Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Μιλάει για ...Αλλαγή! Ξανά. Μετά 30 χρόνια...


Είτε είστε ενθουσιασμένοι, είτε είστε σκασμένοι, δυστυχώς, ...άκυρον. Δηλαδή, θα περιμένουν καμιά 10αριά μέρες να μας πούνε το 2ο ...Μνημόνιο, αν και για επικοινωνιακούς λόγους θα μας το πουν, ίσως, με άλλη λέξη.


Τα ομόλογα λένε ότι είτε λόγω ...εκλογών,, είτε λόγω πραγματικότητας (πιστεύω το δεύτερο), δεν πάμε καλά. Και πιστεύω ότι πάμε χειρότερα από όσο μας λένε. Με ξενίζει η υποτιθέμενη διάσταση απόψεων μεταξύ των αφεντικών μας των Γερμανών, και του ΔΝΤ, που έβαλαν σαν λαγό ή αλεξικέραυνο μπροστά μας. Οι Γερμανοί μιλάνε για ελεγχόμενη χρεωκοπία, το ΔΝΤ "δεν συμφωνεί". Εμένα εξακολουθεί και με ενοχλεί και με προσβάλει που έχουμε εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα σε ξένους (και κατά τα λοιπά έχουμε εκλογές). Ο νέος Δήμαρχος θα ζητάει κονδύλια από την ...Μέρκελ.


Το είπα και το ξαναλέω, ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ πόσο ο νέος Δήμος, και κάθε νέος Δήμος ΔΕΝ θα έχει κονδύλια. Όταν κλείνουν νοσοκομεία, και αυξάνει η ανεργία, μην περιμένετε πολλά...

Υποθέτω, ως το πρωί, θα ξέρουμε τι έγινε στην Τήνο. Η Ναυτεμπορική έχει ένα σύνδεσμο (http://www.naftemporiki.gr/election/). Με κλικ στην Τήνο βγάζει τους αριθμούς για την περιφέρεια και με επιλογή στον Δήμο βγάζει τους ψήφους μέχρι την τελευταία επίσημη αποτύπωση.

Νικητές είναι, η αποχή και το ...ΚΚΕ. Ο Κουβέλης είπε: «Ο μεγάλος νικητής των εκλογών είναι η αποχή, αυτό καταδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο την απαξίωση των πολιτών και την απόσταση των πολιτών από το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης του τόπου. Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να θέσει το δίλημμα σταθερότητα ή εκλογές, ένα δίλημμα αποπροσανατολιστικό για τα προβλήματα της χώρας. Το πολιτικό σύστημα το οποίο αποσυντίθεται πρέπει να ανασυντεθεί με όρους κοινωνίας. Το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι πολυσήμαντο και κυρίως αφορά την ασκούμενη πολιτική. Μια πολιτική η οποία σωρεύει βάρη στις πλάτες των οικονομικών ασθενέστερων αυτού του τόπου. Ένα πολιτικό σύστημα το οποίο δείχνει να είναι αμήχανο να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση με την παρουσία του ΔΝΤ και του Μνημονίου το οποίο έχει προσθέσει αφόρητες επιβαρύνσεις στην ελληνική κοινωνία». Και ακόμα, κε Κουβέλη, δεν έχεις δει τίποτα -- και μακάρι να κάνω λάθος.


Το ότι ο Γιωργάκης μιλάει για συνέχιση δουλειάς και ...Αλλαγή(!), ξανά, 30 χρόνια αργότερα, το θεωρώ, αστείο... δηλαδή θλιβερό. Το ότι αναφέρει την λέξη "Πατρίδα" με κάνει εξαιρετικά καχύποτπο.

26 σχόλια:

greentinos είπε...

ΣΤΟ 95% ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΡΦΑΝΟΣ 2257 ΚΡΟΝΤΗΡΑΣ 2458.

Ανώνυμος είπε...

