Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Οι πρώτες 100 μέρες


Η σημερινή Κυβέρνηση ανέλαβε επειδή η προηγούμενη είχε κατεβάσει τα μολύβια. Ανταλλάξαμε τα κατεβασμένα μολύβια με, επιεικώς, περίεργες προσωπικές και εμπαθείς απόψεις που μας τις σερβίρουν για «πολιτική».

Η Κυβέρνηση αποξενώνεται με ταχύτατους ρυθμούς από τον Λαό. Λαός δεν είναι ούτε τα διεθνή συνέδρια, ούτε οι ΜΚΟ, ούτε οι υπαλληλίσκοι τεχνικών εταιριών που γράφουν νομοσχέδια, ούτε οι συνδικαλιστές που ψιθυρίζουν τι περνάει και τι δεν περνάει.. Αυτές οι συνταγές έχουν αποδειχθεί καταστροφικές.

Η Κυβέρνηση έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα.

Το δημοσιονομικό είναι το φλέγον θέμα και θα μας γονατίσει. Μάλλον δεν είχαν καταλάβει την διαφορά διαχείρισης κρίσης και διαχείρισης φυσιολογικής κατάστασης. Χωρίς ειλικρίνεια δεν θα λυθεί. Με εμπάθεια και κυνήγι «πλουσίων» επίσης δεν θα λυθεί. Θα βάλουν τους Έλληνες να σπαράξουν ο ένας τον άλλον. Ήδη φόβισαν το κεφάλαιο και περίπου €10 δις έκαναν φτερά, και ψίθυροι περί αμνηστείας δεν θα γίνουν πιστευτοί. Μην περιμένουμε σωτηρία από καλούς Γερμανούς, δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, υπάρχουν ξένοι που θέλουν να μας πουλάνε τα ακριβά προϊόντα τους είτε τα θέλουμε είτε όχι

Άνοιξαν ένα μέτωπο με το μεταναστευτικό που μόνο αν είναι άρρωστο επικοινωνιακό τρυκ στέκει. Νόμιμες άδειες παραμονής; Βεβαίως. Υπηκοότητες και ιθαγένειες; Τρελό! Οι ξένοι την Ελλάδα την βλέπουν σαν πέρασμα για την Δύση, και σαν μεροκάματα που θα στείλουν σε πεινασμένες οικογένειες αλλού. Ή σαν εδαφικές διεκδικήσεις.

Ασπάστηκαν και διαφημίζουν πράσινες αναπτύξεις που έχουν ξεσκεπαστεί σαν φορομπηχτικές απάτες, προς όφελος των εργοδοτών των «συμβούλων». Με τις ΑΠΕ, απαξιώνουν την ΔΕΗ και καταστρέφουν την ελληνική οικονομία, τόσο από ενεργειακής άποψης, όσο και από πλευράς τοπίου και τουρισμού; Για τα πράσινα τέλη κυκλοφορίας ας μην πω, καλύτερα…

Αυτά τα τρία έχουν αρχίσει και έχουν κοινό παρονομαστή το ξεπούλημα της χώρας. Ήδη έχουν έρθει αντιμέτωποι με φορολογούμενους, φτωχούς, πλούσιους, εθνικόφρονες, αριστερούς, δεξιούς, οικολόγους… με κάθε πτυχή της κοινωνίας με εξαίρεση το στενό περιβάλλον των «συμβούλων», τις ΜΚΟ, και την ηγεσία των συνδικαλιστών τους.


Οι «ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις» δεν είναι αρκετές να κατευνάσουν την λαϊκή οργή που θα φουντώνει. Και τι θα κάνουν; Θα φωνάξουν τις δυνάμεις κατοχής όπως το 1949; Ή θα «την κάνουν» όπως το 1893; Ή θα τους σώσει μια εθνική κρίση; Και με τι Λαό θα την αντιμετωπίσουν;


Περαστικός

Το Καλλικράτη, ή όπως λένε τον νέο Καποδίστρια δεν τον γνωρίζω, αλλά εσείς στον νησί θα τον μάθετε πρώτο χέρι.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΚΟ Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Ανώνυμος είπε...

Θύελλα εν κρανίω ΓΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

"Οι ξένοι την Ελλάδα την βλέπουν σαν πέρασμα για την Δύση, και σαν μεροκάματα που θα στείλουν σε πεινασμένες οικογένειες αλλού"

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΜΟΛΥΒΙΑ!!

Ανώνυμος είπε...

To αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με την αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων αποτυπώνει έκθεση της Κομισιόν που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

περαστικός είπε...

"στο υπουργείο Εργασίας, για να καταλάβετε την Τετάρτη τελειώνει το ρευστό, από Πέμπτη υπάρχει πρόβλημα να δώσουμε το επίδομα ανεργίας, τα ταμεία είναι άδεια κι όταν λέμε "ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ", είναι άδεια, δεν υπάρχει σάλιο, πώς να σας το πω αλλιώς;".

Είπε ο Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λοβέρδος

Και μάλλον δεν λέει ψέματα, ακόμα κια βρουν λεφτά

Artanis είπε...

ΚΙ αυτός δεν θα τα φανταζόταν τόσο δύσκολα τα πράγματα οταν σκιζοταν αν στέιλει τον άλλο σε εκλογές, αλλά...
Ό,τι μουσική μας παίξουν τώρα (από την ΕΕ) θα χορέψουμε:"Πώς χτενίζεται η αρκούδα;;;"
Αυτό :(

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=1isF9TtC7SY

Ανώνυμος είπε...

Δες και τα

http://sindagmatiki-anatheorisi.blogspot.com/

http://groups.google.com/group/sindagmatiki-anatheorisi?hl=el

http://www.market-talk.net/index.php/essay/article/5051/

Ανώνυμος είπε...

Σκέφτομαι πόσο άσχημα θα ήτανε τα πράγματα με τον απελθόντα Μπούλη στην Κυβέρνηση και παρηγοριέμαι

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΤΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ?!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αυτοί που έχουνε επάγγελμα, μυαλό, προσωπικότητα και ήθος δεν ασχολούνται με την "πολιτική".
Γι αυτό..

zavodiniakia είπε...

Η ΝΔ ήταν τα χάλια της. Με προσδοκία για κάτι καλύτερο ψήφισα Πασόκ αλλά αισθάνομαι ότι έδιωξα τους κοιμισμένους και έφερα τους επικίνδυνους. Μπορεί να μην φταίει το Πασοκ για την οικονομία αλλά η όλη συμπεριφορά δεν είναι ελληνική, σαν να τους δίνουν εντολές.

Ανώνυμος είπε...

Σε κράτος αναξιοκρατίας οι επιλογές στην πολιτική θα είναι πάντα: ή σκύλα ή χάρυβδη. Σε ποιόν άλλο τομέα επικρατούν οι πραγματικά ικανοί για να επικρατήσουν και στην πολιτική; Είμαστε κράτος πελατειακών σχέσεων, συμφερόντων και ατζέντας. Τις αμαρτίες μας πληρώνουμε. Τα φακελάκια που δώσαμε όταν "χρειάστηκε", την φοροδιαφυγή που διαπράξαμε, την απόδειξη που δεν ζητήσαμε και κάναμε τα στραβά μάτια γιατί "και τι έγινε". Κράτος και λαός ο οποίος από το 1831 έχει χάσει τον μπούσουλα και προσπαθεί να ωριμάσει.

Ανώνυμος είπε...

Zavodiniakia την επόμενη φορά ψήφισε τα...περιστέρια.
Περισσότερο τόπο θα πιάσει η ψήφος σου..

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ξέρει η Λούκα δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος! Άλλωστε, ακόμη και οι πιο σκληροί επικριτές της στα οικονομικά επιτελεία Σημίτη παραδέχονται ότι η Κατσέλη «έχει πράγματι μεγάλη άνεση στα θεωρητικά οικονομικά». Εξ ου και η αναφορά της υπουργού Οικονομίας σε ενδεχόμενο να έχουμε ενιαίο ΦΠΑ 15% άναψε φωτιές που έτρεχε χθες να σβήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ όμως τα πράγματα με προσοχή. Τι είπε η Λούκα; Ότι ο ενιαίος ΦΠΑ 15% «υπάρχει σε δημόσια διαβούλευση». Είναι περίπου η διατύπωση που είχε επιλέξει και ο Πρωθυπουργός στη συνάντησή του- για ευχές και... «οφ» σχόλια- με δημοσιογράφους μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Στην κυβέρνηση αυτή όλα είναι σε διαβούλευση- ακόμη και τα φορολογικά, πόσω μάλλον ο ΦΠΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ πράγματα αυτά; Μάλλον όχι. Είναι όμως σοβαρή η κατάσταση των δημοσιονομικών πραγμάτων. Εκεί η κυβέρνηση κινδυνεύει να πετάξει μαζί με τις πάνες και το μωρό, σύμφωνα με την απόδοση στα ελληνικά μιας κλασικής αγγλικής παροιμίας. Παπακωνσταντίνου και Σία ζορίζονται από το λεγόμενο «βαθύ ΠΑΣΟΚ»- άρα δυσκολεύονται να μειώσουν τις δαπάνες στο Δημόσιο. Μηδενική είναι η πρόοδος και στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Οι παλικαρισμοί για τη γενίκευση του πόθεν έσχες και το ενδεχόμενο να γίνουν οι τραπεζικές καταθέσεις παράρτημα των φορολογικών δηλώσεων προκάλεσε φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό! Η αναδρομική φορολόγηση των γονικών παροχών και οι εξαγγελίες για άνοδο των συντελεστών απειλεί με πάγωμα την αγορά ακινήτων. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι μπορεί τελικά να βάλεις φόρους και να μην πάρεις τίποτε. Απλώς να τραυματίσεις θανάσιμα τη ζήτηση.
ΜΠΡΟΣ ΣΕ έναν τέτοιον κίνδυνο, μια λύση υπάρχει. Η αύξηση του ΦΠΑ. Ωστόσο, το 15% είναι πονηρό. Κατεβάζει το 19% για ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικές συσκευές και τέτοια, όπου η αγορά δεν κινείται. Άρα μειώνει τις τιμές. Ενώ ανεβάζει από 9% σε 15% τον ΦΠΑ για είδη διατροφής και τιμολόγια δημοσίων επιχειρήσεων. Πρόκειται για αναγκαστικές δαπάνες πρώτης ανάγκης για όλο τον πληθυσμό. Άρα για σίγουρα λεφτά στα δημόσια ταμεία. Ο ΦΠΑ 15% λύνει το πρόβλημα των εσόδων και είναι ένεση- ηρωίνης - στον τζίρο. Πλήττει, κυρίως, τους πιο φτωχούς, αφού χτυπάει τα είδη πρώτης ανάγκης. Αλλά βάζει λεφτά και στην αγορά και στο κράτος. Πρόκειται για ακραίο- κοινωνικά και οικονομικά- μέτρο. Όπερ εξηγεί γιατί η κυβέρνηση δίνει τόση σημασία στη διαβούλευση. Ποιος ξέρει; Μπορεί οι πολίτες να το θέλουν!

http://veto300.blogspot.com/2010/01/blog-post_8180.html

Ανώνυμος είπε...

σσσσ... Μην φωνάζεις... Θα πάρουν χαμπάρι ότι έχετε εθνικά και χριστιανικά σύμβολα και θα σας τα απαγορεύσουν Δεν επιτρέπονται με το νεοπασόκ.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. Η διαβούλευση όπως αποδείχθηκε είναι στάχτη στα μάτια των ηλιθίων όπως και τα ανοιχτά υπουργικά συμβούλια όπου οι υπουργοί σκέφτονται μόνο την εικόνα τους και αντί για φακέλους και ντοκουμέντα στην παρακάμαρα περιμένει η κομμώτρια ο στυλίστας και η μακιγιέζ.

