Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Θα μας διαλύσουν, επειδή τους βολεύει και επειδή μπορούν

Από την εποχή που ανώνυμοι σχολιαστές με μπακλαβάδες, πανηγύριζαν για δήθεν νίκη στις Δημοτικές Εκλογές, το φθινόπωρο του 2010, μέχρι σήμερα, έχουν συμβεί τα εξής κοσμοϊστορικά:

1)  Όποιος αμφέβαλε ότι φαλιρίσαμε και παραδώσαμε την κυριαρχία της χώρας σε ξένους, τον Απριλη-Μάη του 2010, νομίζω ότι τώρα το έχει εμπεδώσει. Και μην πιστεύετε τα περί ΔουΝουΤου... Σε άλλους παραδώσαμε.

2) Όποιος αμφέβαλε ότι το άθλιο πολιτικό σύστημα που μας κυβερνά από -- εδώ ζορίζομαι... Από πότε έχουμε άθλιο πολιτικό σύστημα;  Αν είστε Πασόκ, από το ...1960 μέχρι το 1981, και από το 2004 μέχρι το 2009.  Αν δεν είστε Πασόκ, από το 1981 και μετά -- εν πάσει περιπτώσει, μάλλον κατέρρευσε το πολιτικό σύστημα.  Μας κυβερνούν οι Γερμανοί, έχουν και ονοματεπώνυμο, αλλά με άξιους Κυβερνητικούς εκπροσώπους, βασικά τον Σκάι και το Μέγα.  Μέχρι να σας βάλουν χέρι και σε εσάς, προσωπικά, θα νομίζετε ότι είναι και καλοί άνθρωποι. Θα σας βάλουν...

3) Όποιος αμφέβαλε ότι άρχισε να γράφεται Ιστορία από το 2008, του θυμίζω: Γράφεται Ιστορία. Η Ιστορία είναι ότι οι δήθεν τεμπέληδες και διεφθαρμένοι Έλληνες ήταν μόνο η αφορμή. ΟΛΗ η Ευρώπη είναι ένας πύργος από τραπουλόχαρτα, αλλά τους βολεύει να λένε ότι φταίμε εμείς. Αλλά επειδή τους βολεύει, και επειδή μπορούν, θα μας διαλύσουν.

4) Αυτό που μάθαμε από το 1981 και μετά είναι να ζούμε με δανεικά, με κλεμμένα, με παροχές και με επιδοτήσεις. Σε αυτό, θα μου πείτε, φταίμε και εμείς. Μμμμ... να μου επιτρέψετε να σας πω ότι αν πάτε σε έναν ζαβό και νηστικό και του τάξετε φαγητό και λεφτά, φτάνει να κάθεται και να μην κάνει τίποτα, εύκολα τον φτάνετε εκεί που είμαστε εμείς σήμερα. Βάλτε και πολιτικούς που λαδώνονται και Γερμανούς που λαδώνουν και έδεσε η σούπα.

5) Τον Γιώργο τον χάσαμε. Πήγε να το παίξει ...δημοκράτης, παρεξηγήθηκαν οι ...εκσυγχρονιστές (οι Γερμανοί) του Πασόκ, παρεξηγήθηκαν και οι Γερμανοί και τον χάσαμε τον Γιώργο, και καπάκι οι Ιταλοί έχασαν τον Μπερλουσκόνι.  Ακόμα και εάν είστε φανατικοί αντι-Παπανδρεϊκοί, μην χαίρεστε, πραξικόπημα ήταν. Τα κόλπα του μπαμπά του Γιωργάκη, το 1965-1967, παρόμοια αποτελέσματα είχαν. Και μετά τον Γιώργο, μας προέκυψε Οικουμενική. Όποιος θυμάται την Οικουμενική πριν τον Μητσοτάκη, θα θυμάται ομορφιές. Αν αυτή η Οικουμενική υπογράψει την δανειακή σύμβαση, θα παρακαλάμε να ξαναγυρίσει η Τουρκοκρατία.  Όχι επειδή θα φτωχύνουμε (θα φτωχύνουμε ούτως ή άλλως) αλλά επειδή και θα φτωχύνουμε και θα χάσουμε κάθε αξιοπρέπεια. Κάθε δόση, θα έχει καινούργιους εκβιασμούς.

6) Η Ευρώπη πάει για διάλυση από το καλοκαίρι, και ΔΕΝ φταίμε εμείς. Απλά είδαν οι πάντες ότι η Ευρώπη βασίζεται πολύ στην αδιαφάνεια και τον ...φασισμό.  Κανείς δεν κάνει δουλειές με κέφι σε φασιστικές καταστάσεις, άσχετα τι σας λένε. Τώρα το τι συμφωνούν στις διασκέψεις κορυφής, θα το δείξει ο καιρός.

7) Εμφανίστηκαν οι αιολικοί στην Τήνο. Λες και δεν φαινόταν από τότε που φτιάχτηκε το Προεδρικό Διάταγμα, λες και δεν ξέρουμε ποιοι τα προωθούν.  Δεν πειράζει... Θα έρχονται λιγότεροι τουρίστες, και η Τήνος θα γίνει σαν την Νότια Εύβοια.  Αν μάλιστα πάνε εκεί που μαζεύονται τα νερά της βροχής, θα κάνουν χρυσές δουλειές οι έμποροι εμφιαλωμένου νερού. Άντε, να κινηθεί λίγο χρήμα... Αχ καημένα παιδιά... Πιστεύετε και αυτά που σας τάζουν... Και στην Κατοχή έταζαν στους κουκουλοφόρους...

