Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Είμαστε πόρνες από το 1981, αλλά δεν το θυμόμαστε


«Ήμασταν σαν τις πόρνες μετά την πρώτη τους φορά» εξομολογείται στέλεχος της κυβέρνησης για την ψυχολογική κατάσταση των μελών του Υπουργικού την ημέρα της συνεδρίασης για την επικύρωση του μνημονίου στις 5 Μαΐου, 2010

Η πολιτική δεν με πολυνοιάζει (και χόρτασα πολιτική της δεκαετίας του '60, της δεκαετίας του '70, της δεκαετίας του '80, της δεκαετίας του '90, και της δεκαετίας του 2000-2010, και βαριέμαι να κάνω ανασκοπήσεις 50 χρόνων.

Θα σας πω μόνο ένα πράγμα: Το 1981, με ελπίδα για κοινωνική δικαιοσύνη και τέτοια καλά, μοιράστηκαν λεφτά σε κόσμο που μέχρι τότε ήταν στερημένος. Δανεικά και επιδοτήσεις.  Αυτοί που τα μοίραζαν (ξένοι και ντόπιοι), το έκαναν για να είμαστε εμείς χαρούμενοι όσο εκείνοι έκαναν τις δουλειές τους.  Μην σας εντυπωσιάζουν οι γραβάτες και οι δακρύβρεχτες δηλώσεις. Απλά έπιασε αδιέξοδο ο ΓΑΠ (που δεν του αμφισβητώ ότι ήταν και καλοπροαίρετος, αλλά από παραμύθι...) και τώρα ετοιμάζουν τον επόμενο. Και αυτοί που κάνουν τώρα τις μετανιωμένες πόρνες, απλά ψάχνουν για άλλους πελάτες, και για άλλες πόρνες. Πολλοί σωστοί και τίμιοι νοικοκύρηδες που ωφελήθηκαν το 1981, ή τα παιδιά τους, σήμερα, νοιώθουν σύγχυση... Λυπάμαι.

Στις 5 Μαΐου 2010, ήξεραν ακριβώς τι υπέγραφαν.

Όποιος και εάν είναι ο επόμενος, εάν δεν διώξουμε από πάνω μας το στάτους του προτεκτοράτου, ένα δεν μας πούνε με την γλώσσα της αλήθειας, που είμαστε, και που πάμε, λυπάμαι, αλλά μόνο χειρότερα θα γίνεται, όποια μορφή και εάν πάρει αυτό, και για εμάς, και για τον επόμενο.

Η Διαμαντοπούλου, ο Λοβέρδος και ο Ραγκούσης είπαν σήμερα "Λάθος, σόρρυ, δυστυχώς επτωχεύσαμεν". Με 24 μήνες καθυστέρηση...   Αύριο θα μας πούνε ότι έχουμε και Κατοχή. Με 18 μήνες καθυστέρηση. Άκου πράγματα...Ο κόσμος το 'χει βούκινο εδώ και καιρό. Ο Παπανδρέου θα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος, αυτός θα φταίει για όλα αυτά. Και δεν περιμένω να αλλάξει τίποτα.

Όποιος διαφωνεί με αυτά που έχει υπογράψει, φτιάχνει νέους Νόμους και επανορθώνει. Σιγά τα αυγά.

Οι εικονιζόμενοι δεν μίλησαν για πόρνες. Είπαν μόνο αυτό που λένε στον σύνδεσμο που έχω βάλει, στην Καθημερινή.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καπιταλισμός και εκπόρνευση πάνε μαζί.
Αυτοί έτυχε απλά να διαχειρίζονται , δεν λέω το παράκαναν και ούτε φυσικά έχουν καμιά δικαιολογία γι αυτό.
Το ΧΡΕΟΣ εξ άλλου δεν είναι παρα εγγραφες στα καταστιχα των τραπεζων . Σε παγκοσμια κλιμακα έπρεπε να πουληθουν εμπορευματα που παράγονται με μονο σκοπο το ΚΕΡΔΟΣ.
Ο ατομικισμός, ο ανταγωνισμός, ο εύκολος πλουτισμός είναι δομικά στοιχεία στο φαντασιακό των καπιταλιστικών κοινωνιών και αναπαράγονται σκοπιμα και μεθοδικά απο ΜΜΕ ,πολυδάπανες διαφημιστικες καμπάνιες κλπ.
Η ιδιότητά μας δε,ως ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ,υπερισχύει οποιασδήποτε άλλης ιδιότητας (πχ ως πολίτες , δημιουργούς, γείτονες, φιλους, συντοπίτες κλπ). Και η Αμερική , χωρίς υπερτροφικό Κράτος, έχει εκατομμύρια ΑΣΤΕΓΟΥΣ σήμερα, κόσμο που ζεί τρώγοντας σε σισσύτια .
Το ερώτημα είναι πως θα μπορούσαμε να πάψουμε να αναπαράγουμε καθημερινά τον καπιταλισμό , ώστε να πέσει σαν άχρηστο σκιάχτρο.

