Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Τα πράγματα έχουν σφίξει


Από τις κουβέντες μου με κόσμο στο νησί, καταλαβαίνω ότι τα πράγματα έχουν σφίξει και στην Τήνο.  Τα πράγματα έχουν σφίξει από το 2001, αλλά κάπου δεν το καταλάβαμε, αποχαυνωμένοι από τα εύκολα δανεικά. Τα πράγματα φώναζαν ότι πάμε για φούντο από το 2008, αλλά πολλοί παριστάναμε "τι ωραία, τι καλά".
 

Τώρα παίζεται είναι εάν και πώς θα ...αναδιαρθρωθούμε, εντός Ευρωζώνης ή εκτός.  Παριστάνουν μερικοί ότι φοβούνται μήπως και δεν πάρουμε την δόση μας. Ή ότι είναι κατόρθωμα που την πήραμε.  Κάθε δόση δανεικών που παίρνουμε είναι σίφιξιμο θηλειάς υποθηκών, ώστε όταν πέσουμε, (που θα πέσουμε, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό), να μείνουν αυτοί που μας εκβιάζουν με κάτι στα χέρια.  Νομζω ότι αυτή την δόση θα την πάρουμε. Για την επόμενη δεν ορκίζομαι.  Και αυτό λέει και η αγορά.  Ωστόσο, νομίζω ότι βασικά κανείς δεν ξέρει, γιατί μπλέκονται διάφοροι, κυρίως εκτός Ελλάδος, και δεν συμφωνούν ούτε μεταξύ τους.  Έχουμε γίνει πολιτικό θέμα για αυτούς.


Το τέλος της Ελλάδας που ξέραμε, (εμείς -- δεν λέω για τους πολύ παλιούς ή αυτούς που έχουν φύγει) έγινε κάποια στιγμή από το ξεφούσκωμα του Χρηματιστηρίου το 2001, μέχρι και τον Απρίλιο του 2010, στο Καστελόριζο. Η Ελλάδα ωστόσο έχει χρεοκοπήσει το 1827, το 1843, το 1893, και το 1932.  Από το 1893 προέκυψε το Μαύρο '97, αλλά ξεχάστηκε με τους Βαλκανικούς.  Από την τελευταία μας προέκυψε ο Μεταξάς, αλλά και αυτό ξεχάστηκε μετά το 1940...  Οι φωτογραφίες είναι λίγο άσχετες...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάταια προσπαθείτε να αναστήσετε μια τελειωμένη υπόθεση. Η Ελλάδα μας, έτσι όπως την είχαμε γνωρίσει και μεγαλώσει μαζί της, χρεοκόπησε στις καρδιές μας. Αποτελεί πλέον έναν πτώμα που δεν μπορεί, ούτε θέλουμε να αναστηθεί.


Δεν μας αγάπησε. Δεν φρόντισε όλα τα παιδιά της. Μας εκμεταλλεύτηκε για να κερδοσκοπούν μόνο κάποιοι και....
πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Οι πιο πολλοί γίναμε απόπαιδα. Μας έδιωξε, φύγαμε, ξενιτευτήκαμε στη λησμονιά, μα πάντα είχαμε στην καρδιά μας την Ελλάδα και όνειρο την επιστροφή. Την επιστροφή στην Ιθάκη μας.

Δεν μας σεβάστηκε. Μας γέμισε ξένους που δεν καταλαβαίνουν σε τι ιερά χώματα πατάνε. Μας σκοτώνουν σαν ζώα για λίγα ευρώ και η Ελλάδα αντί να μας προστατέψει, μας πληγώνει περισσότερο.

Σήμερα τα ευνοημένα παιδιά της, οι γόνοι τους και οι ξένοι πάτρωνές τους, αφού έβαλαν την Ελλάδα στη σκλαβιά, καλούν εμάς τα απόπαιδα και τα παιδιά μας να στεγνώσουμε τα μουσκεμένα συναισθήματά μας, να πετρώσουμε τις καρδιές μας, να στερηθούμε ακόμα και αυτά τα λίγα που μας άφησαν να αποκτήσουμε, να εξαθλιωθούμε τελείως για να αναστήσουμε τα συμφέροντά τους, τα οποία ονομάζουν σωτηρία της Ελλάδας.. Πουλάνε την ίδια την Ελλάδα στο όνομα των συμφερόντων τους και μας καλούν να το ανεχτούμε.

