Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Διάτρητες οι αιολικές μελέτες Κοπελούζου/ENEL? Μπάαα... Ιδέα σας...


http://www.efsyn.gr/?p=239527

"...Σοβαρές παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, καθώς και αυθαιρεσίες και παραλείψεις από το ΥΠΕΚΑ στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή αιολικών πάρκων καταλογίζει στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε μια προειδοποιητική επιστολή 39 σελίδων που απέστειλε πρόσφατα στο υπουργείο Εξωτερικών..."


http://greeklignite.blogspot.gr/2014/10/blog-post_8.html

"...όπως δήλωσαν οι ίδιες οι Ελληνικές Αρχές, τα Περιφερειακά Πλαίσια Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης δεν υποβλήθηκαν σε διαδικασία Στρατηγικής ΜΠΕ..."

Να θυμίσω ότι η Μελέτη της DAMCO χαρακτηρίστηκε "διάτρητη" από τον καθηγ. Στουρνάρα, στις 15 Ιουνίου στο ΙΤΗΠ.  Και σε αυτά που ξέρω εγώ πρώτο χέρι, είναι μια συλλογή από παραμύθια και επιστημονοφανείς φαντασίες.

Και αυτά, ως προς το περιβάλλον. Για την δήθεν ηλεκτροπαραγωγή από αιολικά, τα πιο ωραία τα λέει η ίδια η ΡΑΕ και ο ΑΔΜΗΕ. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (που ενέκρινε τις άδειες παραγωγής -- άδειες σκοπιμότητας) και ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Προτάσεις της ΡΑΕ για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, Νοεμβ. 2012 και Συνοδευτική ανάλυση της ΡΑΕ :  Λέει η ΡΑΕ (από το τέλος του 2012) ότι επειδή υπάρχουν νέα δεδομένα και έχουμε και την εμπειρία που έχουμε, οι ΑΠΕ δεν είναι η ενεργειακή λύση που νομίζαμε και ότι πετάμε κεφάλαια που δεν έχουμε χωρίς να φτιάχνουμε ηλεκτροπαραγωγή, και με τις ΑΠΕ, κάνουμε ζημιά στην πραγματική ηλεκτροπαραγωγή. Το λέει διπλωματικά, η ΡΑΕ, αλλά αυτό λέει.  Το λέω από το 2008:  Οι ΑΠΕ είναι κάτι μεταξύ ουτοπίας και επιδοτούμενης χυδαίας απάτης. Πληρώνονται αδρά, χωρίς να ηλεκτροδοτούν. Χωρίς να υποκαθιστούν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. Χωρίς να εξοικονομούν καύσιμα. Μόνο για τις επιδοτήσεις που πληρώνουμε εμείς μέσα από ακριβότερο ρεύμα.

Ο ΑΔΜΗΕ, όπως έχω ξαναγράψει είναι πιο ωμός. Να μην τα ξαναλέω, δείτε τα εδώ. Δεν μετράνε στην ηλεκτροδότηση. Αλλά πληρώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: