Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Τι ψήφισε η Τήνος (και τι οι υπόλοιποι)


Αποχή 38,56%
ΝΔ 1.37122%,  Αν.Ελλ. 8% ΝΔ+Αν.Ελλ. 30%
ΠΑΣΟΚ 13,7%, Δημ.Αρ. 10,1%, ΠΑΣΟΚ+Δημ.Αρ 23,8%

Στις Κυκλάδες (με 97% των ψήφων):


Στο σύνολο της Ελλάδας (με 92% των ψήφων):


Τα γραφήματα είναι από εδώ.  Θα αφήσω τους πολιτικούς αναλυτές να αναλύουν (καλά, οι του Μέγκα ήταν να γελάς να τους βλέπεις), αλλά εγώ εξακολουθώ και βλέπω αδιέξοδα και αντιφάσεις.  'Ολοι περιμένουν ...λεφτά. Και λεφτά, δεν υπάρχουν.

Η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής (που ΔΕΝ ελέγχουμε εμείς, αλλά οι Γερμανοί και οι Γάλλοι) απλά σημαίνει ότι θα πέσει το ευρώ και εμείς θα εισπράξουμε πληθωρισμό (φαίνεται ήδη το τελευταίο εξάμηνο), χωρίς όμως να εισπράξουμε ευρώ (απλά γιατί έχει Γάλλους, Ισπανούς, Ιταλούς, κλπ που και αυτοί θέλουν ρευστότητα και παροχές, και είναι πιο πολλοί από εμάς).

Η περίφημη ανταγωνιστικότητά σημαίνει άλλα πράγματα για τους ξένους, και άλλα για εμάς. Η εσωτερική υποτίμηση προφανώς κολλάει στην εφαρμογή.  Η παραγωγή δεν θα επιστρέψει με ευχολόγια. Η εμπιστοσύνη του κόσμου θα μειωθεί πριν βελτιωθεί.

Θα περάσουμε από κυβερνήσεις "συνεργασίας" ή "ενότητας" αλλά όσο απέτυχε το Πασόκ επικεφαλής τέτοιου σχήματος το τελευταίο εξάμηνο, άλλο τόσο θα αποτύχει και η ΝΔ, αν επιχειρήσει αντίστοιχο.  Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν και εάν πάρει "εντολή", δεν το ξέρω. Εάν "αντιμνημονιακό" σημαίνει "φέρτε λεφτά", ξεχνάμε 1) ότι τα λεφτά τα έχει άλλος, 2) τα τυπωμένα λεφτά είναι ...πληθωρισμός,  και 3) αν δεν παράγουμε κάτι πραγματικό και χρήσιμο, δεν θα έχουμε να φάμε.  Και όσο σαλιαρίζουμε με επιδοτούμενες δουλειές, χωρίς να κόβουμε φόρους (και, ατυχώς, παροχές) απλά μπαίνουμε πιο βαθιά στην τρύπα.

Το αδιέξοδο είναι η Ευρώπη, και η δική μας αντιμετώπιση της Ευρώπης.  Μας άρεσε η Ευρώπη όσο μας έδινε επιδοτήσεις και δάνεια για "έργα" και κατανάλωση, και μας άρεσε το ευρώ όσο μας επέτρεπε ανέσεις που κανείς δεν ήξερε πριν το 2000.  Οι ανέσεις αυτές ήταν εισαγόμενες, και με δανεικά που τώρα χρωστάμε, και που δεν μπορούν να συνεχιστούν, και που η κυβέρνηση του ΓΑΠ  και του Βενιζέλου φρόντισε να γίνουν ενυπόθηκα.  Όσοι παραμυθιάστηκαν από το PSI θα ξυπνήσουν άσχημα.  Το ξεφούσκωμα της φούσκας, τώρα αρχίζει.

Όσο για την πραγματικότητα της (μετεκλογικής) Τήνου, δείτει το http://tinosontherun.blogspot.com/2012/05/blog-post.html, με το οποίο, δυστυχώς, συμφωνώ απόλυτα.

11 σχόλια:

Ελληνας Ναύτης είπε...

Πολλές φωνές αλλά καμία πρόταση!

(που να στέκει στον κόσμο που ζούμε)

Ανώνυμος είπε...

Το πήραμε το έδρα ;;;

Ελληνας Ναύτης είπε...

Και για τους 232 πατριώτες:

http://www.youtube.com/watch?v=UHY0tPTRadM&feature=player_embedded

Άντε και να τους χαίρεστε!

Ανώνυμος είπε...

Ρε για τίποτα δεν είμαστε !

Θάχαμε Τηνιακό πρωθυπουργό


ΑΛΑΑΑΑΑΒΒΑΑΑΑΑΝΑΑΑΑΑΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

ξεκουμπίδια και στην Ροδούλα

αμμοδύτης είπε...

Ααα... η Ροδούλα! Ειδική βιομηχανικές ζώνες για Πράσινη Άνάπτυξη και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αλλά τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Κυκλάδες

ΝΔ: Εκλέγεται ο Ιωάννης Βρούτσης (6.518)

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Νικόλαος Συρμαλιένος (2.221)

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγεται ο Μάριος Βουτσίνος (2.762)

Ανώνυμος είπε...

Η Τριμπόνενα ;

Ανώνυμος είπε...

Τι θα γίνει τώρα με τα αιολικά πάρκα ;
Τι λέει ο Τσίπρας για την εναλλακτική ενέργεια ;

Ανώνυμος είπε...

Αφηστε τα αιολικα παρκα τωρα ο δημαρχοσ μασ θα κανει αεροδρομιο και θα απασχολισει πενηντα ατομα

ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ!!!!Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΑΑΑΑΑΡΑ ΤΟΥΣ! ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ,ΧΩΡΙΣ ΕΣΠΑ,ΒΕΣΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΕΡΓΑ ΤΕΛΟΣ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΚΑΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ!