Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Η λίθινη εποχή, δυό βήματα από το σπίτι σας


Η διαδρομή Αετοφωλιά-Βαθειά Λίμνο είναι ψιλοξεχασμένη, αλλά σημειωμένη με GPS και κόκκινη γραμμή στον δορυφορικό χάρτη.  Η εικόνα μεγαλώνει με κλικ

Οι βόλτες στα βουνά έχουν ωραίες θέες (και άλλο η θέα, στην πραγματικότητα, και άλλο σε φωτογραφία, η συγκεκριμένη από το σημείο 86).


Και απρόσμενες λεπτομέρειες, περιφράξεις ιδιοκτησιών, που κάποτε ήταν επιβίωση και τώρα είναι δυνητικός ...ΕΝΦΙΑ (να μου το θυμηθείτε, η φορολογία των ακινήτων είναι έμμεσος ή άμεσος τρόπος δήμευσης):


Το συγκεκριμένο είναι στο σημείο 145 (της πρώτης εικόνας), στην κορυφογραμμή στα "Δυό Β'νά" με θέα τον ...Τσικνιά, όπου φαίνεται και το συννεφάκι που υποδηλώνει μελτέμι.

Και στο τέλος της διαδρομής (στο σημείο 123), "υνταγός" στην κοίτη του λαγκαδιού για να περνάει το νερό και "να μην γλιστράνε οι γαϊδάρ' στις πλάσες" όπως μου είπε ο φίλος που καλλιεργούσε εδώ, πίσω από τις μυρτιές και τις "δραφιές" μεταξύ 1960 και 1980...:


 
Η ...λίθινη εποχή τέλειωσε στην Τήνο κάπου στις αρχές με μέσα του 20ου αιώνα.
 

Αλλά είναι εκεί, δυό βήματα από το σπίτι σας, αν δεν φοβάστε να την αντικρίσετε.

Κάποια στιγμή μπορεί να ανεβάσω λεπτομέρειες από όλη την διαδρομή. Ή, ακόμα καλύτερα, να καθαρίσουμε το μονοπάτι όπως αυτό από Μπαγκαλάκια για Μάντρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: