Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ανηφορίζοντας...

Δεν μπορούσα να μην κάνω τον παραλληλισμό βλέποντάς τους τις προάλλες.
Μια ομάδα συμπαθητικών και εξαντλημένων από την υπερβολική ζέστη πεζοπόρων που ακολουθούσαν τον ξεναγό τους στα μονοπάτια του νησιού.


Δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να τους φωτογραφίσω, έτσι όπως ανέβαιναν τα δρομάκια, πότε από την άσφαλτο και πότε από τα φιδογυριστά μονοπάτια που κάποτε εξυπηρετούσαν τους κουρασμένους αγρότες της περιοχής.


Αν και το εύκολο στην υπόθεση αυτή ήταν να σκεφτώ τα παλιά τα χρόνια που αυτά τα δρομάκια αντιπροσώπευαν ό,τι και η πολυσύχναστη λεωφόρος Τριποτάμου του σήμερα, οι σκέψεις μου όμως με οδήγησαν στην κατάσταση του Έλληνα τη σημερινή εποχή.


Που ανηφορίζει τα δρομάκια, κουρασμένος από τη ζωή, καθοδηγούμενος από τους «ειδικούς» που του δείχνουν τη σωστή κατεύθυνση και που στο τέλος της διαδρομής θα τους πληρώσει για τις προσπάθειές τους και θα πει κι ευχαριστώ, πιστεύοντας ότι έκαναν καλή δουλειά.


Πάντως σίγουρα προτιμώ ν’αναπολώ την παλιά εποχή, αυτήν που δεν γώρισα, γιατί γεννήθηκα αργότερα απ΄ ότι έπρεπε, σε έναν κόσμο που συνέχεια χρειάζεται χειραγώγηση και οδηγείται αντί να οδηγεί...

12 σχόλια:

aerial είπε...

Και για να απαντήσω στον άγνωστο που βιάστηκε "να μας κλείσει το μαγαζί", δεν έχει σταματήσει τίποτα.

Απλά, οι ρυθμοί του καλοκαιριού είναι πιο γοργοί εδώ στο νησί, ένεκα τουρισμού.

Όσοι μας γνωρίζετε και μας διαβάζετε από καιρό, πιστεύω ότι θα μας δώσετε άφεση και δεν θα μας καταδικάσετε για απραξία...

Πάντως θέλω με αυτήν την ευκαιρία να ευχαριστήσω όσους εκεί έξω μας παρακολουθείτε και μας δίνετε έναυσμα για την εξέλιξη και συνέχιση αυτής της ιστοσελίδας.

Πιστεύω ότι μιλάω εκ μέρους και των υπολοίπων συνεργατών της οφιούσσας και σας ευχαριστώ και εκ μέρους εκείνων.

Αναμείνετε, λοιπόν, σε νεότερες δημοσιεύσεις...

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι πως το σχόλιο της σημερινής εφημερίδας ''το ποντίκη''δεν αναφέρετε στον δρόμο της φωτογραφίας.
Το σσχόλιο όπως γράφεται.
ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΞ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ.......
Εαν ρωτούσατε τον δήμαρχο Εξωμβούργου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά τι απαντούσε όταν στα παιδικά του χρόνια τον ρωτούσαν τι θα ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει,πιθανότητα θα σας έλεγε δεσμοφύλακας.Δεν εξηγείται διαφορετικά η απόφαση του για εκτέλεση έργων στο μοναδικό δρομάκι (ουτε ένα αυτοκίνητο δεν χωράει καλά καλά )που συνδέει τον αμαξωτό με την Καρδιανή.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάτοικοι και τουρίστες να είναι εγκλωβισμένοι,άγνωστο για πόσες ώρες, τουλάχιστον τις τελευταίες δύο ημέρες. Μιά άλλη εξήγηση ίσως να είναι η εκλογές που έρχονται. Λέτε; Μπά δεν νομίζουμε. Υπάρχει και μια τρίτη βέβαια, αλλά ,φτού κακά. Μακρυά απο μάς. Οτι δηλαδή στο δημαρχείο Εξωμβούργου, εκτός απο τον Αίολο, φυσάει και μπόλικη σκοπιμότητα.....

aerial είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 7:54, πολλοί δρόμοι εδώ στην Τήνο, επισκευάζονται σε λάθος εποχή. Ο ετεροχρονισμός σ' εμάς τους Τηνιακούς είναι δεδομένος.
Δεν πήρατε είδηση πότε ξαναμπαλώθηκε και η λεωφόρος Τριποτάμου στο ύψος των βενζινάδικων? Ιούλιο μήνα μέσα στην κίνηση και ώρα αιχμής αφού είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι Τηνιακοί-και όχι μόνο- μεταξύ 7-5 θα περάσουν...

