Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Παραδοσιακή Μουσική στην Κώμη



Κάτω από τη φιλόξενη σκιά του τεράστιου πλάτανου στην πλατεία της Κώμης πραγματοποιήθηκε σήμερα η 2η συνάντηση νέων Νοτίου Αιγαίου που κοινό στοιχείο όλων ήταν και είναι η αγάπη και το μεράκι προς την παραδοσιακή μουσική. 


Παρ’όλη τη μεσημβρινή ζέστη τα παιδιά κατάφεραν με το κέφι τους και τη ζωντάνια τους να μας μεταδώσουν ελπίδα και χαρά στις δύσκολες περιόδους που περνάμε ως λαός και όντας έλληνες πολίτες. 


Μετά από έναν ατελείωτο χειμώνα, αλλά και μια γεμάτη με μαύρα σύννεφα άνοιξη, το καλοκαίρι φύσηξε ενθαρρυντικά και αναζωογονητικά μέσα από αισιόδοξες εκδηλώσεις όπως η σημερινή. 


Τα παιδιά του Αιγαίου συνευρέθησαν κάτω απ’τον Τηνιακό ήλιο να μας δείξουν την ελπίδα και την παράδοση. Όλα τα νησιά-Κυκλάδες και Δωδεκάνησα-ήταν παρόντα: Σέριφος, Σαντορίνη, Νάξος, Πάρος, Σύρος, Άνδρος αλλά και από πιο μακριά, Ρόδος, Πάτμος, Κάλυμνος. 


Τα παραδοσιακά μουσικά όργανα είχαν την τιμητική τους και εκτιμήθηκαν με ενθουσιασμό από όλους τους παρευρισκομένους: λαούτα, βιολιά, λύρες, τσαμπούνες αλλά και σαντούρια, τουμπερλέκια και τύμπανα. Όλα δώσανε ρεσιτάλ, δημιουργίας και αναγέννησης, με τη συνοδεία παραδοσιακών χορών,όπως σούστα, ικαριώτικο και μπάλο.


Ένα μεγάλο εύγε στα παιδιά, ένα μεγάλο μπράβο στους συνοδούς και τους δασκάλους τους αλλά και τους διοργανωτές τέτοιων αξιόλογων εκδηλώσεων.

 Καλή επιτυχία και στην αποψινή σας εμφάνιση στον Φαλατάδο και καλή επιστροφή αύριο στις ιδιαίτερες πατρίδες σας!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και μιας και μιλάμε για μουσική, καλό θα ήταν στη μεγάλη άμμο της κολυμπήθρας να κατέβαζαν λιγάκι τα ντεσιμπέλ οι σερφερ. Δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικό για όποιον πάει στη κολυπίθρα και θέλει να ηρεμίσει (ιδικά στη μεγάλη άμμο) να πρέπει να ανέχεται όλη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Και επίσης αν δεν κάνω λάθος είναι και μέσα σε βιότοπο, δίπλα στη μικρή λίμνη στο τέλος της παραλίας.

αμμοδύτης είπε...

"απαγορευεται κάθε δραστηριότητα", λέει το ΠΔ που υπέγραψαν οι Δημοτικοί μας άρχοντες (και που έκαναν ότι δεν ήξεραν την ύπαρξή του... Βιομηχανική ζώνη; Που; Δεν ξέρω τίποτα!

αμμοδύτης είπε...

συγγνώμη βρε aerial, δεν έχουν σχέση αυτά με την πολύ ωραία σου ανάρτηση, αλλά έχουν σχέση με τα χάλια στα οποία η ίδια συνομωταξία έχει φέρει την Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν η κατάσταση έχει ξεφύγει κατ αυτό το τρόπο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας όπως στη Τήνο. Εδώ αρκεί να τάχεις καλά με τη κλίκα που κυβερνά το τόπο και όλα μέλι γάλα. Δες παράδειγμα πόσοι επιχειρηματίες και καταστηματάρχες συμπεριφέρονται δουλικά με τα γνωστά γλειψίματα για να έχουν την εύνοια του πολυχρονεμένου μας πασά με όλο του το συρφετό. Άλλα καλά ο δήμος κάνει τα στραβά μάτια , η αστυνομία όμως δεν βλέπει? Είναι εφιαλτικό αυτό που συμβαίνει στο τόπο μας. κάνουμε ασταμάτητους κύκλους από το καθωσπρεπισμό στο φόβο και απ το φόβο στο καθωσπρεπισμό, ακριβώς όπως περιφέρονται οι προύχοντες μας από της εκδηλώσεις στα μνημόσυνα και από τα μνημόσυνα στις εκδηλώσεις

Ανώνυμος είπε...

χωρίς ξένο χρήμα για τέτοια, τα πολλά θα κοπούν... και μόνο όσο γίνοτναι χάρες... με τι λεφτά? Από μπητς πάρτυ?

Ανώνυμος είπε...

ασχετα αν ειναι παρανομοι οι serfer η οχι θα πρεπει να σεβοντε και οσους πανε στη μεγαλη παραλια για να κανουν μπανιο μακρια απο τη φασαρια της μικρης

Ανώνυμος είπε...

και ναρκωτικά έχουμε ελάτε να δοκιμάσετε

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι παρανομο το σερφινγκ. Παρανομη είναι η χρήση χώρων, δημόσιων΄ή ιδιωτικών για μουσική, γεννήτριες, καμπινγκ, μπαρ, φαγητό.

Για τα μαστούρια δεν ξέρω. Παράνομα είναι???