Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

31 Ιανουαρίου 1996


"...Στις 31 Ιανουαρίου και ώρα 01:40 Τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια. Στις 05:30 της ίδιας μέρας ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που απονηώθηκε από τη φρεγάτα Ναυαρίνο για να διαπιστώσει την παρουσία των Τούρκων στη βραχονησίδα κατέπεσε κατά την επιστροφή του στη φρεγάτα και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν.

Σχετικά με τις αιτίες πτώσης του ελικοπτέρου έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις. Η επίσημη θέση του Πολεμικού Ναυτικού είναι ότι το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου.

Ωστόσο, υπάρχει διαδεδομένη στην Ελλάδα η άποψη ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε είτε από το Τουρκικό Ναυτικό είτε από τους Τούρκους καταδρομείς που υπήρχαν πάνω στο νησί, και ότι η αληθινή αιτία της πτώσης αποκρύφτηκε προκειμένου να λήξει η κρίση και να μην οδηγηθούν οι δύο χώρες σε γενικευμένη σύρραξη ή ακόμα και σε πόλεμο".

http://news247.gr/health/afieromata/imia_16_xronia_meta_to_xroniko_ths_krishs.1598720.html

http://news247.gr/ellada/amyna/h_apomakrynsh_ths_ellhnikhs_shmaias.763602.html

10 σχόλια:

Όφιος... είπε...

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, δεξιά ή αριστερή ή ό,τι σκατα θες, δεν έχει το θέμα... Πάνε, ξεχαστήκανε !!!!
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΑΚΗ ΓΑΒΑΛΑ !!!!!
κΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΡΕΕΕΕ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τι εννοείς επειδή μια ζωή τα ίδια ακούμε ;

Οι Γερμανοί που σε πρόσφατη δημοσκόπηση (Ιανουάριος 2012) καταδείχθηκε ότι οι 9 στους 10 δεν γνώριζαν και μόνο ο 1 ήξερε για το Αουσβιτς , έπαθαν κάτι κακό ;

Μήπως η πολύ γνώση της ιστορίας βλάπτει σοβαρά την υγεία μας, ως έθνος ;

Κάποτε φθάσαμε να ακούμε ότι είμαστε ο περιούσιος λαός του Κυρίου !!!!!

Ας ξεκαβαλήσουμε την κολώνα της Ακρόπολης, γιατί τέτοιου είδους ιστορία και συμπεριφορές θέλουν για τον έλληνα και μετά θα δεις ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο σύνθετα.

Φίλε ως λαός και έθνος είμαστε ένα κουβάρι χιλιομπερδεμένο

Ανώνυμος είπε...

Εχει και πουλημένα γιουσουφάκια η Τήνος?

Λαός που δεν ξέρει την Ιστορία του δεν υπάρχει. Από δούλους όμως καλά πάμε.
ΟΛΟΙ οι Γερμανοί ξέρουν για το Αουσβιτς αλλά δεν το αναφέρουν για να μην τους πέφτει το ηθικό.

Η Ακρόπολη ήταν ΠΧ. Τα Ιμια ήταν πριν 16 χρόνια.

Προχτές μια τούρκικη φρεγάτα έκανε βόλτα μεταξύ Τήνο Μύκονο.

Αύριο ο Δήμαρχος θα κάνει ότι του λένε οι Γερμανοί

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

ΖΗΤΩΣΑΝ ΑΙ ΕΝΟΠΛΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑΙ ΜΑΣ ΘΑΝΑΙ

Εξάκτινος είπε...

Κανείς δεν έχει καταλάβει σωστά την υπόθεση των Ιμίων.
Στα Ίμια έγινε επιτυχής προσπάθεια να αμφισβητηθεί από το διεθνή παράγοντα το νομικό καθεστώς των ακατοίκητων νησίδων. Επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί διεθνές προηγούμενο. Αυτό γίνεται ευκολότερα κατανοητό αν ληφθεί υπόψιν ότι το διεθνές δίκαιο είναι κυρίως εθιμικό δίκαιο. Τα Ίμια επελέγησαν ακριβώς για τον εξής λόγο. Το καθεστώς τους ήταν νομικά ξεκάθαρο. Υπήρχε συμφωνία Ιταλίας-Τουρκίας και εμείς υπεισήλθαμε στη συμφωνία αυτή ως διάδοχο κράτος της Ιταλίας.

Τα Ίμια δείχνουν και κάτι άλλο. Ο διεθνής παράγων είναι αδίστακτος. Κάποια στιγμή θα το πληρώσει. Τώρα από ποιόν θα το πληρώσει είναι άλλο θέμα.

αμμοδύτης είπε...

γεια σου Εξάκτινε

Ενω το καταλαβαίνω αύτό που λες, δεν καταλαβαίνω την σκοπιμότητα, εκτός εάν τα έλεγε της πεθεράς για να τ' ακούσει η νύφη.

Δεν τον έχω υπεράνω του να δημιουργεί ακαταστασίες για να κάθεται από πάνω του διεθνούς παράγοντα, αλλά τι κίνητρο έχει για αποσταθεροποίηση εδώ πέρα, εκτός εάν υπάρχουν άλλα σχέδια με παλιότερους χάρτες...

Να' σαι καλά

αμμοδύτης είπε...

Ανώνυμε 8:56, μέρες που είναι κυκλοφορούν πάρα πολλοί κάλοι και περισσότεροι στόκοι.

Σε περίπτωση που δεν το έχει πάρει χαμπάρι, έχουμε εκχωρήσει διάφορα από αυτά που λέμε "εθνική κυριαρχία" (ναι αυτό που προσλάμβάνει δημόσιους υπαλληλους και χρηματοδοτεί τους ΟΤΑ).

Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, μέχρι το 1823-4 προσκυνούσαν οι δικοί σου και οι δικοί μου τους Τούρκους, και οι παππούδες σου ίσως πολέμησαν σε Βαλκανικούς (ο δικός μου ήταν λένε και λοχίας!) και με διάφορα λάθη και πολλούς πεθαμένους (κάθε χωριό έχει την μαρμάρινη στήλη του, δες το δικό σου) φτάσαμε εδώ.

Όπως είπα και στον Εξάκτινο δεν έχω όλη την εικόνα αλλά οι τρείς της εικόνας είναι στις μαρμάρινες στήλες των δικών τους χωριών.

Εάν θες λοιπόν συζήτηση, κάνε συζήτηση. Ειδάλλως μην βρωμίζεις την περιοχή.

Εξάκτινος είπε...

Ενδιαφέρονται για τις βραχονησίδες του Ειρηνικού.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑς