Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ποιά κλιματική αλλαγή;


"Η εκτίμηση ότι οι παγετώνες των Ιμαλαΐων θα εξαφανιστούν γύρω στο 2035 δεν βασίστηκε σε επαρκή επιστημονικά δεδομένα, παραδέχεται η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), έπειτα από οργισμένες καταγγελίες της Ινδίας.

H προειδοποίηση για εξαφάνιση των παγετώνων, που θα άφηνε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς πόσιμο νερό, «αναφέρεται σε ανεπαρκώς αιτιολογημένες εκτιμήσεις για το ρυθμό υποχώρησης και το έτος εξαφάνισης των παγετώνων στα Ιμαλάια» αναφέρει η ΙPCC σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

«Κατά τη σύνταξη της εν λόγω παραγράφου, οι σαφείς και καθιερωμένες προδιαγραφές για τις επιστημονικές ενδείξεις, οι οποίες απαιτούνται από τις διαδικασίες της IPCC, δεν εφαρμόστηκαν σωστά» παραδέχεται η Επιτροπή.

Σύμφωνα μάλιστα με τη Sunday Times του Λονδίνου, η εκτίμηση της Επιτροπής δεν βασίστηκε σε επιστημονικές εργασίες, αλλά σε... δημοσιεύματα του Τύπου"



Αυτό εμφανίστηκε χτες ή σήμερα στο in.gr . στα ξένα blogs κυκλοφορεί εδώ και 7-8 μέρες, σε επιστημονικό αμερικανικό περιοδικό εδώ και 3-4 μέρες. Το ότι πασαλέιφτηκαν τα στοιχεία που "αποδεικνύουν ότι χάνονται οι πάγοι στα Ιμαλάϊα, δεν σημαίνει τίποτα, καθ εαυτό, αλλά στοιχηματίζω €1 (ένα ευρώ) ότι πριν περάσει εξάμηνο, όλο το παραμύθι του IPCC θα έχει πάει περίπατο και θα πληθαίνουν οι αναλύσεις που δείχνουν ότι ο πλανήτης ψύχεται! Και αυτό, γιατί η θερμοκρασία της Γης μάλλον ακολουθεί κύκλους δραστηριότητας ηλιακών κηλίδων. Δεν είμαι ειδικός στου μηχανισμούς του Ήλιου, αλλά επηρρεάζει την δημιουργία νεφώσεων, τα σύννεφα είναι άσπρα, αντανακλούν τον ηλιακή ενέργεια, και ...κρυώνουμε. Δείτε π.χ. εδώ: http://www.heliogenic.net/2009/11/06/james-a-marusek-on-solar-cycle-24/ για την επίδρaση των ηλιακών κηλίδων στα σύννεφα, και για την Γη που ψύχεται εδώ: http://www.friendsofscience.org/assets/documents/index.php?id=453


Κλικ στο διάγραμμα για μεγέθυνση. Είναι από τον παραπάνω σύνδεσμο. Εδώ και μήνες κυκλοφορεί ότι έχουμε μπει σε κύκλο ψύξης του πλανήτη... Τώρα, για ποιά "Κλιματική Αλλαγή" ονομάστηκε το ΥΠΕΚΑ, Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, θα ρωτήσω ευθέως: Ποιός την σκέφτηκε την νέα ονομασία;



Ο κύριος της φωτό είναι ο Rajendra Pachauri, Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής που πληρώνεται πολλά λεφτά για να αποδείξει ότι ο πλανήτης ζεσταίνεται. Η εκπαίδευση του είναι «μηχανολόγος σιδηροδρόμων» . Αντιστοίχου επιπέδου και κύρους με τους δικούς μας πράσινους γκουρού. Στον συγκεκριμένο, δίνω 6 με 9 μήνες επαγγελματικής καριέρας στον χώρο του. Σε όλο τον κόσμο, έξαλλοι πολίτες ωρύονται κατά της τρέλας της Νέας Θρησκείας. http://minnesotansforglobalwarming.com/m4gw/. Για να δούμε...



Aυτή είναι η θερμοκρασία του πλανήτη τα τελευταία 2000 χρόνια, και οι «επιστήμονες» του «μηχανολόγου τραίνων» έντεχνα ξέχασαν την περίοδο 500 έως 1500 για να αποδείξουν ότι ο ουρανός γκρεμίζεται. http://scienceandpublicpolicy.org/images/stories/papers/originals/climate_money.pdf

Ευχαριστώ τον όφιο για τον σύνδεσμο που μου έστειλε στο in.gr.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κι άλλο ομορφόπαιδο! Ποιός είναι;

αμμοδύτης είπε...

Συμπληρωσα λίγα στοιχεία για τον κύριο.

Ανώνυμος είπε...

Αμάν! Όχι άλλα προτραίτα, λυπήσου μας. Τίποτα σε David Gandy δεν έχεις;

Ανώνυμος είπε...

Μα ποιός και γιατί προωθεί την Κλιματική Αλλαγή; Παγκόσμιο είναι το φαινόμενο δεν το κάνουν μονο για μας!

Ανώνυμος είπε...

Έλεος!
Τι'ναι τούτο; Θα φάω όλο το φαί μου.

Συνδέεσαι στο anti ή έπεσε;
@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Άβυσος η ψυχή του ανθρώπου. Το ερώτημα δεν είναι ο τύπος αυτός, αλλά ΠΟΙΟΙ τον χρηματοδοτούν. Έχουν πάρει πολλά λεφτά ,όχι να αποδείξουν ότι αλλάζει το κλίμα, αλλά ότι ζεσταίνεται το κλίμα. Τα περί ψύξης, κύκλων κλπ τα κάνουν αυθόρμητα άλλοι. Ποιός έχει συμφέρον να μας πιασει πανικός ότι ο πλανήτης καταστρέφεται και πρέπει να τον σώσουμε. Και δεν είμαι υπέρ της καταστροφής, αλλά κάτι μαγειρεύουν.

Ανώνυμος είπε...

A volcanic winter is the reduction in temperature caused by volcanic ash and droplets of sulfuric acid obscuring the sun and raising Earth's albedo (increasing the Earth's reflectivity of solar radiation), during a large particularly explosive type of volcanic eruption. Long-term cooling effects are primarily dependent upon injection of sulfide compounds in aerosol forms into the upper atmosphere—the stratosphere—the highest, least active levels of the lower atmosphere where little precipitation occurs, requiring a lengthy time to wash the aerosols out of the region.

Ελληνας Ναύτης είπε...

Αμμοδύτη το γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή είναι κάτι πολύ πιο πολύπλοκο από όσο παρουσιάζεται ( και από όσο καταλαβαίνουμε) είναι γεγονός.

Οπως γεγονός είναι ότι ΟΛΟΙ σε αυτό τον κόσμο ( πλην ελαχίστων καλόγερων, κομμουνιστών και "ψαγμένων") δουλεύουν για το κέρδος. ΄

Νομίζω λοιπόν πως δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε τα πάντα.
Πρέπει να γινουμε πιο πράσινοι και να μολυνουμε λιγότερο.
και αυτο πρέπει να γίνει τώρα πριν μας αναγκάσει η οικονομία.

αμμοδύτης είπε...

Πίστευε, Ναύτη, πίστευε. Θα σωθείς όταν για 60 χρόνια ακόμα θα πληρώνεις αυξημένο τιμολόγια ΔΕΗ. Οι προ-προ-προ-προ-προ-παππούδες πλήρωναν για συγχωροχάρτια, αφεση αμαρτιών, σωτηρία ψυχής, και δικαίωμα να οργώνουν τα χωράφια του αφέντη.

Πίστευε. Ο Νέος Σατανάς λέγεται CO2 και πρέπει να τον εξορκίσεις.

ΟΛΟΙ σε αυτόν τον κόσμο ψάχνουν για κορόϊδα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο προφανές ότι εδώ και χρόνια έχει αλωθεί το περιβαλλοντικό κίνημα. Ο Αλ Γκορ σηματοδότησε μια καμπάνια σωτηρίας του πλανήτη με όλα τα χαρακτηριστικά Νέας Θρησκείας.

Φυσικά και οι μάζες το έχουν πιστέψει. Είναι φτιαγμένες να αποδεχτούν ότι «κάτι πρέπει να κάνουν». Η προπαγάνδα εκμεταλλεύεται μια φτιαχτή αγωνία που ωασίζεται σε καλοπροαίρετη προδιάθεση.

Όπως ο Κωνσταντίνος Αγιοποιήθηκε που έφτιαξε το 350 μΧ την Νέα Θρησκεία της Αυτοκρατορίας, έτσι και τώρα, μόνο που τώρα δεν φαίνεται ο ένας Αυτοκράτορας αλλά για αυτόν δουλεύει ο ΟΗΕ και τα ΜΜΕ.

Και ποιός έχει τόσα λεφτά να χρηματοδοτεί τον ΟΗΕ να κάνει έρευνες μαϊμούδες; Ποιός;

Σίγουρα δεν είναι οι αιολικές εταιρίες. Αυτές ζητιανεύουν για επιδοτήσεις και ψάχνουν για κορόϊδα.

Η απάντηση πρέπει να είναι «Όλο το δυτικό Κεφάλαιο» που είναι οι 7 αδερφές εταιρίες πετρελαίου που ελεγχουν την διακίνηση. Επιβάλουν αύξηση της τιμης της ενέργειας, μείωση του βιοτικου επιπέδου σε φτωχές χώρες όπως η Ελλάδα, διασφαλίζουν απομάκρυσνη του αμαρτωλού κάρβουνου, και θα επιτρέψουν πυρηνικά όταν θα συμφέρει αυτές.

Δεν έχει καμία σχεση με προστασία πλανήτη, με προστασία εταιριών πετρελαίου έχει σχέση. Για αυτές γίνεται ο πόλεμος στο Αφαγνιστάν και το Ιρακ. Έλεγχος παροχής και διανομής ενέργειας. Ο εχθρός δεν είναι η μικρή Ελλάδα αλλά η θεωρατη Ινδία και Κίνα.

Τα αιολικά είναι μικρή αρπαχτή για Γερμανούς και Δανούς, να βγάλουν κάτι και αυτή από τα κορόϊδα. ΤΟ ΜΑΓΑΛΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

αμμοδύτης είπε...

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ποιός εξυπηρετείται.

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι ΟΛΟΙ οι επιστήμονες που έχουν εκδηλωθεί περίπου καταλήγουν ότι ναι, θέλει προσοχή το κλίμα, αλλά μάλλον αλλάζει από ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΙΣ αιτίες. Για κάθε θεωρία θέρμανσης υπάρχει και μια θωρία ψύξης του πλανήτη. Και για θεωρίες πρόκειται.

Επίσης δεν είναι τυχαίο, ότι η ομάδα του Ινδού μηχανικού τρένων, ΔΕΝ μελετά το κλίμα, αλλά προσπαθεί να αποδείξει ότι η Γη θερμαίνεται. Μικρή αλλά και ΜΕΓΑΛΗ διαφορά.

Βέβαια άντε να έλεγες στον Μέγα ή Άγιο Κωνσταντίνο στην Σύνοδο της Νίκαιας ότι τα περί φύσεων του Χριστού ήταν επουσιώδεις λεπτομέρειες!... Θα σε έκαιγαν. Πόσου δεν έκαψαν για αντίστοιχα...

apomakria είπε...

Kalh sas mera... ;)

Nea episthmonika stoixeia... xaxaxa

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=97658&cid=5

αμμοδύτης είπε...

To ζουγκλα gr δεν κατάφερε να αντιγράψει σωστά ούτε το όνομα Goddard. Όπως «ζούγκλα»

Our analysis concerns only temperature anomalies, not absolute temperature. Temperature anomalies are computed relative to the base period 1951-1980. The reason to work with anomalies, rather than absolute temperature is that absolute temperature varies markedly in short distances, while monthly or annual temperature anomalies are representative of a much larger region.

Αντέγραψε μια παράγραφο περι μεθοδολογίας και την έκανε συμπέρασμα επιχειρήματος. Αν θες να πληροφορείσαι, να πηγαίνεις στα πρωτότυπα, να διαβάζεις όλο το κείμενο, συμπεριλαμβανομένου και το αντικείμενο της μελέτης.

Τα διάφοα ζούνγκλα και μένγκα πουλάνε την εικόνα που τους λένε. Π.χ. «λειώνουν οι πάγοι του Κιλιμαντζάρο». Κι όταν διαβάσεις την πρωτότυπη πηγή θα δεις ότι ποτε η θερμοκρασία στο Κιλιμαντζάρο δεν ανέβηκε πάνω από μείον 5 ή μείον 7 C... και η μείωση της έκτασης του πάγου οφείλεται σε συγκυριακή μεταβολή ροών αέρα, περισσότερος (πάντα κρύος) αέρας, αλλά αυξημένο ablation (βλ. σχετική λέξη)

Παίζουν λοιπόν με επιλεκτικές «επιστημονοφανείς» αναφορές, και βγάζεις εσύ συμπεάσματα με βάση της κλαψερής εικόνας της μικρής αρκούδας που πεινάει.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα τελευταία 2000 ή 5000 χρόνια το κλίμα κάνει κύκλους. Πχ όλοι (πλην της επιτροπης του ομορφάνθρωπου) αποδέχονται ότι το Μεσαίωνα 11-13 αιώνα είχαμε «πλανητικό κάυσωνα» και λίγο αργότερα (17ο-18ο)) είχαμε «πλανητικό παγετώνα» απεινισμένο και σε πίνακες ζωγραφικής της Δ. Ευρώπης.

Εγώ προσωπικά ΔΕΝ είμαι αυθεντία στο κλίμα, αλλά μάλλον τείνω να αποδεχθώ ότι το κλίμα ακολουθεί ηλιακούς κύκλους, με μεγάλες επιρροές από εκρήξεις ηφαιστείων.

Και ανθρωπογενές κάπου υπάρχει, αλλά μάλλον σε μικροκλίματα όσον αφορά πόλεις και αλλαγές από μαζικές υλοτομίες. Φαντάσου τώρα να μας πουν «αλλάζετε το κλίμα με τις πόλεις,όλοι πίσω στα χωριά σας»

Θρησκεία έχει γίνει το κλιματικό, για λόγους που δεν έχω πολυκαταλάβει. Δες πως αντιστέκομαι και πως αντιστέκεσαι εσύ, σε πράγματα που δεν έιμαστε ειδικοί, αλλά μας λέει η τηλεόραση!

Ανώνυμος είπε...

H αποτελεσματική προπαγάνδα σου δείχνει μια εικόνα και σε πείθει για κάτι άσχετο από την εικόνα.

αμμοδύτης είπε...

Πόσους αιώνες δεν πληρώνουμε τον οβολό μας στην Εκκλησία για την Σωτηρία μας; Τώρα καλούμεθα να πληρώνουμε πάλι για την Σωτηρία μας, απλά είναι άλλη η Σωτηρία, «μοντέρνα, σύγχρονη, πράσινη, οικολογική»

Και αυτό παράλληλα, με την ευγενική αποδόμηση της παλιάς Θρησκείας (Da Vince Code για τον λαό), διεθνοποίηση, κατάργηση συμβόλων κλπ.

Δεν τοποθετούμαι υπέρ αυτή ή της άλλης θρησκείας, τοποθετούμαι υπέρ του «ορθού λόγου» και της κοινής λογικής.

Ανώνυμος είπε...

«Το όνειρο της φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας έχει μετατραπεί σε υψηλά επιδο­τού­μενη καταστροφή του τοπίου»
―Der Spiegel

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει νόημα να το βασανίζουμε. Το παραμύθι αυτό είναι για αφελείς και πρόβατα. Με λίγο κοινό νου μπορείς να το διακρίνεις. Λίγη ιστορία να ξέρεις, επίσης.
Η αερολογία των συμφερόντων δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον και κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξουν απολογίες και παραπομπές.

αμμοδύτης είπε...

Σημειωτέον, ότι ποτέ, ούτε πριν 2000 χρόνια, ούτε φυσικά σήμερα, δεν είχε ο Πλανήτης ένα θερμόμετρο κάθε 1000 χιλίομετρα να του πάρουμε την θερμοκρασία. Όλες οι αναλύσεις βασίζονται σε ερμηνείες από δέντρα, και πάγους και σκόνες κλπ. Τα τελευταία 15-20 χρόνια υπάρχουν δορυφορικές εικόνες. Για να μην μπερδευόμαστε δηλαδή... Τα τελευταί 15-20 χρόνια μοιάζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία μέχρι το 2007, και να πέφτει από τότε.

Για δε το επίπεδο της θάλασσας, έχει περισσότερο να κάνει με κινήσεις στις τεκτονικές πλάκες και τον φλοιο της γης, παρά με τις φώκιες και τους πάγους.

Ανώνυμος είπε...

Σάλο έχει προκαλέσει διεθνώς η αποκάλυψη ότι δεν βασιζόταν σε επιστημονικά δεδομένα η προειδοποίηση της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ, το 2007, ότι οι παγετώνες στα Ιμαλάια λειώνουν γρηγορότερα από άλλους στη Γη και θα έχουν εξαφανιστεί ώς το 2035, αν αυτό συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό.

Η αποκάλυψη στην πραγματικότητα υπονομεύει τις επιστημονικές ανακοινώσεις που γίνονται κατά καιρούς, γιατί θέτει θέμα επιστημονικής αξιοπιστίας. Ηταν η 4η ανακοίνωση της Διακυβερνητικής που είχε γίνει το 2007. Τη χρονιά εκείνη η Διακυβερνητική ακριβώς για την ανακοίνωση αυτή είχε τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο είχε μοιραστεί με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Αλ Γκορ.

Ο Γκορ ήταν αυτός που έσπρωξε και την χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ όλων αυτών των «μελετών»

Η είπε...

Μου φαίνεται οτι ο Ναύτης 11:19 καλά τα λέει.

Άλλο η κλιματική αλλαγή και άλλο ποιοί και πως την εκμεταλλεύονται και μας πιάνουν κορόιδα. Οι ίδιοι ή άλλοι θα εκμεταλλευτούν με τον ίδιο τρόπο την ψύξη του πλανήτη αν είναι αλήθεια.

Ο κύριος είναι όντως άσχημος και μηχανικός - άρα λέει ψέμματα. Δεν είναι ωραίος τραπεζικός να ξέρει τι λέει για υπερθέρμανση, τεκτονικές πλάκες, Σύνοδο Νίκαιας... Και γω που είμαι άσχημος και μηχανικός πάντα ψέμματα πρέπει να λέω.

Από την άλλη η υπερθέρμανση φαίνεται να είναι αλήθεια, μιά και δημιουργεί και πιό γρήγορες τραπεζικές συναλλαγές - το υπέρτατο καλό. http://www.nytimes.com/aponline/2010/01/21/us/AP-US-Arctic-Cable.html?_r=1&scp=3&sq=warming%20cable&st=cse

Ανώνυμος είπε...

http://www.worldclimatereport.com/index.php/2009/12/21/a-christmas-story-some-facts-about-greenland/

για όσους ζεσταίνονται

αμμοδύτης είπε...

προσπαθούν να καταλάβουν γιατί μεγαλώνουν και παχαίνουν οι πάγοι στην Ανταρκτική αφού ο πλανήτης ζεσταίνεται! Ακου τι γίνεται!

...But satellite images studied by Turner and his colleagues show that Antarctic sea ice is increasing in every month of the year expect January. "By the end of the century we expect one third of Antarctic sea ice to disappear," says Turner. "So we're trying to understand why it's increasing now, at a time of global warming."...

Οι πάγοι στους πόλους αυξομειώνονται. Το ότι μειώνονται στο Βόρειο "αποδεικνύει" στους πιστούς ότι η Θρησκεία τους πιάνει. Το ότι αυξάνονται στον Νότιο, σίγουρα φταίει το CO2 ή το όζον ή οι αμαρτίες των αμαρτωλών.

Μοντελα και θεωρίες είναι καλοί μου άνθρωποι και μεθοδολογίες, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ... Άσε το αν είναι ανθρωπογενές ή όχι. Πιστεύετε ό,τι θέλετε, μην λέτε "ναι" σε εθελούσια φορολογία. Τα δικά σας λεφτά...

Σας φτιάχνουν Νέα Θρησκεία και κοιταχτείτε να δείτε πόσοι έχετε πιστέψει...

Ανώνυμος είπε...

http://www.heliogenic.net/category/antarctic/

στο λινκ που έχεις βάλει λέει ότι η θερμοκρασία στην Ανταρκτική πέφτει και οι πάγοι έχουν αυξηθεί αλλά φταίει το όζον

Οι άνθρωποι φταίμε για όλα είμαστε κακό είδος

Ανώνυμος είπε...

επιστήμονες σε επώνυμα πανεπιστήμια και ιδρύματα που ζητούν αναθεώρηση της άποψης ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες ζεσταίνουν τον πλανήτη

http://www.friendsofscience.org/index.php?id=113

Ανώνυμος είπε...

Prof. Latif is one of the leading climate modellers in the world. He is the recipient of several international climate-study prizes and a lead author for the United Nations' Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). He has contributed significantly to the IPCC's last two five-year reports that have stated unequivocally that man-made greenhouse emissions are causing the planet to warm dangerously.

Yet last week in Geneva, at the UN's World Climate Conference -- an annual gathering of the so-called "scientific consensus" on man-made climate change -- Prof. Latif conceded the Earth has not warmed for nearly a decade and that we are likely entering "one or even two decades during which temperatures cool."

Περισσότερα: http://www.nationalpost.com/opinion/columnists/story.html?id=fd981fbc-47e4-4318-9980-ff5d5a2f3c3b#ixzz0dMcBtAzb

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΦΟ: O Βούλγαρος Πρωθυπουργός άνοιξε τα σύνορα! Μήπως έχουμε ξεφτελιστεί εντελώς;;;

Ανώνυμος είπε...

«δεν υπαρχει μεγαλυτερη συνωμοσια απο αυτη που προσπαθει να μας πεισει οτι δεν υπαρχει συνομωσια».

Ανώνυμος είπε...

Oι Ινδοί έφυγαν από την οργάνωση του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές (IPCC) διαμαρτυρόμενοι για την απάτη.

"He added that the UN body, with its biases, seemed incapable of original and genuine research".