Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Συμβάλλω στην παραπλάνηση;


Στα πολιτικά, γίνεται χαμός προεκλογικής σκανδαλολογίας. Υπάρχουν μικρά και μεγάλα, πρόσφατα και παλιά, επίκαιρα και ξεχασμένα, αλλά όλα ολοζώντανα μνημεία νεοελληνικής διακομματικής διαφθοράς.


Το επίκαιρο είναι η Siemens. Ο Παυλίδης είναι επουσιώδης, παρανυχίδα. Η Siemens είναι καραμπινάτη γιατί έχει πει η ίδια η εταιρία (ή άμεσα εμπλεκόμενοι υπάλληλοί της) ότι λάδωνε τους δικούς μας. 10-15 εκατ. ευρώ τον χρόνο, για δεν ξέρω πόσα χρόνια. Ο κόσμος το έχει βούκινο και εμείς σφυρίζουμε κλέφτικα, κάνουμε το ελληνικό «ποιός, που, πότε, όχι εγώ, ο άλλος, αυτός που πέθανε πέρυσι».


Το κλίμα που καλλιεργείται είναι κλίμα καπνού, μελανιού σουπιάς, παραπλάνησης. Το βρωμερό νεοελληνικό σύστημα αμύνεται, προσπαθεί να πείσει την σιωπηλή μάζα ότι «α, ου, ο, ε, όλοι ίδιοι είναι, μπρρρ» για να γυρίσουμε αλλού το κεφάλι, για να σκύψουμε ντροπιασμένοι, για να πούμε, «δεν είναι δυνατόν, κακό όνειρο είναι». Για να μην ξεσηκωθούμε, για να μην εκμεταλλευτούμε την παντελή αδράνεια και διάλυση, και να μην βγούμε στους δρόμους και να φωνάξουμε «φτάνει πιά»! Και οι «Ευρωπαίοι» χλευάζουν τους γραικύλους υποτελείς τους στην ΝΑ Μεσόγειο.


Απόψε τα κανάλια δείχνουν ωραίες και ωραίους, στημένους διαλόγους πληρωμένων αναλυτών και δικολάβων, με άποψη για το σύνταγμα, και παιχνίδια με δώρα, και ξανθιές, και αθλητικά, και την επιστροφή των Αθηναίων, και το δελτίο καιρού. Να σας δημιουργήσουν ψευδαίσθηση προβληματισμού και κάθαρσης. Στις επόμενες εκλογές, οι ίδιοι θα σας πουλάνε κάποιο κόμμα...

Και εγώ συμβάλλω στην παραπλάνηση, με χρώματα Απρίλη.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως πας από αγκινάρες σε Γερμανική Ίριδα;

Ανώνυμος είπε...

Και οι δύο φωτογραφίες φοβερές, αν και τις αγκινάρες τις φαντασιώνω αλά πολίτα

Artanis είπε...

Αχ αγγινάρες...Μόνον στους Βοτανικούς μπορώ να βρω...θα μπουκάρω καμιά μέρα, τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη και θα αποκεφαλίσω όσες βρω...
Η ίριδα φανταστική, τα καλάμια χρησιμότατα: όχι μόνον για να στηρίζουν τις ντοματιές και τα φασολάκια, ενίοτε και λόγω χρήσης απο τους πολιτικούς μας...

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι είναι δεκτικοί στην παραπλάνηση γιατί βολεύει. Eίναι πιο εύκολο να στρέφεις την προσοχή σου από τα σημαντικά και δυσάρεστα σε πιο ελαφρά και ανώδυνα θέματα.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από εμπορικά καρτέλ έχουμε και πολιτικά καρτέλ. 2-3-4-5 οικογένειες τα έχουν βρει και μας δουλεύουν. Μην κοιτάμε μακριά στην Αθήνα. Στήν Χώρα κάπως έτσι δεν είναι; Μόνο που σε τοπικό επίπεδο υπάρχει πιο πολλή εμπάθεια

κατωμερίτης είπε...

Καταπληκτικό το Λιβάδι. Άντε να γίνει κανένας βιολογικός να καθαρίσει. Δεν βλέπω βέβαια προκοπή. Όπου πάει ξεσηκώνονται οι γείτονες.

Ανώνυμος είπε...

Αποστάσεις κράτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, στην πρόταση του Βούλγαρου Προέδρου, Γκεόργκι Παρβάνοφ, για συνεργασία των δύο χωρών στην ηλεκτροπαραγωγή από πυρηνική ενέργεια.
Η πρόταση του κ. Παρβάνοφ διατυπώθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ν» την 21 Απριλίου, εν όψει της Διεθνούς Συνάντησης Κορυφής, στη Σόφια, οι εργασίες της οποίας άρχισαν σήμερα.
Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος πολιτικός, «έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για διάλογο μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με το ενδεχόμενο επενδυτικής συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, στο βαθμό που τόσο οι υφιστάμενες όσο και οι μελλοντικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στη χώρα μας θα είναι σε θέση να αξιοποιηθούν σε μακροχρόνια βάση για τη σταθεροποίηση της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή».
Η πρόσκληση της γειτονικής χώρας είναι σαφής και αφορά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Μπέλενε, η κατασκευή του οποίου ανετέθη σε ρωσικές εταιρείες.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/24/1656267.htm

μελετηρός είπε...

