Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Ο Νοέμβριος κατά των Αιολικών, από τα Πράσσα στην Χώρα της Τήνου


1) Δήλωση Διαμαρτυρίας, 4-11-2019

"...Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε να σταματήσει κάθε εργασία που αφορά δίοδο μέσα από την παράνομη διάνοιξη εντός της έκτασης που ανήκει στο Δήμο Τήνου και κατ’ 
επέκταση σε όλους του πολίτες του και καλούμε όλο τον Τηνιακό λαό να σταθεί συμμέτοχος στον αγώνα μας για την προάσπιση της Δημοτικής περιουσίας και της μοναδικού αισθητικού κάλλους φυσιογνωμίας του «χειροποίητου» νησιού μας

Όλη η Δήλωση Διαμαρτυρίας, εδώ Αυτό το χαρτί υπογράφουμε και δίνουμε στον Δήμο ή στο Επαρχείο.

2) Η Τήνος αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή απειλή, 15-11-2019

"...Το μόνο που κάνουν τα αιολικά είναι να ακριβαίνουν το ρεύμα Δεν υπάρχει πραγματικό ενεργειακό όφελος από τα αιολικά, μόνο κόστος (που πληρώνουμε εμείς) και βλάβες (για όλο το νησί). Είναι μια παρασιτική δραστηριότητα. Για αυτό λέμε ΌΧΙ, με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση".   Όλο το σημείωμα, εδώ.


3) Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου, 21-11-2019

"Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου τάσσεται στο πλευρό των πολιτών των νησιών μας Άνδρου, Τήνου και Πάρου, στον αγώνα που δίνουν για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση μεγάλης κλίμακας και μεγέθους ανεμογεννητριών...

...Καλούμε άμεσα την πολιτεία να προστατέψει το κυκλαδίτικο τοπίο τροποποιώντας τις διατάξεις που αδιάκριτα επιβάλουν στα νησιά μας την περιβαλλοντική υποβάθμιση. Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου" 

Η Ανακοίνωση - Δελτίου Τύπου του ΔΣΣ εδώ.







4) Τα μεγάλα παραμύθια του "μικρού" επιχειρηματία 22-11-2019

"Το «μικρό» αιολικό θα κάνει ότι και το «μικρότερο» στην Αγία Μαρίνα: Θα μετατρέψει τα Πράσσα σε θορυβώδη βιομηχανικό σκουπιδότοπο.

Το «μικρό» αιολικό είναι μικρό επειδή δεν του έδωσαν την άδεια να γίνει μεγαλύτερο (όπως ζήτησε από την ΡΑΕ)!

Το «μικρό» αιολικό είναι «λαγός» για επόμενα που είναι σε αδειοδότηση: Βρίσκει πρόθυμους ντόπιους συνεργάτες και «φίλους», χαρτογραφεί την «αντίσταση», ετοιμάζει οδοποιίες που εμφανίζει σαν «προϋπάρχοντες χωματόδρομους» κλπ..."  Η απάντηση στα παραμύθια του "μικρού" παραμυθά, εδώ.  Αν και είχα απαντήσει και εδώ.



Η δικηγόρος της "Ενεργειακής" Κυκλάδων (όχι κυρία μου, δεν έχει σχέση με Ενέργεια, έχει σχέση μόνο με επιδοτήσεις), σε κάποιο Δικαστήριο είχε πει ότι μόνο δύο άτομα δεν θέλουν αιολικά στην Τήνο. Όπως λέμε 1, 2, 1.200...:

Δεν υπάρχουν σχόλια: