Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Νύχτα το έβαλαν


Εμφανίστηκε αυτός ο "ιστός" απέναντι από τον Μαμάδο... Είναι προϋπόθεση για να μπουν οι ανεμογεννήτριες.


Νύχτα ήρθαν... Φωνάζαμε την αστυνομία και αυτοί κρυβόντουσαν... Και τελικά νύχτα μπήκε... Σε ιδιωτικό χωράφι... Όχι δεν ρώτησαν... Δεν τους θέλουμε εδώ... Μια ζωή δουλεύουμε και ήρθαμε εδώ για την ησυχία μας... Να φύγουν... Να φύγουν... Να πάνε από εκεί που' ρθαν...


Κάπου εκεί πίσω, στον δρόμο για το Στενό. Και στο βάθος η Άνδρος... Θα φαίνονται και αυτά που λένε ότι θα μπούνε εκεί.

Όχι, δεν θα λύσουν κανένα ενεργειακό ή ηλεκτροδοτικό πρόβλημα. Τα αιολικά δεν τα υπολογίζει ούτε ο ΑΔΜΗΕ σαν "ηλεκτρική ισχύ", επειδή το ρεύμα τους είναι τυχαίο και μεταβλητό ("στοχαστικό" το λένε, σημαίνει "κουτουρού"), και το ρεύμα δεν αποθηκεύεται, όχι σε ποσότητα και όχι ανέξοδα..  Τα 50, δήθεν,  αιολικά μεγαβάτ του Κοπελούζου δεν μετράνε ούτε για 5 μεγαβάτ!  10% τους βάζει ο ΑΔΜΗΕ. 4-6% τους βάζει η Γερμανική Ε.Οn.   Και θα έχουν κοστίσει 70-75 εκατομμύρια ευρώ που θα αποπληρωθούν (συν το κέρδος του Κοπελούζου και της ΕΝΕΛ) από φουσκωμένες τιμές ρεύματος. Τα αιολικά δεν είναι ακριβά επειδή επιδοτούνται με ακριβή ταρίφα. Είναι ακριβά επειδή δεν ηλεκτροδοτούν. Δεν εξοικονομούν καύσιμα.  Και τσάμπα να ήταν, πάλι άχρηστα θα ήταν, και θα πληρώναμε έξτρα για την ζημιά που κάνουν στα δίκτυα.

Και όπου πάνε διώχνουν τον κόσμο. Και τους κατοίκους και τους τουρίστες. Όποιος σας λέει ότι θα έρχονται τουρίστες να τα δουν είναι μέγας ψεύτης.

Οι κυρίες από τον Μαμάδο μας κέρασαν ρακί, κουλουράκια, αμύγδαλα... Η επίσκεψη στον Μαμάδο έγινε με τα παιδιά από τον "Ασκό του Αιόλου".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη Παρασκευή άνοιξαν δρόμο για αιολικά στο κεντρικό βουνο της Ανδρου. Με χωματουργικά μηναχνήματα του Δήμου Ανδρου. Όχι, δεν λαδώνονται, ποτέ.