Για τον Καλλικράτη: ξέρουν ότι ο Καλλικράτης ήταν ο αρχιτέκτονας του αρχαίου ελληνικού θαύματος; Αμφιβάλλω.

Αν τον ήξεραν δεν θα τον ταύτιζαν με τη ρεμούλα και τη μαφία των περιφερειών, των νομαρχιών και των δήμων.
Αν τον ήξεραν δεν είχαν προσκαλέσει τον Αθεμπίγιο να μας αναπλάσει, ο οποίος Αθεμπίγιο βεβαίως πολύ εύσχημα αποστασιοποιήθηκε από τις π2π2ριές και τίμησε τη φήμη του και την αξία του.

Μήπως παληκάρια θα φύγετε νύχτα?
Πιο νύχτα απότι έφυγε ο άλλος, ο προηγούμενος...

@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Ο Λαός ο μόνος αφέντης και "αρμόδιος" έχει την δικαιοδοσία να ξεπροβοδίζει με τα παπούτσια στο χέρι(συνήθως κατα τις 10 η ώρα το βράδι ημέρα Κυριακή),ή με ένα "ούστ απ απ΄εδώ ξεκουμπίσω κοπρ...." και με 10 βουρδουλιές..στον κ...., όπως... έκανε τελευταία..

Ανώνυμος είπε...

Εν τέλει, θεωρώ ότι θα σε πάρουν στα σοβαρά μόλις αρνηθείς να πληρώσεις οποιονδήποτε φόρο. Και γιατί να πληρώσεις, αφού έτσι κι αλλιώς σύνταξη οι γονείς σου δεν θα πάρουν, το παιδί σου θα μείνει αμόρφωτο και αν αρρωστήσεις θα πεθάνεις... αν δεν είσαι πολύ τυχερός. Και λίγους φόρους να πληρώσεις θα σε λένε ασύδοτο φοροφυγά και όλα αυτά αν δεν φας και καμιά μαχαιριά από κανά φτωχομπάσταρδο που θα θέλει να σου αρπάξει την άδεια σου τσάντα. Άσε που αν η κακιά σου μοίρα σε στείλει σε κανά δικαστήριο, την έβαψες.
Για όλα αυτά, λοιπόν, τα παραπάνω μην πληρώνεις τίποτα. Και στο πρώτο δημόσιο υπάλληλο που θα πάει να σε ελέγξει, να του δώσεις καρπαζιές και κλωτσιές. Αυτοδικία, λοιπόν, αφού δεν υπάρχει δίκαιο. Αυτά μαζί με το κλείσιμο της τηλεόρασης, είναι μια επανάσταση. Και σοβαρά θα σε πάρουν και θα ανεβάσεις και τα ποσοστά της αυτοεκτίμησής σου.

http://vstef.blogspot.com/

αμμοδύτης είπε...

"Αύξηση παρουσίασε σήμερα το κόστος ασφάλισης του ελληνικού χρέους έναντι αθέτησης πληρωμών, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στα γερμανικά Bund σημείωσαν νέο υψηλό τριών εβδομάδων"

λέει η Ναυτεμπορική

Όχι ότι ήμουν ποτέ αισιόδοξος τους τελευταίους 18 μήνες, περαστικέ, αλλά δεν μου αρέσει το δελτίο καιρού...

Ανώνυμος είπε...

Αν μου περιγράψετε μια χώρα παγκοσμίως που να υπάρχει πολιτικός ή κοινωνικός φορέας που να κάνει κουμάντο ίσως υπάρχει ελπίδα. Δύσκολο ... γιατι τα πάντα "ρυθμίζονται" από τους τζογαδόρους των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και λοιπών χρηματιστηριακών αποβλήτων