Τέτοιες μέρες είναι δύσκολο να ξέρεις τι είναι αλήθεια και τι προπέτασμα καπνού. Αυτό με το γάλα, ας πούμε. Σοβαρά, 2 υπουργoί βγαίνουν να σχολιάσουν την στατηγικής και ιστορικής σημασίας μείωσης του γάλακτος; Για το πετρέλαιο; Το χαρτί; τα εισητήρια; Μας δουλεύουν ή είναι τόσο απελπισμένοι που λένε ότι τους κατέβει.

αμμοδύτης είπε...

Η Ιρις ήταν έξω από το χωράφι με τις αγκινάρες ανώνυμε 12.10

Λυπάμαι ανώνυμε 12.40, αλλά αυτό και οι μπάμιες είναι τα δύο πράγματα που δεν αντέχω... Μόνο τις άγριες, ωμές, με λεμόνι και λίγο αλάτι

Αρτάνις, θα σου έστελνα, αλλά σίγουρα θα τις σταματήσουν (και μπορεί και να τις φάνε στο τελωνείο)

Ανώνυμε 9.29, έχεις δίκιο, αλλά αναρωτιέμαι αν θα το σκεφτόμαστε όταν είμαστε στον απόλυτο πάτο...

Άρχισε από τώρα η μουσική της πόλωσης. Μας αηδιάζουν αλλά να που τα καταφέρνουν να μας (σας) συσπειρώνουν

Κατωμερίτη, θα το ξέρεις το λιβάδι και ίσως το θυμάσαι πριν οι φωστήρες πάνε τους σωλήνες με την ...πρόοδο εκεί. Φοβάμαι ότι όλοι οι φωστήρες, μόνο τέτοια φωτισμένα κάνουν.

Ανώνυμε της ναυτεμπορικής, μάλλον στροφή προς αμερικάνικα είναι

μελετηρέ, και εμένα μου μυρίζει ότι τους δίνει κάτι να έχουν να βγαίνουν στα κανάλια να λένε μπουρδες. Μόνο στην Ελλάδα!

Ανώνυμος είπε...

Οι άγριες είναι πράγματι καλύτερες αλλά "μπήζουν"!

En' Tino είπε...

Φίλε μελετηρέ το παιγχνίδι που παιζει η MIG κατά την ταπεινή μου γνώμη μου είναι στημένο και εξηγώ τον συλλογισμό μου.
-Πριν από λίγο καιρό η εν λόγω εταιρεία διέδιδε υπογείως ότι θα σταματήσει την συνεργασία της με τους κτηνοτρόφους της Β. Ελλάδας.
-Τώρα έρχεται και λέει ο Βγενό ότι όχι μόνο θα συνεχίσει την συνεργασία του με τους κτηνοτρόφους και θα ρίξει και την τιμή του γάλακτος στο €1/lit.
-Ήρθε ως από μηχανής θεός στην Ολυμπιακή??? (ουσιαστικά με χρήματα που με άλλον τρόπο είχε πάρει από το κράτος).
-Και δυστηχώς θα έρθουν κι άλλες Ολυμπιακές... όπως ΟΣΕ, Λιμάνι Θεσ/νίκης....
-Τα Ντουμπαϊανά κεφάλαια που διαχειρίζεται ο κυρ. Βγενό έχουν δει μια ευκαιρία σε ορισμένους υποτιμημένους οργανισμούς στην χώρα μας και επενδύουν, λαμβάνοντας υπ'όψην ότι το πολιτικό σύστημα-κράτος έχει καταρεύσει στην Ελλάδα και θα έρθουν αυτοί σαν απελευθερωτές όταν θα ελέγχουν σχεδόν τα πάντα, θα είναι όμως ολιγάρχες σε υπερθετικό βαθμό, όπως για παράδειγμα ο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία...εκεί όμως ευτυχώς για αυτούς έχουν οργανωμένο κράτος, εμείς όμως?

Ο φίλος από "Rochester"

αμμοδύτης είπε...

Συμφωνώ μαζί σου... Η διαχείριση των χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων. Εκεί θα έρθει ο από μηχανής θεός. Νομίζω.

Είμαστε δέσμιοι της ανικανότητας και της διαφθοράς του συστήματός μας, δυστυχώς.