Ανώνυμος είπε...

‘Εργα όντως γίνονται πολλά. Την Τρίτη ξεκίνησα να πάω στο Ξώμπουργο που μου είχε πει μια ψυχή ότι πρέπει να δω. Έπεσα πάνω σε κάτι συνεργεία με νταλίκες που έστρωναν άσφαλτο. Ο δρόμος ανηφορικός, κανείς άλλος σε ακτίνα χιλιομέτρων, η άσφαλτος να αχνίζει κι εγώ στη μέση. Τα χρειάστηκα αλλά έφτασα.
Σήμερα κίνησα για την Καρδιανή την οποία μου είπε η ίδια ψυχή ότι πρέπει οπωσδήποτε να δω και έπεσα πάλι πάνω σε έργα, δεν τα πάω και καλά με τα ύψη και τους γκρεμούς... τα ξαναχρειάστηκα. Όμως, η Καρδιανή με αποζημίωσε με το παραπάνω. Δεν έχω ξαναδεί πιο όμορφο οικισμό και έφυγα γοητευμένη.
Υποθέτω έργα θα χρειάζονται και θα πρέπει να γίνονται πάντα. Το θετικό είναι ότι από την πλευρά της επισκέπτριας, δεν ήταν και τόσο τραγικό, ούτε μου χάλασε την εμπειρία μου από το νησί.

Ανώνυμος είπε...

Κίνησε να πάει ο εβραίος στο παζάρι και ήταν ημέρα Σάββατο.
Να γίνονται τα έργα ποιός έχει αντίθετη άποψη,αλλά την ώρα που πρέπει να γίνονται.
Δηλαδή αν γινόταν τα συγκεκριμένα έργα πριν τις 15 Ιουνίου ή μετα τις 15 Σπτεμβρίου τι θα άλλαζε.
Για αυτό μάλλον θα συμφωνήσω απόλυτα με τον συντάκτη του σχολίου στο ποντίκη, και με την ανώνυμη των 11,15 για αυτά που λέει για την Καρδιανή.

Ανώνυμη 11:15 είπε...

Εντελώς εβραίος! :)

Ανώνυμος είπε...

Καλά έχετε δει να πέφτει ποτέ άσφαλτος με θερμοκρασία κάτω από τους 25 βαθμούς; Δεν ξέρετε ότι αυτό είναι αδύνατο; όσο για τον Κροντηρά 8 χρόνια χωρίς ένα μηχανικό στο Δήμο του αλλά με φεστιβάλ, είναι ενδεικτικό των προθέσεων του. Όχι πως ο άλλος είναι καλύτερος αλλά μια και αναφέρθηκε το όνομα.

Ανώνυμος είπε...

αμμοδύτη κάνε καμιά δική σου ανάρτηση, πολύ στη ρομάντζα το ρίξαμε

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον. Στη Στοκχόλμη δηλαδή τι κάνουν, περιμένουν να ζεστάνει;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 08,06 στην βορεια ευρώπη δεν ασφαλτοστρόνουν ποτέ δρόμους;

aerial είπε...

Πάντως σήμερα εξεπλάγην που είδα να ασφαλτοστρώνουν στ'Αγάπι!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Αγαπητή ανώνυμη 11:15, λίγοι επισκέπτες δεν γκρινιάζουν όταν συναντούν εμπόδια στην περιπλάνησή τους. Χαίρομαι που δεν σας χάλασε το κέφι.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και 40 χρόνια ο τρόπος που ρίχνουν την άσφαλτο στην Τήνο είναι ο ίδιος. Είναι η πιο φτηνή και δίχως μηχανήματα ασφαλτοτάπητα μέθοδος μόνο οδοστρωτήρα χρειάζεται -
Μοναδική εξαίρεση ο τάπητας του Περιφερειακού.
Πιθανόν είναι το πρώτο καλοκαίρι που έρχεστε στο νησί και δεν τα ξέρετε. ή μήπως όχι;