Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ασαφές επειδή οι επιλογές που έχουμε ήταν και είναι ασαφείς, ή να το πω πιο λιγότερο ευγενικά, "μαϊμούδες".
Πρώτα από όλα, το "δεξιά - αριστερά" δεν σημαίνει πια αυτό που σήμαινε όσο ακόμα υπήρχε η ...Σοβιετική Ένωση.
Ούτε το Πασόκ είναι "σοσιαλιστικό" (όπως αυτό ερμηνεύεται από αυτούς που προβιβάστηκαν στην μεσαία τάξη με παροχές, επιδοτήσεις και αρπαχτές μεταξύ 1981 και 2000), ούτε η Νέα Δημοκρατία είναι "Νέα". Όσο για "Δημοκρατία", ναι., ο Σαμαράς βγήκε με ψήφο (ίσως επειδή ο κόσμος δεν άντεχε άλλο την Ντόρα) αλλά το ότι η ΝΔ έσπασε σε 2-3 κομμάτια και πήρε 18,8%, σημαίνει ότι κάτι άλλο θέλει ο ψηφοφόρος από αυτό που αποφάσισε ο αρχηγός τον Νοέμβριο του 2011.
Το Μνημόνιο σημαίνει διαφορετικά πράγματα ανάλογα του ποιος είσαι και πως το βλέπεις. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι η δημοσιονομική πειθαρχία είναι λάθος. Δηλαδή, "έργα" μαϊμούδες και παροχές με δανεικά και αγύριστα δεν είναι λογικά. Ούτε μπορούν οι επιδοτούμενοι να είναι περισσότεροι από τους επιδοτούντες. Ούτε είναι το "αργόσχολος" επάγγελμα. Ούτε είναι οι Γερμανοί ψηφοφόροι κορόιδα να πληρώνουν για να έχουμε πολλούς αργόσχολους. Ούτε οι Γερμανοί κάνουν αυτά που κάνουν για την ψυχή της μάνας τους και ήταν θέμα χρόνου να ζητήσουν ανταλλάγματα για την "γενναιοδωρία" τους. Και, εάν με ρωτάτε, δεν μου αρέσει καθόλου να εκχωρώ εθνική ανεξαρτησία για να κάνει το Δημόσιο, (ή ο Δήμος) "έργα". Και τα περί "μισθών και συντάξεων" τα θεωρώ μπαρμπούτσαλα. Επιδότηση αργοσχολίασης με ξένα λεφτά -- δεν στέκει. Όχι στην Ευρώπη του 2012, δεν υπάρχουν λεφτά, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία πάνε για φούντο, και το τελευταίο που τους απασχολεί είμαστε εμείς.
Τα λεφτά που υπήρξαν ήταν για να κάνουν οι Ευρωπαίοι εξαγωγές σε εμάς, και αφού τα φάγαμε και τα χάσαμε, δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλα. Το να τυπωθούν λεφτά για να έχουμε, απλά σημαίνει κι άλλη επιδότηση (που δεν ξέρω αν είναι έτοιμοι οι ξένοι να κάνουν, ή εάν θα το κάνουν για εμάς, και εάν το κάνουν, θα είναι πληθωριστικό). Τα ΕΣΠΑ και τα ΒΕΣΠΑ (που είπε και ο σχολιαστής) είναι πια ξεκάθαρα για δικό ΤΟΥΣ καλό και όχι για δικό μας, άσχετα εάν ντόπια λαμόγια ελπίζουν να τσιμπολογήσουν. Επομένως, συμφωνώ με τους Γερμανούς, αλλά δεν τους θέλω και στο κεφάλι μου!
Λεφτά δεν υπάρχουν και έχουμε πτωχεύσει από τον Απρίλιο του 2010, και όλος ο καυγάς είναι για το ποιός θα μας το πει, αφού όλοι ντρέπονται, και αν βάλουν τον Κουβέλη να μας το πει, δεν θα είναι πρώτη φορά που εμφανίζεται ένα αριστερίζον Μηδενικό να πει κάτι που οι άλλοι φοβούνται.
Φυσικά και δεν "κέρδισε" το κόμμα που ψήφισα την περασμένη Κυριακή, και κανείς δεν "κέρδισε" αλλά κέρδισε η παρτίδα που δεν ήθελε να δώσει αυτοδυναμία σε Πασοκ-ΝΔ. Αν τώρα την αποκτήσει μέσω συνεργασίας με τον αριστερίζοντα Τίποτα, και ορίσει ξανά τον Παπαδήμο ή κάποιον άλλο Παπαδήμο, ή αν ξαναπάμε σε εκλογές, δεν το ξέρω. Το "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" δεν το γλιτώνουμε, αν δεν είναι σήμερα, θα είναι αύριο, κι αν δεν ειπωθεί θα είναι επειδή δεν αφήνουν οι ξένοι.
Εγώ είμαι "μνημονιακός", επειδή θεωρώ την δημοσιονομική πειθαρχία απαραίτητη. "Αντιμνημονιακός" γιατί θεωρώ ότι οι θυσίες πρέπει να είναι για το καλό της χώρας και των ανθρώπων και όχι υπέρ ξένων πιστωτών που στο κάτω κάτω ας πρόσεχαν. "Φιλοευρωπαίος" γιατί εδώ ζούμε. "Αντιευρωπαίος" γιατί η "Ευρώπη" που μας σερβίρουν είναι ανύπαρκτη, μαϊμού, και εάν δεν τα βρει ο νέος Γάλλος Πρόεδρος με την Μέρκελ, εξαφανισμένη. Θεωρώ ότι το ευρώ, σε συνδυασμό με την διαχείριση Πασόκ-ΝΔ από το 2000 και μετά μας έχει πηδήξει, και ότι η έξοδος από το ευρώ θα είναι ζόρικη αλλά όχι το τέλος του κόσμου. Αν βγούμε από το ευρώ μόνο για να τυπώνουμε δραχμές, χάσαμε. Εάν μείνουμε στο ευρώ για να κάνουμε μόνο αυτά που μας λένε οι Γερμανοί, επίσης χάσαμε. Δύσκολα τα πράγματα... Εάν είμαστε σοβαροί, θα πατούσαμε λίγο περισσότερο στα πόδια μας, αλλά δεν ξέρω πόσο σοβαροί, τελικά, είμαστε.
Για να δούμε τι ξημερώνει...
2 σχόλια:
ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ.Ο ΛΑΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚΤΙΜΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ(ΜΕΤΑ ΤΟ:ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!) ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΚΡΙΤΙΡΙΟ ΨΗΦΟΥ.ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ" ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΕΚ ΘΕΜΕΛΙΩΝ.ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΔΕΣ ΣΤΟ -ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟ ΠΛΕΩΝ- ΕΥΡΟΥΔΑΚΙ.ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΙ,ΤΗΝ ΑΡΠΑΧΤΗ,ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ,ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ "ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΟΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ" ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ....ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΣΕΙΣ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 1983 ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΩ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΣΤΕΡΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ.
Ο Κλέων ήταν αρχαίος Αθηναίος δημαγωγός, γιος του Κλεαινέτη. Στην αρχή ασκούσε το επάγγελμα του βυρσοδέψη. Αργότερα εμφανίσθηκε στη πολιτική σκηνή ως αντίπαλος του Περικλή. Μετά τον θάνατο του μεγάλου εκείνου άνδρα (429 π.Χ.) ο Κλέων με βιαιότατες πολιτικές επιθέσεις και της εμπρηστικής ευγλωττίας του απέκτησε μεγάλη επιρροή στις μεσαίες κυρίως τάξεις της αρχαίας Αθήνας και κατά τα έξι περίπου έτη του Πελοποννησιακού Πολέμου (428 π.Χ.-422 π.Χ.) διετέλεσε αρχηγός κόμματος που αντιτίθονταν στη σύναψη ειρήνης. Τρέφοντας ακόμη απεριόριστη πεποίθηση στις ικανότητές του αναλάμβανε την αρχηγία στρατιωτικών επιχειρήσεων για τις οποίες και απεδείχθη ακατάλληλος όπως στις κατά της Πύλου και Αμφίπολης.
Ο Κλέων έφθασε στο μέγιστο της δόξας του το 424 π.Χ. όταν εκμεταλλευόμενος την στρατηγική ικανότητα του συστρατήγου του Δημοσθένη κατόρθωσε τελικά να αιχμαλωτίσει την σπαρτιατική φρουρά της νήσου Σφακτηρίας και να φέρει τους άνδρες αυτής στην Αθήνα με τόσο πολιτικό θόρυβο ωσάν να είχε καταλάβει την Σπάρτη. Επαιρόμενος της επιτυχίας αυτής, (μοναδικής), δεν δίστασε ν΄ αναλάβει την αρχηγία εκστρατευτικού σώματος που στάλθηκε στη Θράκη για την αντιμετώπιση του Βρασίδα κατά την οποία όμως ηττήθηκε κάτω από τα τείχη της Αμφίπολης όπου και σκοτώθηκε κατά την εκεί μάχη (422 π.Χ.).
20 χρόνια μετά
Η πανωλεθρία των Αθηναίων στους Αιγός ποταμούς το 405 π.Χ είχε ως αποτέλεσμα περίπου έξη μήνες αργότερα να λήξει ο Πελοποννησιακός Πόλεμος με την παράδοση των Αθηνών.
Και μετα ήρθαν οι Τριάκοντα Τύραννοι
Δημοσίευση σχολίου