προκαλούν αλλοιώσεις στον εγκέφαλο. Altered cortical and subcortical connectivity due to infrasound administered near the hearing threshold – Evidence from fMRI.   Θαύμα.


Στην παρακάτω, φαίνονται οι ιδιοκτησίες μέσα στις οποίες έχουν χωροθετήσει τις α/γ και οι παλιοί δρόμοι όπου ο κεντρικός είναι η τουλάχιστον μεσαιωνική, "Πάνω Στράτα". Θα μού πείτε ότι έχουν χαλάσει την Πάνω Στράτα και σε άλλα μέρη. Αλλά την έχουν χαλάσει για κάποιες ντόπιες ανάγκες και όχι για να πάρει κάποιος μεσάζων προμήθεια για να πουλήσει την αιολική άδεια σε κάτι Ιταλούς μασκαράδες (για να ην πω και εγώ, μαφιόζους) που είναι στην Ελλάδα για να ροκανίζουν επιδοτήσεις:


α) Όλες οι α/γ είναι μέσα σε περιφραγμένα χωράφια, γνωστών σε μένα ατόμων, β) το "πάρκο" δεν δεσμεύει μόνο τις "πλατείες" αλλά και γειτονικές εκτάσεις! και γ) κάτι παλιοί "δρόμοι" (που από όσο ξέρω δεν επιτρέπεται σε θνητούς να τους πειράζουν), εξαφανίζονται -- περισσότερο από την ζημιά που έχουν κάνει αυτοί οι δήθεν τυχαίοι παράνομοι χωματόδρομοι εκεί πάνω. Το έχω ξαναπεί:  Οι αιολικοί κάνουν προεργασία με τους χωματόδρομους. Δήθεν ο Ζαννής και δήθεν ο Γιάννης κλπ.  Και μετά, οι αιολικοί θα τους ...βελτιώσουν!  Αλλά ας τα δούμε από πιο κοντά (και ζητώ συγγνώμη εάν έχω κάνει λάθος στα όρια ιδιοκτησιών, απλά σημείωσα περιφραγμένες "χωραφίδες", μπορεί οι ιδιοκτησίες να είναι μεγαλύτερες.  





Ο ιδιοκτήτης της Α10 μπορεί και να έχει δώσει ή νοικιάσει την έκταση. Χμμ... Και ξαφνικά κάνω και άλλους συνειρμούς... Συγγενής και κολλητός και αυτός... Χμμ... Αυτά δίπλα είναι νταμάρια... Επιτρέπονται αιολικά κοντά σε νταμάρια?


Και αυτά χωράφια. Προσέξετε τις "πλατείες", πατάνε και άλλα γειτονικά, και φυσικά τους "δρόμους".

Δεν θα δείξω τις Α1, Α2 και Α3. Αυτές είναι κάπου μεταξύ Πολέμου Κάμπο, Βαθειάς Λίμνου και Κασάδου -- και πιο πέρα είναι και η Γκάγκαρη. Θα πω μόνο ότι με πλησίασε κάποιος Νίκος Βαλτής, δικός τους, το καλοκαίρι του 2012 να νοικιάσουν κομμάτια, και όταν είπα "όχι",  έβγαλαν κάτι μεταμεσονύκτιες (δηλαδή όσο κρυφές τους έπαιρνε) πράξεις χαρακτηρισμού, άρχισαν κάτι καταγγελίες (όπου ένας από τους καταγγέλλοντες διαφημίζει ότι θα γίνει πλούσιος -- να' ναι καλά ο άνθρωπος, από αυτόν πήρα χαμπάρι τις μεταμεσονύκτιες πράξεις χαρακτηρισμού).

Τα αιολικά είναι από τις μεγαλύτερες απάτες που έχω δει (και έχω δει μερικές).  Επιδοτούνται υποχρεωτικά. Τους δίνουμε 90 ευρώ την κουτουρού μεγαβατώρα, όταν το κανονικό ρεύμα κάνει 30, ή 40.  Μπαίνουν υποχρεωτικά. Το κουτουρού ρεύμα τους ενσωματώνεται υποχρεωτικά και κατά προτεραιότητα (αν και υπάρχει οδηγία της ΕΕ να καταργηθεί αυτό το "κατά προτεραιότητα", που στην ουσία τα κλείνει.  ΔΕΝ ηλεκτροδοτούν, με την έννοια ότι το κουτουρού μεταβλητό ρεύμα τους είναι ασύμβατο με ηλεκτροδότηση δικτύου και απαιτεί ακριβά τερτίπια για να ενσωματωθεί.  Υπάρχουν ΜΟΝΟ για τις επιδοτήσεις. Ακριβαίνουν το ρεύμα χωρίς να παράγουν χρήσιμο ρεύμα. ΔΕΝ εξοικονομούν πετρέλαιο ή άλλα καύσιμα, όπου μετρήθηκαν. ΔΕΝ υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες. ΔΕΝ μειώνουν ρύπους. ΔΕΝ θεραπεύουν, ούτε προλαμβάνουν καρκίνους.

ΜΟΝΟ για τις επιδοτήσεις. Και τις πληρώνετε ΕΣΕΙΣ (κι εγώ)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με το Ειδικό Πλαίσιο για τις ΑΠΕ, η ελάχιστη απόσταση αιολικών εγκαταστάσεων από λειτουργούσες επιφανειακά μεταλευτικές - εξορυκτικές ζώνες και δραστηριότητες είναι 500 μ.

Ανώνυμος είπε...

Η θέση δυο Καμίνια με 39.000 τμ που συζητάνε σήμερα στο Δ,Σ, να αγοράσει ο Δήμος σχετίζεται με την περιοχή πάνω από την Αγία Μαρίνα που φαίνεται στις αεροφωτογραφίες? Τι να παίζει άραγε σε σχέση και με την εγκατάσταση ΑΕΚΚ στην Καρδιανή? Από τη μια αγώνας για τουριστική προβολή και από την άλλη καταστροφή!!! όλοι θα πρέπει να είμαστε σε αγώνα διαρκείας αλλιώς το νησί το χάσαμε!!!!!!

αμμοδύτης είπε...

12 17,νομίζω ναι. Εχει και δύο παλιά καμίνια εκεί. Αφ ενός "σκουπίδια", αφ' ετέρου ΔΡΟΜΟΙ. Η νόμιμη πρόσβαση είναι ΜΕΙΖΟΝ θέμα για τους αιολικούς. Αν άλλος έχει κάνει τους "δρόμους"... τους θεωρούν αγροτικούς, "προς βελτίωση". Στον αιολικό, φωνάζεις αστυνομία, του κάνεις ασφαλιστικά μέτρα... Στον Δήμο τι να κάνεις?