Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

habemus ΔΝΤ;


Μην εντυπωσιάζεστε από τα χαμόγελα, και προς θεού μην επαναπαυθείτε από θριαμβολογίες ελληνικής τηλεόρασης. Αυτό που αποφάσισαν απόψε, σημαίνει ότι εάν σε επαναχρηματοδότηση χρέους κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον, ζοριστούμε υπέρμετρα, θα υπάρξει ενδιάμεση (δηλαδή προσωρινή) χρηματοδότηση από είτε το ΔΝΤ είτε Ευρωπαίους (και μάλλον συνδυασμό), ΑΛΛΑ, με την προϋπόθεση ότι πειθαρχούμε στις συμβουλές και τις επιταγές του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ θα λέει το εξής απλό στην Κυβέρνηση: «Κόψτε έξοδα, αυξήστε έσοδα» μόνο που το ΔΝΤ δεν έχει πολιτικάντικους ενδοιασμούς και στην ουσία πειράζει πράγματα που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ιερά και απαραβίαστα και κεκτημένα (και τρίχες κατσαρές θα λένε). Και δεν θα λένε «τρίχες κατσαρές» γιατί είναι «κακοί» αλλά γιατί αυτό χρειάζονται οι αγορές, ναι, οι αγορές, για να πεισθούν ότι συμμαζευόμαστε.

Και ΔΕΝ θα είναι κάτι που θα τελειώσει σε τρείς μήνες, ούτε είναι μια δυσάρεστη εβδομάδα και τελειώσαμε. Θα είναι 3, 5, 7 χρόνια… Ούτε είναι βέβαιη η επιτυχία, είτε επειδή τελικά τα νούμερα δεν βγαίνουν (να το θυμάστε αυτό, ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ χρηματοδότηση, “bridge financing” το λένε – δεν είναι δώρο ή χάρισμα) είτε επειδή κοινωνικά γίνει δυσβάσταχτο, είτε επειδή οι Τούρκοι το χρησιμοποιήσουν σαν αφορμή για χαλαρότερες κρουαζιέρες στην Κολυμπήθρα ή το Σούνιο… για οποιονδήποτε από πολλούς λόγους, μπορεί να μην πετύχει η άσκηση και, ναι, άσχετα του τι λέει ο Πάγκαλος, οι πιστωτές μας θα χάσουν λίγα λεφτά (κοινώς θα χρεοκοπήσουμε λίγο) και καλύτερα λίγα παρά πολλά, εκτός αν έχουμε σκοπό να μην ξαναδανειστούμε ποτέ λεφτά. Κι αν γίνει αυτό, τότε θα πάμε και διακοπές για λίγο (πάντα λίγο θα λέω) καιρό και από το ευρώ…

Το λέω καιρό τώρα και δεν με πιστεύει κανείς… Αποπληρωμή δανείων, με ύφεση, και κατεστραμμένο τον παραγωγικό ιστό είναι mission impossible. Αλλά ας απολαύσουμε την ευφορία της «επίτευξης συμφωνίας». Το ΔΝΤ, δεν είναι μπαμπούλας, απλά δεν μασάει λόγια και δεν χαϊδεύει αυτιά. Για το ότι έχουμε φτάσει εδώ, φταίνε ΜΟΝΟ οι Έλληνες πολιτικοί και εμείς που τους ψηφίζουμε.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και η αμορφοσια και η βλακεια που καληεργείτε απο εκκλησίες σχολεια προύχοντες και κάθε λογής εξουσίες.

στο χωριο μου οι περισσότεροι ψηφίζουν με σκοπο ενα ρουσφετη απο τους γνωστους μπλέ και πράσινους κόκους εκπροσώπους των κυκλάδων. απο κει και πέρα τι άλλο να πεις

αμμοδύτης είπε...

εεε.. τώρα και λίγα τέρμινα, τα ρουσφέτια θα είναι σε είδος: βρούβες, λμπίνοι, κανένα τυράκι -- αν είσαι τυχερός...

Ανώνυμος είπε...

Να δω ΔΝΤ να χώνεται και να ζητάει μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και τι στον κόσμο... Happy days!

Ζάχαρη είπε...

Προσωπικα θεωρω πως εχουμε τελος εποχης.
Για την ΕΕ οπως την ξεραμε και οπως την επιθυμουσαμε.
Για την εθνικη μας ψευδαισθηση του'εταιρου'.
Για την καταναλωτικη μας ταυτοτητα.
Ελπιζω να ειναι και τελος εποχης για τον τροπο που ψηφιζουμε.
Ετσι και αλλιως το τελος ειναι μια αρχη παντα.

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι όλοι τους dont worry be happy. Μας δουλεύουν

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κακό για το θεαθήναι ...
Για χτίσιμο ίματζ στο εικονικό επίπεδο

Γιατί στο πραγματικό επίπεδο, αυτό της οικονομίας, αυτό το ΠΣΑ είναι ανεφάρμοστο. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος
@αλλενάκι

αμμοδύτης είπε...

Μου έλεγε ένας φίλος μου ότι είναι όλα θέατρο για να φτιάξει προφίλ ο εικονικός αρχηγός μας, και να συνεχίζουν να μας δανείζουν οι ...κερδοσκόποι.

Καλώς την Ζάχαρη... Τέλος εποχής είναι με την έννοια ότι θα πέσουν τα προσωπεία, και ο Θαυμαστός Καινούργιος Κοσμος θα μας έρθει με λίγη καθυστέρηση.