Όχι. Δεν δίνουμε πλέον δεκάρα για το χθες. Δεν συμμετέχουμε στα μέτρα σας. Κοιτάμε το αύριο. Και το αύριο δεν έχει ευνοημένους και απόπαιδα. Έχει ίσους ανθρώπους με ίσα δικαιώματα σε μια άλλη Πολιτεία Δημοκρατική, σε μια Νέα Ελλάδα, όπου όλοι θα παίρνουμε μέρος στις αποφάσεις.

Η παλιά Ελλάδα χρεοκόπησε ήδη στις καρδιές μας και στο νου μας.
Όσα μέτρα και αν πάρετε, όλα είναι μια χαμένη υπόθεση. Απλά την ξεριζώνετε όλο και πιο πολύ από τη σκέψη μας.

Δεν συμμετέχουμε.

Εμείς θα φτιάξουμε τη δική μας Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Οι 20 χώρες με τις περισσότερες πιθανότητες χρεωκοπίας με βάση την τιμή των CDS (Credit Default Swaps)

ΧΩΡΑ Τιμή CDS

No. 20 ΠΟΛΩΝΙΑ 140
No. 19 ΙΣΡΑΗΛ 147
No. 18 ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ 151
No. 17 ΒΕΛΓΙΟ 156
No. 16 ΤΟΥΡΚΙΑ 164
No. 15 ΙΤΑΛΙΑ 167
No. 14 ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 201
No. 13 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 203
No. 12 ΡΟΥΜΑΝΙΑ 230
No. 11 ΟΥΓΓΑΡΙΑ 260
No. 10 ΚΡΟΑΤΙΑ 264
No. 9 ΙΣΠΑΝΙΑ 275
No. 8 ΒΙΕΤΝΑΜ 305
No. 7 ΛΙΒΑΝΟΣ 359
No. 6 ΟΥΚΡΑΝΙΑ 450
No. 5 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 612
No. 4 ΙΡΛΑΝΔΙΑ 662
No. 3 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 663
No. 2 ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ 1026
No. 1 ΕΛΛΑΔΑ 1393

www.futuresandoptions.gr

Ανώνυμος είπε...

Και το 1831 χρεοκόπησε πολιτικά όταν Αγγλία και Γαλλία οργάνωσαν την δολοφονία του Καποδίστρια. Πάντα άλλοι κινούσαν τα νήματα, πάντα οι χαμένοι θα είμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Κοινώς ΚΩΛΟΣΦΙΞΙΑ με πολύ σάλτσα εθνικοφροσύνης, για να κρατήσουμε τους μακάκες σε απόσταση, μην τυχόν και ξυπνήσουν.

Χεστήκαμε πατόκορφα για τα καμώματα σας .

Καβαλήστε τις κολώνες της Ακρόπολης,
Βάλτε τη Βέμπο και το Μίκη στα μεγάφωνα και
τρέξτε .......

Ανώνυμος είπε...

Και να μας έλεγαν και αλήθεια να ξέρουμε τι γίνεται

Ανώνυμος είπε...

Θανατηφόρο αποδείχθηκε για 68χρονο Γερμανό το δάγκωμα που δέχθηκε από οχιά.

Ο άτυχος άντρας έκανε εργασίες στην αυλή του σπιτιού του στη Σάρτη Χαλκιδικής, όπου διέμενε μόνιμα, όταν τσιμπήθηκε από το φίδι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι οικείοι του τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο του Πολυγύρου.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο συνταξιούχος, που φέρεται να είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, κατέληξε.

Που σ αρεσουν τα φίδια

Ανώνυμος είπε...

Θα έπρεπε στο κέντρο υγείας να μπορεί να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο συμβάν και να μην χρειάζεται αν κάποιο το τσιμπήσει φίδι να πάει Αθηνά ή Σύρο.

Ανώνυμος είπε...

NΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ!