Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Συνταγματικά κατοχυρωμένη διαφθορά

Η διαφθορά των πολιτικών στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, είναι «Συνταγματικά κατοχυρωμένη» και δεν πρόκειται να εκλείψει, αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, ενώ, με το άρθρο 4 του Συντάγματος αυτής, καθιερώνεται η ισότητα όλων των Ελλήνων ενώπιον του Νόμου και, με το άρθρο 26 αυτού, καθιερώνεται η διάκριση των κρατικών λειτουργιών σε νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική, από τις οποίες η τελευταία ασκείται από τα δικαστήρια, τα οποία, κατά το άρθρο 87 του εν λόγω Συντάγματος, συγκροτούνται από τακτικούς δικαστές, που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία, υποκείμενοι μόνο στο Σύνταγμα και στους συνάδοντες με αυτό νόμους, με τα άρθρα 61.62 και 86 του ιδίου Συντάγματος, τίθενται ορισμένοι φραγμοί στην ανεξαρτησία αυτή των δικαστών, όταν αυτοί πρόκειται να κρίνουν ποινικά αδικήματα των βουλευτών και των υπουργών... (Απόσπασμα από τον επίλογο του παρόντος βιβλίου)

Θα ψάχνουμε για λύσεις και συνταγές και σωτήρες; Εύκολες λύσεις στο δημοσιονομικό δεν υπάρχουν και η Κυβέρνηση έχασε την πρωτοβουλία κινήσεων από τον πρώτο μήνα. Και είναι κρίμα, γιατί βγήκε πανηγυρικά, με προσδοκίες ότι πράγματι θα άλλαζε κάτι.

Δεν είναι αλλαγή να βάλεις φόρους και να κόψεις μισθούς και συντάξεις. Ούτε να Ελληνοποιήσεις Πακιστανούς, ή να γεμίσεις τον κόσμο αιολικά για να ακριβύνεις το ρεύμα. Ούτε να εκχωρείς κυριαρχικά και εθνικά δικαιώματα.

Αλλαγή είναι να αλλάξεις το Σύνταγμα. Προεδρική Δημοκρατία, και όχι αυτό το χάλι που έχουμε, με συμπαθή, αλλά άχρηστο Πρόεδρο, και διακοσμητικούς άβουλους "Βουλευτές". Και φυσικά πρέπει να τελειώσει η επισημοποιημένη και καθαγιασμένη διαφθορά. Και πόθεν έσχες των βουλευτών από το 1989 και μετά. (Θα έλεγα από 1981, αλλά θα ψάχνουμε πεθαμένους).

Να γιατί αθωώθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου:
http://www.books-in-greek.gr/booksingreek/product.asp?pf_id=athoosi&pr_type=inner&ref=pathfinder

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ

Ανώνυμος είπε...

Τά είπες όλα Αμμοδύτη και.....ξεφούσκωσες...ξαλάφρωσες.
Σου συνιστώ τα ξερά φασόλια όταν τα τρώς να είναι στο νερό από βραδίς και να είναι καλά βρασμένα..για να μήν νοιώθεις την ανάγκη να ξαλαφρώνεις "καθε τρεις και λιγάκι..."

Ανώνυμος είπε...

Ήρθαν πάλι οι πρασινοφρουροί για επιθεώρηση. Αντε κάντε καμια πλακόστρωση με τον Θησέα λαμόγια. Κράξιμο σε Αθηναϊκές εφημερίδες θέλετε να γελάσει το πανελλήνιο και με φωτό τις κοιλιές σας. Κρίμα που δεν το κάνει. Ξεπουλημένα πρασινοπαράσιτα γλείφτες

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΗΝΙΑΚΗ

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Βασίλειος Ηλ. Μπρακουμάτσος ανακοινώνει ότι με απόφασή του, εντάσσονται οριστικά στο Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μεταξύ άλλων, ένα Έργο και μία Ενέργεια στο Δήμο Εξωμβούργου, συνολικού Προϋπολογισμού 178.368,41€. Συγκεκριμένα: «Πλακόστρωση οικισμών Δήμου Εξωμβούργου Τήνου» προϋπολογισμού 78.368,41€, και «Προμήθεια ενός οχήματος πλύσης κάδων απορριμμάτων» προϋπολογισμού 100.000,00€, για το Δήμο Εξωμβούργου Τήνου

ΚΟΒΕΤΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΝΕΤΕ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ. ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ 2-3 ΞΑΔΕΡΦΟΥΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΕΝΕΙ. ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΛΜΑΠΕΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

10.29 για σένα έβαλε την προηγούμενη ανάρτηση για να ξέρεις ότι το πι-σι που γράφεις είναι στα 330 δισ που χρωστάει το κράτος.

αμμοδύτης είπε...

Ααα, ανώνυμε 10:29, σε διατεταγμένη υπηρεσία είσαι ή τα έχεις πιάσει και ψάχνεις για κατοχύρωση από το Σύνταγμα.

Νομίζω ότι η περιουσία σου πρέπει να είναι μέρος των 330 δισ που χρωστάμε, αλλά χωρίς να σε ξέρω, δεν μπορώ να το αποδείξω... Πες μου ποιός είσαι και θα σου περιγράψω πώς δένει.