Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Δευτεριάτικες προφητείες


Το τέλος το έχω προαναγγείλει (και δεν χαίρομαι για αυτό) από τον Δεκέμβριο του 2008 (και δείτε και το Κύκνειο Άσμα του Εξάκτινου, την ίδια περίοδο -- κάτι ήξερα που το υπέκλεψα) και από τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2010. Δεν θέλει φιλοσοφία... Ο ζαχαροπλάστης κάτι ξέρει από κανταΐφια... Στην δουλειά μου, του "τέλος" το έχω δει από τον Μάρτιο του 2008.

Η αγορά τον τελευταίο καιρό (Γενικός Δείκτης στα 960-970 και spread δεκαετούς ομολόγου στα 1450-1500) λέει έξοδο από το ευρώ, στάση εξωτερικών πληρωμών και τέτοια κακά. Αν ο ΓΔ ήταν στα 700-800 και το spread στα 1700-1800, θα σας το έλεγα με μεγαλύτερη βεβαιότητα.

Πολλοί λένε ότι η ισοτιμία των 350 δρχ ανά ευρώ ήταν "λάθος" και ότι 700 θα ήταν πιο ...σωστό.  Δεν έχω ιδέα.  Οι πατάτες Γαλλίας στο σουπερμάρκετ Τήνου είναι φτηνότερες από τις πατάτες Τήνου, άρα η ισοτιμία είναι λάθος, ή κάτι αντίστοιχο... Με πολλή λιτότητα, αυτό διορθώνεται (αλλά μπορεί να πεθάνει και ο καταναλωτής και δεν θα χρειάζεται πατάτες).

Θα κάνουμε μπητς πάρτυ με τον ΓΔ στα 700-800 και το spread στα 1800;  Μπορεί, αλλά θα πηγαίνουμε με γαϊδούρια, και θα καταναλώνουμε κρασί ντόπιο (κάτι σαν το παλιό πανηγύρι του Αγίου Φύλακτου μετά το Πάσχα -- ποιός το πρόλαβε;)

Μην τρώγεστε λοιπόν ποιός Δήμος χρωστούσε πιό πολλά... Κι αν τρώγεστε, φωνάξτε μια εταιρία ορκωτών ελεγκτών να σας κάνει μία έκθεση. Κουκιά μετρημένα.  Σας έχω πει περί αυτού, και πιστέψτε με, σήμερα, δεν έχει σημασία.  Να τρώγεστε αν σήμερα ξοδεύουμε λεφτά που δεν έχουμε...  Στις μουσικές καρέκλες πάντα κάποιος μένει όρθιος όταν σταματάει η μουσική...

28 σχόλια:

αμμοδύτης είπε...

Βόμβα από την Κίνα έριξε ο κορυφαίος οίκος αξιολόγησης παγκοσμίως, η Standard & Poor's, κατά της Ελλάδας, προβλέποντας ολική χρεοκοπία μέχρι το τέλος του 2011: "Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία μέχρι το τέλος του 2011" σύμφωνα με το σημαίνον στέλεχος της Standard & Poor's, Ντέιβιντ Μπιρς, σε δηλώσεις που έκανε την Δευτέρα στο Πεκίνο.

Η ολική χρεοκοπία της χώρα τους επόμενους τέσσερις μήνες θεωρείται απόρροια της πλήρους αδυναμίας της οικονομίας να επιστρέψει σε αναπτυξιακή τροχιά, του εκτροχιασμού των ελλειμμάτων και της κατάρρευσης της εσωτερικής κατανάλωσης. Ταυτοχρόνως προέβλεψε και έξοδο από το ευρώ.

Φαίνεται ότι η S&P θεωρεί ότι δεν θα γίνει πράξη και το πακέτο των Βρυξελλών, αφού σε διαφορετική περίπτωση, τόσο σύνοτμη χρεοκοπία είναι ανεξήγητη.

Η S&P έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μερική χρεοκοπία, πράγμα που συνέβη, όταν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προωθήσουν το σχέδιο για την αναδιάταξη του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και τώρα επιβεβαιώνεται αυτή η πρόβλεψη τόνισε ο αξιωματούχος της S&P.

Ο Ντ. Μπιρς είχε εκτιμήσει, από τον προηγούμενο μήνα, ότι η ελληνική πτώχευση είναι αναπόφευκτη, όπως και η έξοδος της χώρας από το ευρώ, αλλά δεν το είχε ρποσδιορίσει χρονικά. Το ότι "βλέπει" ολική χρεοκοπία τους επόμενους τέσσερις μήνες, μπορεί να αποβεί καταστροφικό, αφού η S&P σπάνια διαψεύδεται, μη διστάζοντας να υποβαθμίσει και την οικονομία των ΗΠΑ.

http://online-pressblog.blogspot.com/2011/08/standard-poors.html

Και καλύτερα να μην σχολιάσω τα περί Φινλανδίας κλπ... Βασικά δέν έχουν ΚΑΜIA όρεξη να μας πληρώνουν για να κάνουμε ...πολιτιστικές εκδηλώσεις. Άσε που δεν ...τρώγονται.

ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ είπε...

ΕΙΜΑΙ 29,ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΗΛΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΓΑΖΩ 1000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ,ΔΙΝΩ 460 ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ,ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑΣ.ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΣΚΕΥΤΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΩ,ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΡΩ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.ΤΕΛΙΚΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΩ? ΔΕΝ Γ..ΤΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ `ΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ!!!ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ...ΤΟ 2012 (ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΑ) ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΑΝΤΙΟ ΧΡΕΗ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα σοσιαλιστικά οικογενειοκρατικά καθεστώτα στη λεκάνη της Μεσογείου ξεκαθαρίζονται ένα ένα, αφού πρώτα υπηρέτησαν πιστά το διεθνές κεφάλαιο σε βάρος των λαών τους και τώρα του είναι πλέον βάρος. Μετά το προδιαγεγραμμένο τέλος του Καντάφι η παγκόσμια προσοχή θα συγκεντρωθεί στην άλλη δυναστεία των Άσαντ με το ίδιο φυσικά αποτέλεσμα.


Σε ότι αφορά τη δική μας σοσιαλιστική οικογενειοκρατική δυναστεία,....
μάλλον μετράει τους τελευταίους μήνες της. Ίσως μάλιστα ο κ. Παπανδρέου κάνει τις τελευταίες διακοπές του ως πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ήδη τόσο ο οίκος S&P, όσο και ο οίκος Moody’s πιθανολογούν χρεοκοπία της χώρας. Μάλιστα ο πρώτος πιθανολογεί χρεοκοπία της χώρας μέσα στο 2011 και ενδεχομένως επιστροφή στη δραχμή. Ταυτόχρονα η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 21-7-2011, μοιάζει να έχει παγώσει, παγώνοντας και τις ελπίδες των ελλήνων σοσιαλιστών. Επίσης πρόσφατα, ο άξονας Βερολίνου – Παρισιού έβγαλε οριστικά από την αντζέντα το ευρωομόλογο και μάλλον αποφάσισε να αποβληθούν από την Ευρωζώνη τα ασθενέστερα κράτη με πρώτη υποψήφια την Ελλάδα.



Όλα λοιπόν συγκλίνουν προς την κατεύθυνση που προβλέπουν οι πιο πάνω οίκοι αξιολόγησης, οι οποίοι προφανώς δεν διακινδυνεύουν το κύρος τους κάνοντας αστήρικτες υποθέσεις και αντιλαμβάνεστε πιστεύουμε όλοι τι θα συμβεί αν επαληθευτούν.
Θα έχουμε κατάρρευση όχι μόνο του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ, αλλά ολόκληρου του πολιτικού συστήματος
Δεν σώζονται ούτε Νέα Δημοκρατία, ούτε Αριστερά, ούτε τίποτα που θα θυμίζει τον παλιό πολιτικό πολιτισμό.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/08/blog-post_2739.html

Ανώνυμος είπε...

Τι Κασσάνδρα που είσαι, μου μαύρισε η ψυχή.

αμμοδύτης είπε...

τι σου μαύρισε η ψυχή... Στα 940 έκλεισε

Ελληνας Ναύτης είπε...

Κάτι σαν τον γάιδαρο του Νεσραντίν που πάνω που θα μάθαινε να μην τρώει... ψόφησε!

Ανώνυμος είπε...

925

Ανώνυμος είπε...

////////Η ΑΛΗΤΕΙΑ
ΣΚΟΤΩΝΕΙ//////////

Ανώνυμος είπε...

Παπαριές τις ξέρετε ;;;

Ανώνυμος είπε...

Αλητεσ λαμογια του δημου ελατε στα λογικα σασ

Ανώνυμος είπε...

Παρά το γεγονός ότι δεν δόθηκε η απαιτούμενη δημοσιότητα, δεν παύει να είναι συγκλονιστική η αποκάλυψη της εφημερίδας «Καθημερινή» ότι η έρευνα του εισαγγελέα Εφετών τοποθετεί την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας στο ρόλο του αυτουργού των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και άλλων κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι η πρώτη φορά μετά την δικτατορία που η Πρεσβεία πιάνεται επ’ αυτοφόρω να παρακολουθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αν αποδειχθούν αληθινές οι πληροφορίες, οι Αμερικανοί στόχευαν όχι μόνο τις πολιτικές δραστηριότητες του κ. Καραμανλή, αλλά και τις πολύ προσωπικές....
στιγμές του.
Η πράξη αυτή καθ’ αυτή των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, δεν είναι μόνο καταδικαστέα, ήταν και επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Είναι γεγονός πλέον -και όχι ανυπόστατες φήμες, όπως ισχυρίζονταν τότε οι Αμερικανοί- ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την περίοδο 2004-2005, οι συνδιαλέξεις του πρωθυπουργού καταγράφονταν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Με τον τρόπο αυτό, γνώριζαν κάθε σκέψη του κ. Καραμανλή, είτε αφορούσε την Ενέργεια, τους Εξοπλισμούς, τις σχέσεις με τη Ρωσία, την Τουρκία και τα Σκόπια, είτε είχε σχέση με το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν και γενικά το Κυπριακό. Οι Αμερικανοί -και κατ’ επέκταση και κάποιοι σύμμαχοί τους- ήξεραν τί επρόκειτο να πράξει ο κ. Καραμανλής και οι υπουργοί του πριν από κάθε συνάντηση που είχαν μαζί τους, με αποτέλεσμα να τους αναγκάζουν να βρίσκονται συνέχεια σε άμυνα.
Τότε που δημιουργήθηκε το θέμα, συναντήθηκα με πηγή που υπηρέτησε στην αμερικανική πρεσβεία την περίοδο των υποκλοπών. Μου εξήγησε λεπτομερειακά «τι περίπου υπολόγιζε ότι συνέβαινε» και υποστήριξε πως οι υποθέσεις αυτές δεν γνωστοποιούνται ούτε στα υψηλά κλιμάκια της Πρεσβείας. Άρα, υπέθεσα απευθυνόμενος στην πηγή, «πρέπει να είναι ‘δουλειά’ των μυστικών υπηρεσιών«.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Κάποιοι στην Ουάσιγκτον, δίνουν ένα πρωί εντολή στην Πρεσβεία να παρακολουθείται επί 24ωρου βάσεως ο Κώστας Καραμανλής. Για να συμβεί αυτό, οι Αμερικανοί πρέπει να είχαν πληροφορηθεί ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν θα ήταν ο υπάκουος σύμμαχος που, προφανώς, θα περίμεναν με δεδομένη γι’ αυτούς την πολιτική του τοποθέτηση στο χώρο της συντηρητικής Δεξιάς, η οποία παραδοσιακά ήταν έντονα φιλοαμερικανική.
Σύμφωνα με την πηγή μου, οι αμερικανικές μυστικές πληροφορίες «παρακολουθούν τους επικίνδυνους«, ώστε να μπορούν να αντιδράσουν άμεσα και ακαριαία εάν κινδυνεύουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα.
Ειλικρινά, όσο και να προσπάθησα δεν βρήκα ένα θέμα τριβής -εκείνη ειδικά την περίοδο- μεταξύ της Αθήνας και της Ουάσιγκτον, που να «δικαιολογούσε» την αδικαιολόγητη πράξη των Αμερικανών. Ακόμα και για το ρατσιστικό σχέδιο Ανάν, που στο Μπούργκενστοκ δεν ήταν βοηθητικός, δεν ήταν ο καταλύτης για το ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων, διότι η στάση του θύμιζε Πόντιο Πιλάτο. Η αλήθεια είναι ότι αργότερα ενόχλησε τους Αμερικανούς. Οι συναντήσεις και οι συμφωνίες του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν προκάλεσαν οργή, ενώ η ορθή στάση του στο Σκοπιανό, το 2008, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Άκουσα εγώ ο ίδιος Αμερικανό αξιωματούχο να βγάζει όξος και χολή για τον Έλληνα πρωθυπουργό, η ήττα του οποίου τον Οκτώβριο του 2009, δεν στεναχώρεσε κανένα στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Η αποκάλυψη της «Καθημερινής» έπρεπε να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα. Δυστυχώς, αντιμετωπίστηκε ως μία ασήμαντη είδηση του αστυνομικού δελτίου. Κάτι σαν κλοπή… ποδηλάτου! Ελπίζω ότι η έρευνα δεν θα σταματήσει και ότι ο εισαγγελέας θα συνεχίσει να δείχνει την ίδια τόλμη. Η αποκάλυψη της παρακολούθησης του κ. Καραμανλή από τους Αμερικανούς, μπορεί να είναι τελικά η ευκαιρία-δικαιολογία που αναζητούσε η Ελλάδα για να τερματίσει οριστικά την εξάρτηση από την Αμερική, η οποία απέδειξε για μία ακόμα φορά πως ούτε φίλη χώρα είναι, ούτε σύμμαχος με υποχρεώσεις προς τη χώρα μας…
@mignatiou

Ανώνυμος είπε...