καλη θητεια Παναγιωτη με λιγοτερα λαθη και καθολου ΠΑΣΟΚ.Εσυ να εισαι μονο για τους Τηνιακους.ΟΛΟΥΣ τους Τηνιακους.

Ανώνυμος είπε...

στη λέξη καθόλου, γράψε ΜΟΝΟ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚΟΣ είναι πως δεν θα έχει καθόλου ΠΑΣΟΚ. Θέλει να γίνει σαν τον δήμαρχο ΠΑΡΟΥ. ΟΤΙ ΠΕΙ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΝΗΑ ΚΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΕ ΘΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

θελω να σε δω εσενα απο την κωμη που εβαζεσ και στοιχημα

Ανώνυμος είπε...

οτι θα χασει ο κροντηρασ

Ανώνυμος είπε...

H αποχή για μένα λέει ότι ο κόσμος αντιλήφθηκε ότι ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος και δεν ήθελε να βάλει και από την τσέπη του για τα έξοδα χωρίς κάποιο όφελος. Απέχει πολλές δεκαετίες ακόμη για να ψηφίζει συνειδητά και μακριά από δικομματισμούς αλλά η απογοήτευση από το ρουσφέτι είναι καλή αρχή.

Ανώνυμος είπε...

Όσο για τα έργα των νέων δήμων θα γίνει σφαγή για τη μικρή πίτα.

Ανώνυμος είπε...

Λιγότερα έργα κακό για τους εργολάβους καλο για το νησι

Ανώνυμος είπε...

H αποχή για μένα λέει ότι ο κόσμος αντιλήφθηκε... Εδώ δεν είχαμε αποχή, είχαμε και επικρότηση μάλιστα...

Ανώνυμος είπε...

kyrie tis tiniakis ti exeis na peis gia to apotelesma mipos se xalase moy aresei poy eleges oti eisai i efimerida olon ton tiniakon eides foni laoy irue i ora na bgoyn ola ta ramolimenta apo to bazo me to meli sas barethikame prepei na to katalabete oti i ora sas apo exues exei labei telos ta koyrelia na petaxuoyn sti xomateri kai oxi na einai oi kyrioi grabatomenoi me ta paxoyla bibliaria kyrioi ta lefta sas den metrane

Ανώνυμος είπε...

Μένω άφωνος από τον ανώνυμο (1:28) που νομίζει πως οι νικητές των εκλογών είναι η διαφάνεια και η αλλαγή...
Έλα προς τα κάτω μέρη να δεις τι έργο σε περιμένει...
Σε καταλαβαίνω που νιώθεις απέχθεια για τους χωραΐτες που σε κυβερνάνε τόσα χρόνια με το γνωστό αλλαζονικό τρόπο αλλά μην περιμένεις ουσιαστική αλλαγή από τους εκ εξωβούργου ορμώμενους...
Μην κρίνεις από το αποτέλεσμα! Στα χωριά ψηφίζουν φίλους και οικογένεια και ενίοτε Σκαλαδιανο-αγαπιανούς πετυχημένους!
Η αλλαγή θα έρθει μόνο αν οι 2-3 σοβαροί χωραΐτες υποψήφιοι (που για πολλούς λόγους δεν είχαν μέχρι τώρα την ευκαιρεία να κυβερνήσουν) πάρουν τον Κροντηρά και τον Δήμο από το χέρι και αφήσουν τους κομματάρχες των χωριών να μπογιαντίζουν...

Ανώνυμος είπε...

Στην Αλλαγή του 81, ήρθε μια συμμορία και πήρε τα λεφτά των πλουσίων (καλά τους έκανε). Στην Αλλαγή του 96 ήρθε μια άλλη συμμορία και πήρε τα λεφτά των μικροαστών (καλά τους έκανε και σ αυτούς). Στην Αλλαγή το 2010 ήρθε μία συμμορία και παίρνει τα λεφτά των φτωχών.

