Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Η περήφανη φυλή...

Δεν έχει νόημα να σας παραθέσω το άρθρο της Μπουγάτσου στην χθεσινή Ελευθεροτυπία, μπορείτε να το διαβάσετε μόνοι σας (αξίζει τον κόπο):


Εκτός από τα κατατοπιστικά και αληθοφανή περί Siemens και Ελλήνων πολιτικών, ενδιαφέρον έχει η αποδιδόμενη σε Γερμανό, στέλεχος της εταιρίας, ότι ενώ στην Νιγηρία πάει και κανένας υπουργός φυλακή όταν γίνει τσακωτός, εδώ προστατεύονται τα ανθρωπάκια από τον Νόμο περί Προστασίας (Ευθύνης το λένε) Υπουργών.

Μην έχετε ψευδαισθήσεις, η Μπουγάτσου και η Ελευθεροτυπία είναι και αυτοί σε διατεταγμένη υπηρεσία, κάποιος τους πληρώνει για να γράφουν ή να μην γράφουν. Το άρθρο χρήσιμο, αληθινό, αλλά κάποιον εξυπηρετεί.

Όσο για την Τήνο, σε τρεις βδομάδες έγιναν 2 παράνομες, μία "νόμιμη" και μία ημινόμιμη" γεώτρηση, ξηλώθηκαν δύο μονοπάτια (στο ένα παρενέβη εισαγγελέας, άκουσα...). Είναι θέμα χρόνου το νησί να αποκτήσει τον τίτλο του "αποκρουστικού", να μου το θυμηθείτε, και μάρτυρές μου όλοι οι αέρηδες και όλες οι θεές, το αγαπώ το νησί.

Στην μία παράνομη γεώτρηση, στην Καλλονή, με το που έγινε η τρύπα, στέρεψε ένα πηγάδι, με λίγο νερό, πιο κάτω. Από αυτό το πηγάδι ζούσε μια οικογένεια με 4 άτομα. Την είδηση την αφιερώνω στον δημόσιο υπάλληλο στην Σύρο που δήλωνε ότι οι γεωτρήσεις κάνουν καλό και δεν στερεύουν τις πηγές. Μήπως είσαι μέλος της φυλής, κάτοικε της Σύρου;

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι οτι ο τουρίστας σήμερα έχει χιλιάδες επιλογές. Έρχετε, καταναλώνει την ομορφιά κάθε τόπου και μετά πάει παρακάτω σε πιο 'αυθεντικά' και ανέγγιχτα μέρη.
Μακροπρόθεσμα ποιός χάνει? Ο ντόπιος που θα τρώει μια ζωή στη μάπα το κατεστραμένο τοπίο και την υποβάθμιση. Εκτός κι αν μετοικήσει οικογενειακώς στην Κευλάνη ή σε κάποιο άλλο εξωτικό παράδεισο.

Ανώνυμος είπε...

ενδιαφέρον!

Ο Β' παγκόσμιος πόλεμος συνεχίζεται μεταξύ Αγγλοσαξόνων και Σαξόνων, από την μία

η Τήνος εκφράζεται σαν νησί ντόπιων, οι κουλτουριάρηδες ή θα είνα μαϊντανοί ή να φύγουν, προσκυνητές ημέρας και τριήμερων ευπρόσδεκτοι, από την άλλη

Ανώνυμος είπε...

γεωτρήσεις, γεωτρήσεις. Έγκλημα που συνεχίζεται με μόνιμο πλέον γεωτρυπανά στην Τήνο.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ; ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ; Εχει πολλούς καφρίλους που κάνουν παράνομες γεωτρήσεις. Ο εγκληματίας είναι εκέι, δαιφημίζεται, τον βλέπουν όλοι. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ; ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;

Θα ξυπνήσετε μια μέρα ζώα και θα πίνετε ανακυκλωμένα ούρα.

Ανώνυμος είπε...

η μητέρα των ηλιθίων θα είναι πάντα έγκυος

Ανώνυμος είπε...

Μην νομίζεις ότι ο Δήμος την βρίσκει με τις γεωτρήσεις.

Οταν ένα χωριό δεν έχει νερό, όταν η μόνη λογική λύση είναι οι δεξαμενές και τα φράγματα και ο ένας δεν θέλει και ο άλλος γρινιάζει, ποιος θα πει τι σε ποιον στο χωριο που δεν έχει?