Κάτι μας είπες τώρα, τους πάντες παρακολουθούν και ελέγχουν από πριν γεννηθούμε εμείς. Ώρα να το συνηθίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Όταν λες προσωπικές στιγμές του τι εννοείς ;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Όταν λες γνώριζαν την σκέψη του, προφανώς εννοείς ότι σκεπτόταν.

Νομίζω ότι δεν έχεις πάρει χαμπάρι τίποτα .

Ανώνυμος είπε...

Με τουσ στενιανουσ τι εχει να πει ο κροντηρασ και το επιτελειο του που μονο τουσ ταξανε....Τι θα γινει με τα σκουπιδια κυριε ξενοπουλε

Ανώνυμος είπε...

Να πασ κυριε αντιδημαρχε να τα πεταξεισ στα παρανομα που εχεισ στησει γυρω γυρω εχει χορο ξερεισ εσυ''

Ανώνυμος είπε...

ta skoupidia kaigontai stin kalloni nixta!!!! ta skoupidia ston topo tous

Ανώνυμος είπε...

μην τον ενοχλειτε είναι απασχολημένος με την διαπλάτηνση του δρόμου

Ανώνυμος είπε...

τελικα τι εγινε με τα σκουπιδια? που θα πηγαινουνε?

Ανώνυμος είπε...

με λίγη τύχη θα κοπούν όλα τα ευρουλάκια στον στρατό του Δήμου και ο καθένας θα τρώει τα δικά του σκουπίδια

Ανώνυμος είπε...

Βγάλε αυτόν τον αλλήθωρο από μπροστά που ξεχάσαμε και ποιος είναι - μήπως κάποιος σύμβουλος της μειοψηφίας ή της πλειοψηφίας;- και μετά θα δείς πόσα θα σου γράφουμε .

Ανώνυμος είπε...

Σημερα ειπε ενασ του κροντηρα απο τη στενη που δεν εχει εκλεγει οτι στησ επομενεσ εκλογεσ
δεν θα βρει σχεδον κανενα στενιανο ψηφο

m@sk@r@s είπε...

χαχαχα με αυτο το ονειρο πρεπει να ζητε εσεισ του ορφανου οτι η στενη θα ψηφισει σιμο . Αυτεσ τις μερεσ ο κροντηρας στο γραφειο του εχει παρει πανω απο 20 γραμματα απο στενη που λενε '' οτι και να γινει ειμαστε μαζι σου'' και τωρα σπιτι σας προβατα

Ανώνυμος είπε...

"ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ "


Τι τόθελες ;;;;
Ανατρίχιασα !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μασκαρα με αυτο το ονειρο δε ζουμε αλλα να ξερεισ οτι δεν ειμαστε προβατα που τρωμε κουτοχαρτο αλλα καλλα τουσ την ειπε ο πρωην προεδροσ του δημοτικου συμβουλειου του δημου τηνου τα 30000ε να τα δωσουν οι χαραμοφαιδεσ του δημου τηνου στο σχολειο τησ στενησ και οχι σε ειδηκουσ συμβουλουσ .αλλα κακοσ σε λεω κυριο αλλα μ΄΄΄΄΄ά γιατι σε δυσκολουσ καιρουσ πρεπει να κανετε χρεοκοπια αλλα το μηλο κατω απο τη μηλια θα πεσει γιατι οπωσ και το πασοκ καινουρια αυτοκινητα αγορασαν με την κριση.Πηγενετε αναξιοι να συμορφωσετε τουσ λογαριασμουσ του νερου και αφηστε τα εξοδα.Πλεον πρεπει να μαθετε να μην κοροιδευετε γιατι ο κοσμοσ ξυπνησε και θα σασ παρει με τισ πετρεσ............

Ανώνυμος είπε...

sorry Aντη χρεοκοπια εννοω οικονομια και ο χαρακτηριμοσ κυριοσ μ΄΄΄΄΄αs εννοω τον δημαρχο ΤΗΝΟΥ....

Ανώνυμος είπε...

Εξήγησε μας εν τέλει

τι τρώτε ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Τη δευτερη ειδικη συμβουλο την γνωριζουμε απο τωρα. Ειναι κοντα στην αλλη ειδικη συμβουλο.