Η συμμορία φοράει άλλα ρούχα κάθε φορά αλλά είναι η ίδια. Έχει όνομα: ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Διαφάνεια - Ξενόπουλος. Θέλω κι άλλο μου αρέσει

Ανώνυμος είπε...

Οι κοματικοί πασόκοι και οι κοματικοί δεξιοί εκμεταλεύονται τους νοικοκύρηδες και τους δημοκράτες. Μπορεί να κέρδισε ο Κροντηράς αλλά κέρδισε γιατί ο Ορφανός ήταν το λάθος πρόσωπο να εκπρωσωπεί. Πρέπει να ξεφορτωθούμε απομακρυσμένους εργολάβους και προφήτες της Αθήνας. Αυτό που συμφέρει τους Τηνιακούς και τους Έλληνες το ξέρει κάθε γιαγιά και κάθε αγρότης και κάθε μαγαζάτορας και το δηλητηριάζουν τα κόματα.

Ανώνυμος είπε...

για την περίπτωσή του έχει μιλήσει ο Χρ. Γιανναράς, διάβασε τον Άλκιμο...

Ανώνυμος είπε...

Κακά τα ψέματα, κάποια χωριά έβγαλαν Δήμαρχο! Κακά τα ψέματα, αλλά πλέουν μες στα κ@κ@, και τους αρέσει οπότε λογικό. Σκέψου κάποτε να τους κάνουν βιολογικό, θα χαθούν!

Ανώνυμος είπε...

Elpizoume ta erga ths Stenhs, tou Falatadou kai ths Komhs na ta doume kai sth Xora, epitelous.

Ανώνυμος είπε...

Τι άλλαξε κι ο νέος δήμαρχος είναι για 3,5 χρόνια και όχι για 4 ;

Ποιοί βιάζονται; Οι ντορικοί ή σαμαρικοί ;

Ανώνυμος είπε...

Είχε ακουσθεί οτι ο Κροντηράς θα κλείσει το ΚΑΠΗ.
Νομίζω οτι θα είναι μεγάλο λάθος του .
Που θα τι βγάζουν όλοι οι χθεσινοί απόστρατοι ;

Ανώνυμος είπε...

Οι γέροι θα αναστηθούν με την Πράσινη Ανάπτυξη. Γιατί να ταϊζουμε γέρους. Θα κάνουμε δρόμους για τα αιολικά. Ξέρει ο έπαρχος.

Ανώνυμος είπε...

αν ξερει καποιοσ αναλυτικα αποτελεσματα τοπικον,κ δημοτικον ασ γραψει.

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον εσείς δεν έχετε Παπανδρέλληνες.
http://www.antinews.gr/?p=70588

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 6.41 δεσ www.tiniaki.gr εχει ολους τους πινακες με τα αποτελεσματα.

m@sk@r@s είπε...

apo kakoproeretous to nisi mas einai gemato apo oti fenete!!!! giati milate me tosi kakia re??? ti sas ekane o skaladianos kai ti o agapianos??? ee??? mipws zilevoume gt den mporoume na tous ftasoume??? mono etsi eksigeite tosi kakia..... lete oti ploutisan apo to dimo??? posa erga re pseftes exei parei o ksenopoulos???? mipws kanena??? den ntrepeste na milate gi'aftous pou kratane ta xwria mas san stolidia??? pigainete na deite ta xwria tou prwin dimou tino0u........ provata ola oti sas poune to pistevete
'''Διαφάνεια - Ξενόπουλος. Θέλω κι άλλο μου αρέσει'' esy pou to grafeis afto pou to stirizeis re????

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο όνομα αντικειμενικέ θα πάρεις βραβείο καλός πασόκος. Ο κόσμος ξέρει για τους εργολάβους και των δύο κομμάτων άσε τις κορόνες. Τον καπνό και τη φωτιά τα ξέρεις?