Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Εικονικός περίπατος

Άντε... επιτέλους... Μερικοί στο χωριό μου που δεν με συμπαθούν, αποφάσισαν να ενωθούν και να το βροντοφωνάξουν.  Αυτό είναι καλό, γιατί το να έχεις απωθημένα και να μην τα βγάζεις, δημιουργεί, λένε οι ψυχίατροι, ψυχολογικά τραύματα.  Η ανάρτηση αυτή είναι αφιερωμένη σε αυτούς, αν και ξέρω ότι οι συγκεκριμένοι μάλλον δεν ενδιαφέρονται για το διαδίκτυο.  Το διαδίκτυο είναι συχνά εικονική πραγματικότητα, και όχι πραγματική πραγματικότητα, αλλά το έμαθα και εγώ στα γεράματα, και είναι χρήσιμο.

Ένα χρήσιμο πράγμα στο διαδίκτυο είναι ότι μπορείς να βλέπεις τι σου δείχνουν οι άλλοι, ή μπορείς να βάζεις πράγματα να τα βλέπουν οι άλλοι.   Αυτά, στο ...παλιομοδίτικο διαδίκτυο, όπως το χρησιμοποιώ εγώ.  Οι πιο μοντέρνοι επικοινωνούν, διασκεδάζουν, οργανώνουν διαμαρτυρίες ή και ...επαναστάσεις από το διαδίκτυο.

Εγώ θα μείνω στα απλά...


Ένα χαριτωμένο και εύκολο πράγμα στο διαδίκτυο είναι αυτό το Google Earth που σου επιτρέπει να δεις την Τήνο (ή την Νέα Ζηλανδία) από τον δορυφόρο, δυστυχώς όχι ζωντανά, αλλά μπορείς να δεις την γεωγραφία ή φωτογραφίες  που άλλοι έχουν αναρτήσει.  Η παραπάνω εικόνα είναι η Τήνος στο Google Earth (μεγαλώνει με κλικ).  Έχει πολύ πιο ενδιαφέρον εάν "φορτώσετε" το Google Earth στον υπολογιστή σας, γιατί τότε μπορείτε να δείτε και το χωριό και το σπίτι σας και το σπίτι μου, και την Βαθειά Λίμνο (και εάν σας τρώει η περιέργεια, να δείτε, τέλος πάντων, τι μαύρα και σκοτεινά πράγματα κάνω εκεί πάνω.


Όταν φορτώσετε το Google Earth, (ψάξτε τις λέξεις Google Earth στην μηχανή αναζήτησης, θα βρείτε αυτή την σελίδα,  και ακολουθείστε οδηγίες... ή ρωτήστε κάποιον που το ξέρει) θα δείτε ότι έχει την δυνατότητα να δείτε, (εκτός από ό,τι λεπτομέρειες φαίνονται), και φωτογραφίες.  Κάνοντας κλικ πάνω στα εικονίδια, ανοίγει η φωτογραφία, και αυτή που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, είναι η θέα του Λιβαδιού και των Τεσσάρων Χωριών, και της Κολυμπήθρας, από τις Μάνδρες, αμέσως κάτω από τα Γράμματα.  Γράφει πάνω ότι την έχω τραβήξει εγώ.  Εκτός από την θέα του χωριού, η φωτογραφία σας λέει ότι όταν πάω στο βουνό, βγάζω φωτογραφίες.  Έτσι, εγώ κάνω το κέφι μου, ο κόσμος βλέπει τι ωραία που είναι τα Κάτω Μέρη από το βουνό, και εσείς που είστε και λίγο περίεργοι ή καχύποπτοι, μόλις μάθατε ένα από τα πράγματα που κάνω, όταν χάνομαι στην Βαθειά Λίμνο με τις ώρες...