Οσο για την γεώτρηση στον Κρόκο (σίγουρα αυτήν θα λές, τρυπάνι μέρα μεσημέρι), πρώτα από όλα θα στερέψει τον Κρόκο. Δεύτερον αυτός που την κάνει είναι δηλωμένος φιλοκυβερνητικός τρομάρα του. Τρίτον την άδεια την πήρε από την Περιφέρεια. Ο Περιφεριάρχης είναι κομματικός, διορισμένος, κάτι σαν μικρός Γενικός Γραμματέας. Τα παράπονά σου στην ΝΔ.

Αυτό στην Καλλονή, ποιός ξέρει τι τούρθε, μακάρι να πληρώσει μέχρι τέλος. Δεν είναι καν γεωργός. Στο χωριο λένε ότι είχε σκοπό να πουλάει νερό στην Χώρα, ή να κάνει επιχείρηση. ΔΕΝ είναι ο μόνος που έχει παράνομη γεώτρηση. Εχει πολλους και καναδυό φίλοι σου.

Η αστυνομία ασχολείται μόνο με καρφωτές.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει Σχέδιο Διαχείρισης Υδατος στην Νομαρχία από τον καθηγ. Γ Στουρνάρα, του τμήματος Υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γιατί δεν το διαβάζετε?

Ανώνυμος είπε...

http://www.kourdistoportocali.blogspot.com/

περίπου ανακοινώνει το τέλος του Καραμανλή και προτρέπει κόμμα Ζορμπά

Ανώνυμος είπε...

το μόνο που κάνουν οι γεωτρήσεις είναι να στερεύουν τις πηγές και τα πηγάδια 2-3 χρόνια αργότερα. Α και φέρνουν θάλασσα στον υδροφόρο ορίζοντα. Και να μην ξεχάσω, πεθαίνουν το νησί.

Οι γεωτρήσεις είναι καλές για τον μασκαρά που τις κάνει και τον υπάλληλο της νομαρχίας που τις εγκρίνει (αν πάνε καλά οι δουλειές θα πάρει και 35άχρονη)

Ανώνυμος είπε...

δες και το τελευταίο κομμάτι του άρθρου της εύπλοιας για γεωτρήσεις.

http://eyploia.aigaio-net.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2175

pathfinder είπε...

Μηπως τις γεωτρήσεις τις εγκρίνει και δίνει άδειες το Επαρχείο,το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης?
Ο γεωτρυπανάς τη δουλειά του κάνει. Απαξ και υπάρχει άδεια,τρυπάει (άκουσα δε κάποτε οτι οταν είναι να κάνει ντου η αστυνομία ύστερα απο καρφωτή τον παίρνουν πρώτα τηλέφωνο οτι πάνε). Και εν πάσει περιπτώσει γιατί αφού γίνονται παράνομες διανοίξεις - και αποκαλύπτονται ή έστω καρφώνονται- δεν τις μπαζώνουν μετά? Τι κάνει το Επαρχείο?

zavodiniakia είπε...

μήπως το Επαρχείο θεωρεί υποχρέωσή του να ανοίγει χωματόδρομους νύχτα, να υποθάλπει δήθεν καθαρισμούς μπαζών (βλέπε παράνομα νταμάρια);

τώρα βλέπω έχουν και δικό τους τμήμα που κάνει έργα στον Τριπόταμο. Από που και ως που κάνει το Επαρχείο έργα; με τίνος κονδύλια και ποιά εξουσιοδότηση;

Ανώνυμος είπε...

Στα Λουτρά, πριν από χρόνια, η γεώτρηση που έγινε, στέρεψε την φυσική πηγή του χωριού, ξέρανε τα περιβόλια, έσπειρε διχόνοια μεταξύ τον κατοίκων, και παραλίγο να φτάσει στην εγκατάλειψη του χωριού. Μια πηγή που σχετίζονταν με την ιστορία, την ανάπτυξη και το όνομα του χορίου, τώρα μαρτυρεί την καταστροφή που μπορεί να έρθει , σε κάθε οικισμό της Τήνου. Σήμερα, αντί τα Λουτρά να αποτελούν το παράδειγμα προς αποφυγή, με λύπη μου βλέπω ότι η γεωτρήσεις είναι η κύρια μορφή αντιμετώπισης της λειψυδρίας.

Παρεμπίπτοντος η γεώτρηση τότε έγινε την ημέρα εορτασμού της πρωτομαγιάς.

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε κάποιος σύλλογος να ξεκινήσει συλλογή υπογραφών, ώστε να σταματήσουν οι γεωτρήσεις στην Τήνο?