Ανώνυμος είπε...

http://pitsirikos.net/2011/10/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b1-%ce%b4%cf%85%ce%bf-%ce%ac%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%bb%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b5/

Ανώνυμος είπε...

http://antistachef.wordpress.com/2011/10/16/1-187/

Ανώνυμος είπε...

το πρόβλημα με τα σκουπίδια είναι πολύ σοβαρό, και μου κάνει εντύπωση αμμοδύτη, εσύ που έχεις και μια σχετική ευαισθησία με το περιβάλλον και ειδικά με τα κάτω μέρη και ακόμα ποιο ειδικά με το Αγάπη πώς και δεν το έκανες θέμα… μήπως φταίει ο Μιχαήλ άγγελος ??? μήπως είναι το δοντάκι μας στο Δήμο? Λέω μήπως?

αμμοδύτης είπε...

Ανωνυμε, δεν ξέρω τι λες, και δεν είμαι καν στην Τήνο.

Μόλις με πήραν από την Τήνο να με ρωτήσουν εάν ξέρω ...που πάνε οι ανεμογεννήτριες. Ξέρω ότι ψηφίστηκε νυχτα ένα προεδρικό διαταγμα από ανθρώπους που λένε δεν κατάλαβαν τι ψηφίζανε. Είναι της μόδας... Και η Διαμαντοπούλου το είπε. Μερικοί ήξεραν και παραήξεραν.

Το πρόβλημα με τα σκουπίδια είναι λίγο φτιαχτό. Οι κινήσεις και οι καυγάδες που έγιναν, και η δημοσιότητα που ακολούθησε ήταν για να ψάχνουν να βρουνε μέρος για τα σκουπίδια. (Άκουσα ότι τα πάνε και πάνω από την Αγία Μαρίνα).

Και στην Αθήνα είναι φτιαχτό το πρόβλημα με τα σκουπίδια. Θέατρο.

Δόντι στον Δήμο δεν έχω. Συμπαθώ 3-4 και μέσα σε αυτούς και ο Ζαλώνης, και κάτι ξαδέρφια του και κάτι άλλα παιδιά από τ'Αγάπι, αλλά αυτα είναι προσωπικά. Αντιπαθώ άλλους 1-2-3 στον Δήμο και δεν είναι προσωπικά.

Μου αρέσει το Αγάπι. Μου αρέσουν τα Κάτω Μέρη. Μου αρεσει όλη η Τήνος. Δεν θέλω να την πηδήξουν την Τήνο, αλλά μπορεί και να τα καταφέρουν. Τι θες να κάνω; Να φωνάζω "μην πάτε σκουπίδια στ' Αγάπι";

Προσωπικά πιστέυω ότι κάθε χωριό ή ενότητα χωριών έπρεπε να χειρίζεται τα δικά της θέματα. Καλικράτη δεν θέλατε; Καποδίστρια; Εγώ από τότε είπα "πάει η Τήνος". Παρτε την διαχείριση στα χέρια σας. Μην λέτε τι δεν θέλετε, να λέτε τι θέλετε (μπορεί και να μην το έχουν σκεφτεί).

Που τα βλέπεις τα δόντια...