Αν κάνετε κλικ εδώ, θα δείτε όλες τις φωτογραφίες που έχω βγάλει (και έχω αναρτήσει στο Google Earth),  και εάν έχετε εγκαταστήσει το Google Earth, θα δείτε και που είναι). Έτσι, και θα δείτε τι όμορφη που είναι η Τήνος, και θα ικανοποιήσετε την λίγο προβληματική περιέργειά σας "τι, τέλος πάντων, κάνω".  Στο παράδειγμα της παραπάνω εικόνας (μεγαλώνει με κλικ) θα δείτε το αμπέλι του φίλου μου στο Πλωμάρι (τι δουλειά έχω να πηγαίνω στο Πλωμάρι;  Κάτι πονηρό θα σκαρώνω), και την ανατολή του ήλιου στην Βαθειά Λίμνο (μα για να είμαι στην Βαθειά Λίμνο τέτοια ώρα, ΣΙΓΟΥΡΑ κάτι παράνομο θα κάνω).

Δεν είμαι ο μόνος που ανεβάζει φωτογραφίες της Τήνου στο Google Earth, και όλες μαζί, σας διαβεβαιώ, είναι καταπληκτικό διαφημιστικό υλικό για το νησί.  Θα επλαγείτε πόσο όμορφο είναι, και πόσο κόσμος που θέλει να επισκεφτεί, τα βλέπει.  Έχει και φωτογραφίες από ξωκλήσια, και από το μονοπάτι Αγάπι-Βωλάξ και από την βόλτα μου στην Καμένη Σπηλιά...  Βλέπεις λίγη Καμένη Σπηλιά, σε φωτογραφίες, χωρίς να πας.

Ξεκίνησα αναφερόμενος σε παρέα στο χωριό που εκδηλώθηκε ότι δεν με αγαπάει.  Δεν χρειάζεται να αγαπάμε όλοι, όλους, αλλά χρειάζεται λίγη προσοχή, γιατί καμιά φορά οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται κουραστικές, ή ενοχλητικές, και θα ενθάρρυνα οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να διαβάσει τι έχω γράψει για τους αμμοδύτες vipera meridionalis, κοινώς οχιές):  "οι οχιές προτιμούν να υποχωρούν αντί να επιτίθενται, αλλά, αν στριμωχτούν δαγκώνουν".  Συχνά στο χωριό ανέχομαι πράγματα από ανθρώπους που έχω επιλέξει μέχρι τώρα να μην συνορίζομαι, που στην Αθήνα, π.χ., δεν θα ανεχόμουν. Αλλά... Το "αλλά" αυτό, καλά θα κάνετε, εάν τους ξέρετε, να τους το πείτε.  Οι οχιές, όπως θα ξέρετε, δεν δαγκώνουν πριν προειδοποιήσουν.    Θα τους το πω εγώ, με απλά λόγια, γιατί οι καημένοι αυτοί σίγουρα δεν ασχολούνται ούτε με blogs ούτε με το Google Earth, και αν ακόμα διάβαζαν αυτή την ανάρτηση μάλλον δεν θα καταλάβαιναν τι λέω... Θα τους το κάνω πολύ ξεκάθαρο. (Βλέπετε και τι άλλα φωτογραφίζω...)

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

???
ΔΕΝ καταλαβαίνω αλλά δεν πειράζει

Ανώνυμος είπε...

Aναβρασμός στα Καλάβρυτα

Διαμαρτυρόμενοι και αγανακτισμένοι αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό. ” Είσαι ανεπιθύμητος στην ιερή αυτή γη”, ” Ξεπούλησες την Ελλάδα” .

”ουστ Κολαούζο, φύγε από δω..” στον Μιλτ Παπαιωάννου που έκανε το λάθος να απομακρυνθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Με ελικόπτερο Σινούκ ο ΓΑΠ

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Κυνηγητό στον ξεφτίλα
Νίκο Τσούκαλη, των προθύμων του Κουβέλη.
ΦΥΓΕ ΠΡΟΔΟΤΗ, ΔΟΣΙΛΟΓΕ, ΤΣΙΡΙΜΩΚΕ!

Ανώνυμος είπε...

http://thebest.gr/news/index/viewStory/71623

Παράξενος είπε...

Πολύ πικραμένο σε διαβάζω αμμοδύτη
κρίμα τα μεροκάματα, όρθια αμπέλια στην Τήνο πρώτη φορά βλέπω

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σημασία τους δίνεις... ξεκόλα.