Ξέρω ότι πολλοί ζορίζονται. Όλοι ζοριζόμαστε. ΜΟΝΟ οι παλιοί, αυτοί που θυμούνται την Κατοχή, μπορούν να σας περιγράψουν τι ενδέχεται να περάσουμε.  Μέχρι τώρα ρωτούσα φίλους από το νησί εάν έχουν χωράφια με νερό... Και αυτό δεν βοηθάει. Θα φορολογήσουν ΚΑΙ το νερό. Αυτή είναι η έννοια των δηλώσεων πηγαδιών και γεωτρήσεων. Και το ρεύμα, και τον αέρα, και την άπνοια. Και άντε να κρυφτείς.

Μπακλαβά γωνία κανείς;

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είσαι εγκάθετος... Ο Κροντηράς δεν θα αφήσει την Ευρώπη να διαλυθεί! Ο Κροντηράς

Ανώνυμος είπε...

μία είναι η λύση για όλα, η παρακάτω:
http://www.youtube.com/watch?v=l8Ns89Fp8KA

nikos είπε...

η ατακιες σου άριστες..

Ανώνυμος είπε...

KAZAKHS EPAM

Γιακορ είπε...

Πράγματι, ήταν πραξικοπήματα και στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Πάντως έτσι, έστω και πραξικοπηματικά, γλυτώσαμε από τον Μπερλουσκόνι! Δεν υπάρχουν πλέον εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Πού θα καταντήσουμε;

Ανώνυμος είπε...

Τωρα η γερμανογαλοι βαζουν και στα πηγαδια φορο καιο κροντηραs θα δοση τα νερα στουs ιδιωτεs

Ανώνυμος είπε...

δέ νομοίζω οτι ο κροντιράς θα δώσει τα νερά, πάντως το θέμα όπως και να χει είναι πάρα πολύ σοβαρό.
πρίν απο δυο μήνες περίπου ήρθαν ξένοι και ρωτάγαν που είναι οι πηγές και τα πηγάδια του χωριού.
οταν βλέπετε και ενδιαφέροντε για τα λιγοστα νερά των χωριών μας και θέλουν να μάθουν που είναι το κάθε τί, σκεφτειτε τι μας περιμένει στα χρόνια που έρχοντε...
ο κροντιράς πάντως παρότι δεν έχει κανει κάποια παραχώριση στο δουρειο ίππο που ονομάστικε αθώα αθώα "ευδαπ νήσων, θορυβίθικε απο σχετικη εκδήλωση που έγεινε στη κώμη και εξέδωσε επιστολή εναντίων αυτων που ενημέρωσαν το κόσμο για το θέμα. κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Άμα θέλουν το καλό μας και θυμήθηκαν ΤΩΡΑ (που καταρρέει το σύμπαν στη χώρα μας) τέτοιας ζωτικής σημασίας ζητήματα
Ας έρθουν να διαχειριστούν τα σκουπίδια και όχι τα νερά. Δεν νομίζω ότι θα είναι κανένας εναντίον μιας τέτοιας πρότασης στο νησί. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό.

Ανώνυμος είπε...

O κροντιραs ειναι μονο για επιστολεs

Ανώνυμος είπε...

olo gia to krotira lete oi aloi tis antipolitefsis ti kanoyn? enhmerosan to kosmo?
ki aytoi ta idia ta ekanan an htan sti tesi toy dimarxou

Ανώνυμος είπε...

Οταν σήμερα έστω και με πλάγιο τρόπο προσπαθούν να μας πάρουν τα νερά για να τα ιδιωτικοποιήσουν σκεφτειτε τι μας επιφυλάσσουν για το μέλλον

Ανώνυμος είπε...

τα ίδια προβλήματα και στη λευκάδα με την ευδαπ νησων αλλα εκει ο κόσμος αντέδρασε

http://www.youtube.com/watch?v=XEDkEY47RIU

Ανώνυμος είπε...

Η Αντιπολιτεφσι δεν εταξαι στη κομη οδοντιατριο με επιστολη στο υπουργειο υγειασ με τα σχωλεια στενησ και λουτρων ολοι ηθελαν 6θεσιο μονο οκροντιρασ με επιστολη στο υπουργειο παιδιασ ηθελε 2εδρικο και αλλεσ πολλεσ στον αναγνοστη με τα greeklish

Ανώνυμος είπε...

οδοντίατροι και έδρες σχολείων είναι τρίχες μπροστα σ αυτο που πάνε κάποιοι να κάνουν. ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ. ΞΥΠΝΑΤΕ!.ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΝΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ????

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΖΩΗ Τα «δικαιώματα νερού» απο τον Εξάντα. Ακρως διαφωτιστικό ντοκιμαντέρ για το τι συνέβει στης μπανανίες που το ιδιωτικοποίησαν:

http://www.youtube.com/watch?v=3H91Qqtzp5A