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν πρέπει να φωνάζεις ούτε εσυ ούτε κανένας που να πάνε τα σκουπίδια.
Εσυ όμως που λογικά συναναστρέφεσαι κόσμο από το χωριό, ξέρεις πολύ καλά ότι όλοι αυτοί οι κύριοι δεν εκλέγονται για το έργο τους αλλά ανάλογα πόσο μεγάλα είναι τα σόγια που πείθουν να βάλουν μαζί τους για υποψήφιοι και φυσικά την κομματική τους ταυτότητα. Μετά όταν περάσουν οι εκλογές το παίζουν κυβερνήτες ελέω θεού. Η γνώμη των ανθρώπων στο χωριό γι αυτούς δεν έχει καμία αξία. Και ασφαλώς δεν υπάρχει κανένας διάλογος καμιά ενημέρωση προς αυτούς. Τα χωριά μας τα έχουν χεσμένα. πατάνε μόνο για μνημόσυνα πανηγύρια και γιορτές του καλοκαιριού γιατί γι αυτά μόνο είναι ικανοί.
Το να αναδεικνύονται λοιπόν θέματα τόσο σοβαρά όπως τα σκουπίδια είναι σημαντικό γιατί πρέπει επιτέλους ο κόσμος που τον αποβλακώνουν με σοβαροφανείς απαντήσεις του τύπου:
(-Ο δήμαρχος έχει πολύ δουλειά ή
-έχετε τόσα λεφτά, αποφασίστε που θα τα ξοδέψετε ως χωριό)
πρέπει να καταλάβει ότι οι κύριοι αυτοί δεν είναι ούτε παντογνώστες ούτε ελέω θεού στη θέση που είναι. Εγώ αν και μένω στα κάτω μέρη έμαθα πρόσφατα από το διαδύκτιο το θέμα με τα σκουπίδια. Αυτοί οι κύριοι κάνουν ότι γουστάρουν με βασική αρχή να μην ανοίγει κανένας διάλογος πουθενά. Όλα να γίνονται στα μουλωχτά και ο κόσμος να σκέφτεται μόνο παραμονές εκλογών ποιο ξάδερφο θα ψηφίσει. Δηλαδή με πρώτο δηδάξα το κροντιρά έχουν πιάσει καλά το νόημα, καλλιεργούν ένα βαθύ αντιδημοκρατικό ραγιάδικο κλίμα που τους βολεύει. Εξάλου στο νησί δεν υπάρχει πια ούτε μια παντηνιακή εφημερίδα. Ούτε ένας αξιοπρεπής χώρος ενημέρωσης στο δυαδίκτιο και αυτό τους εξυπηρετεί αφάνταστα.
Πάνω σε αυτή τη βάση έχουν μπαστακωθει για τα καλά στο νησί και κανένας δεν τους κουνάει. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει κάν και αντιπολίτευση, γιατί κι αυτούς δεν τους βολεύει ο διάλογος και η αντιπαράθεση. Ξέρουν ότι οι εκλογές δεν θα κριθούν από έργα και προτάσεις. Αν λοιπόν δεν τολμάμε να κάνουμε έστω μια κριτική από εδώ για ολα αυτά τα κακώς κείμενα ας πάμε να μπούμε στο τάφο να τελειώνουμε. Αν εξαιρέσουμε το τύπο, μια μικρογραφία η Τήνος της γενικότερης σαπίλας στη χώρα μας. Μόνο που εδώ κάποιοι ακόμα πονάμε το τόπο μας…

αμμοδύτης είπε...

δεν έχω πρόβλημα να κάνω "κριτική" αλλά να είναι κάτι που ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι μας πηδηξαν κυρίως στα Κάτω Μέρη με την λεγόμενη βιομηχανική ζώνη. Αλλά ή έχουν συμμάχους ή αφεντικά με βαθειές τσέπες πιο ψηλά και δεν τρέχει τίποτα, ή και αυτοί δεν κατάλαβαν, δεν θυμούνται.

Θεωρώ ότι με την αδυναμία χωροθέτησης βιολογικών ή χωματερών ότι όπως και την Αθήνα, θα εμφανίζονται απομηχανής θεοί που θα το κάνουν με το αζημίωτο.

Βέβαια, ΟΛΟΙ υποτιμούν τις πολύ σοβαρές αφραγκίες που υπάρχουν ή έρχονται (δεν ξέρω εάν τις έχετε πάρει χαμπάρι στο νησί), και ο απομηχανής θεός θα είναι αλλοδαπός και θα καθόμαστε σούζα (αλλη πάλι ταραχή αυτη)

Ανώνυμος είπε...

Στη σημερινή (18/10) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θέλουν να εγκρίνουν τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων γισ εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Τήνο....

Ανώνυμος είπε...

Η καταχώριση αναφέρεται στις πόρνες, γιατί ασχολείσθε με άλλα θέματα ;;;

Οι πόρνες αρχαιόθεν έχουν προσφέρει τα μέγιστα στη κοινωνία μας και πολύ περισσότερα από άλλες επαγγελματικές συντεχνίες.

Ένα εξ αυτών των σπουδαίων, αφορά τις αρχές που τηρούν κατά την είσπραξη της αμοιβής των.

Πρώτον δεν δέχονται βερεσέ και

δεύτερον προεισπράττουν την αμοιβή των, διότι αν δεν του αρέσει κάποιου, σιγά μην πληρώσει !!!!

Αν εφαρμόζονταν αυτές οι αρχές, δεν θα είχαμε σήμερα, τα μαύρα μας τα χάλια .

Οι συγκρίσεις και τα συμπεράσματα δικά σας !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΑΡΕ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Γρήγορα αναρτήστε την γιατί θα την βγάλει. Μη χάσουμε την ευκαιρία να την δούμε, όσοι είμαστε μακρυά.