αμμοδύτης είπε...

Μπα.. Δεν είναι θέμα "πικραμένου".

Αλλά καμιά φορά, να τα λέμε με το όνομά τους.

Σε όλα τα χωριά θα βρεις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων. Στην Καλλονή, εδώ και χρόνια, οι 20-30 μόνιμοι κάτοικοι τσακώνονται μεταξύ τους για κάθε πιθανό συνδυασμό πραγμάτων. Και οι αλλοδαποί μόνιμοι το έπιασαν και αυτοίο αυτό το μοτίβο. Θα φταίει το νερό!

Εγώ που δεν είμαι στην Τήνο ούτε υποχρεωτικά, ούτε για να δουλειά, κάπου τραβώ γραμμή, και όταν περάσω την γραμμή θα πάψω να παριστάνω ότι είμαι "στο όμορφο νησί", και θα αντιμετωπίσω τα επι μέρους σκατά, σαν μία εννιαία στίβα.

Και δεν θα δω κανένα κακό όνειρο και να πάρει 2-3 εύκολους η μπάλα για να ηρεμήσουν οι υπόλοιποι, αυτό είναι εύκολο. Θα τους πάρει όλους μαζί η μπάλα, χλωρούς και ξερούς.

Παριστάνω ότι δεν ξέρω την παροιμία "δώσε θάρρος..." κλπ, αλλά την ξέρω, και μία συλλογή κομπλεξικοί, κουτοπόνηροι, (ή απλά βλάκες) κάπου έχουν πάρει ψηλά τον αμανέ, και έχουν παρεξηγήσει που κάνω τον μακάκα και τους ανέχομαι τόσο καιρό. 2-3 από το 2006!

Ανώνυμος είπε...

Μην τους δίνεις σημασία
Καβουράκια που βράζουν στο ζουμί τους από ζήλεια

Ελληνας Ναύτης είπε...

Moderation Ammodytes.

Ανώνυμος είπε...

σου λέει ο άνθρωπος, κάνει τον μακάκα για να μην τους τα πει χύμα

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Όλα τάχαμε οι
οι κωλό γοι,
μας λείπανε .

αμμοδύτης είπε...

6:46, λίγο άσχετο... Δεν εμπλέκονται οικολόγοι, ή κωλόγοι, όπως λες, σε αυτήν την ανάρτηση.

Δεν έχει τέτοιους στον μόνιμο πληθυσμό της Καλλονής, εκτός εάν λες εμένα... Εγω, δυστυχώε ή ευτυχώς, δεν είμαι οικολόγος ή κωλόγος (εκτός εάν αναφέρεσαι στην "φωτογραφία" σαν οικολογία ή κωλογία -- που κάνεις λάθος -- με τις φωτογραφίες εκτός από την πλάκα μου προσπαθώ να πείσω τον εξωτερικό κόσμο τι ωραίο νησί είναι η Τήνος... Για να έρχονται να σε βλέπουν.

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε γλέντια

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που πρέπει να σου πώ εγώ που δεν παρακολουθώ, οι φωτογραφίες της Τήνου που έχεις ανεβάσει στο G.E. είναι υπέροχες.

Οι πρώτες 5-6 που φαίνονται δεν πρέπει να είναι από Τήνο. Ή κάνω λάθος?

Ανώνυμος είπε...

Μ αρέσει το νταλαβεράκι που γίνεται.

Έχει πολύ πλάκα γιατί όλοι έχουν κάτι το κοινό μεταξύ τους, δεν διαφέρουν καθόλου, έχουν μεγάλη σ χέσει.

Ανώνυμος είπε...

υπέροχα μέρη!
@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

με μικρό σκάφος την γλύτωσαν Ροδουλα Ζήση Αννα Νταλάρα και άλλα ρεζίλια από την Κέρκυρα. Τους πήραν με τις πέτρες. Ελάτε καλέ στην Τήνο που σας αγαπάνε!

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες το μεγαλύτερο ρεζίλι: Γκερέκου.