Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Η κα Μπιρμπίλη, οι Σύμβουλοί της, και οι ΑΠΕ


"Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2010

Ο σύμβουλος της κας Μπιρμπίλη, οι υπέρογκες αυξήσεις τιμολογίων ΑΠΕ και γιατί τίποτε δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη χώρα!

Ο κύριος με το μουστάκι που κάθεται δίπλα στην Τίνα Μπιρμπίλη είναι ο σύμβουλός της για τις ΑΠΕ, κος ΝΒ. Ο κος αυτός εμφανίζεται με διάφορες ιδιότητες μέλους συλλόγων & συνδέσμων αλλά στην πραγματικότητα: Είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας συμβούλων NETWORK CONSULTING GROUP ΕΠΕ (
http://www.networkcons.gr/Greek/default.htm). Εάν δείτε τα έργα που έχει αναλάβει, ελληνικά & διεθνή, την περίοδο 1994-2004, θα διαπιστώσετε πως πρόκειται για κρατικοδίαιτο σύμβουλο, στον οποίο γίνονταν ασταμάτητα αναθέσεις μελετών από τα Υπουργεία Ανάπτυξης & ΥΠΕΧΩΔΕ και τις εποπτευόμενες κρατικές εταιρείες των Υπουργείων αυτών και ετσι εισέπρατε επί 10ετία ελληνικό και κοινοτικό δημόσιο χρήμα. Μετά το 2004 οι αναθέσεις ξαφνικά σταματούν (…ΝΔ). Τι έκανε τότε ο Σύμβουλος? Παρείχε υπηρεσίες στον κο Περιστέρη της ΤΕΡΝΑ.


Όλες οι επιστολές κου Περιστέρη για τις ΑΠΕ (βλέπε φώτο δίπλα η αίτηση αύξησης τιμολογίων 10.07.07) γράφονταν από τον κο ΝΒ , του οποίου τα αρχικά ΝΒ βρίσκονται σε όλους τους αριθμούς πρωτοκόλλου των επιστολών κου Περιστέρη (όλες στη διάθεσή μας). Και μην μας πείτε πως πρόκειται απλώς για σύλλογο ΑΠΕ. Η Δ/νση επικοινωνίας είναι....η Δ/νση της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ! Ο σύμβουλος κος Νίκος Βασιλάκος λοιπόν μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου επανήλθε να παράσχει ξανά υπηρεσίες στο Ελληνικό Δημόσιο (φυσικά η Τίνα τον βάζει σε όλες τις επιτροπές). Γι' αυτό και ο Κος Περιστέρης είναι περιχαρής (και για τις προτεινόμενες από την Τίνα αυξήσεις τιμολογίων ΑΠΕ (διάβασε εδώ) όπως δείχνει και το μελιστάλαχτο χαμογελό του προς τον Κο Παπανδρέου, στην ίδια φωτογραφία!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1: Κε Παπανδρέου, επειδή έχετε ήδη τη "σκιά" της Γενικής Γραμματέως ΥΠΕΚΑ, κας Καλτσά που ήταν υπάλληλος της ΤΕΡΝΑ μέχρι την 1η Ιουνίου 2009, ίσως θα ήταν και ένδειξη ήθους να τραβήξετε το αυτί της Τίνας να περιορίσει τις σχέσεις του ΥΠΕΚΑ με αυτή την εταιρεία και τους συμβούλους της, μια που τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό στην εποχή της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας και η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να δηλώνει ότι είναι τίμια πρέπει και να το δείχνει!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2: Κε Παπανδρέου αφήστε τις μειώσεις μισθών των υπαλλήλων και περιορίστε τις αναθέσεις μελετών από Υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς προς Συμβούλους. Εκεί είναι η μεγάλη σπατάλη του δημοσίου χρήματοςΠεριμένουμε την απάντηση του Υπουργείο Περιβάλλοντος και όποια άλλη άποψη "


από το http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/01/blog-post_7003.html . Όλο το κόλπο είναι για να εισπράξουν από τον καταναλωτή, με πρόσχημα την ...υπερθέρμανση του πλανήτη. Θα έπρεπε να ντρέπονται, πρόκειται για απάτη. Να και οι αυξήσεις στον λογαριασμό της ΔΕΗ:

Πράσινα τέλη ΑΠΕ (μετά θα βγεί ο Πρωθυπουργός να πεί "συγγνώμη, λάθος")

δείτε και τα:
http://www.eksegersi.gr/keimena12/581/ananewsimes.htm
http://www.eksegersi.gr/keimena12/580/giati.htm
http://www.eksegersi.gr/keimena12/580/Hopenhagen.htm

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ.

ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Μην τα δείχνεις αυτά θα ζηλέψει ο ma8u!

zavodiniakia είπε...

Τα λες τόσο καιρό αμμοδύτη. Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο, και μείς πάντα τα θύματα.

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Οι συγνώμες είναι άχρηστες. Απολογίες και παραιτήσεις χρειάζονται αλλά δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ στη χώρα της αντιδεοντολογίας. Ο αγώνας είναι χαμένος εξ' αρχής.

Ανώνυμος είπε...

Με τις φοροεπιδρομές τα συγγνώμη πια δεν φτάνουν. ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ.

Ανώνυμος είπε...

Η διαφθορά ζει και βασιλεύει. Τώρα έχει χρώμα πράσινο. Να συνεχίσεις να γράφεις για την κοροϊδία της θέρμανσης του πλανήτη. Μας δουλέυουν για να τσεπώσουν και το παίζουν οικολόγοι γιατί είναι της μόδας.

Ανώνυμος είπε...

Κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι οι παραγωγοί της πράσινης ενέργειας

Της Χρυσας Λιαγγου

Οι παραγωγοί «πράσινης ενέργειας» κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι αν δεν βρεθεί εναλλακτική λύση για την κάλυψη του ελλείμματος του ΔEΣMHE (Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), μετά την άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (YΠEKA) να αυξήσει το τέλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (AΠE). Tο έλλειμμα που έχει συσσωρεύσει ο ΔEΣMHE ως εκκαθαριστής της ενέργειας που διαθέτουν στο σύστημα οι παραγωγοί των AΠE το εννεάμηνο Iανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2009 ξεπερνάει τα 60 εκατ. ευρώ και προσαυξάνεται με 7,5 εκατ. ευρώ τον μήνα, ως αποτέλεσμα της ατελούς απελευθέρωσης της εγχώριας αγοράς ενέργειας. Tο πώς θα καλυφθεί αυτό το έλλειμμα είναι ένα θέμα που θα χρειαστεί να επιλύσει άμεσα η ηγεσία του YΠEKA, παράλληλα όμως τίθεται και ένα συνολικότερο θέμα προς επίλυση που συνδέεται με το ποιος θα πληρώσει το κόστος της «πράσινης κιλοβατώρας», η παραγωγή της οποίας έχει αυξητικούς ρυθμούς

ΘΑ ΑΚΡΙΒΗΝΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ Η ΑΛΗΤΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τα τρωκτικά θέλουν χρήμα για να δουλέψουν και χρήμα δεν υπάρχει. Για αυτό ανεβάζουν το ρεύμα, ελπίζουν σε δάνεια από τράπεζες. Οι τράπεζες δεν πάνε καλά από κεφάλαια. «Υπάρχει ελπίς»

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών ΑΠΕ;

Ανώνυμος είπε...

Είναι στην ίδια διεύθυνση με την ΤΕΡΝΑ Μεσογείων 85

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα το λένε ΤΕΛΗ ΥΠΕΡ ΑΠΕ για να μην φαίνεται και ξεσηκωθεί ο κόσμος. Θα το λένε ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ και σκασμός.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ο Περιστέρης τους έχει όλους στο payroll και τη ΡΑΕ και το Υπουργειο και άκρη δε βρίσκει ούτε εισαγγελέας. Εχει την κόρη του συνεταιρου του του Γουρτζή νομικό σύμβουλο για τις ΑΠΕ στη ΡΑΕ. Ανεξάρτητες Αρχές και πράσινα άλογα. Θα καταστρέψουν τα βουνά με σιδερενιους πύργους για να εισπράτουν και θα λενε για κλιματικές αλλαγές οι αληταράδες

04 Ιανουαρίου 2010 10:52 μ.μ.

σχόλιο από το Καφενείο. Διαφάνεια που πάει σύννεφο.

Ανώνυμος είπε...

http://www.independent.co.uk/environment/green-living/are-wind-farms-a-health-risk-us-scientist-identifies-wind-turbine-syndrome-1766254.html

Ανώνυμος είπε...

«Εμείς δε θα κάνουμε πολιτική με τα χρήματα, με τους πόρους, με την περιουσία του ελληνικού λαού. Δεν θα κοιτάξουμε να μεταχειριστούμε με ένα φιλικό τρόπο κάποιους και να τους κλείσουμε το μάτι στη φοροδιαφυγή, ενώ κάποιους άλλους
επειδή είναι αδύνατοι, επειδή ανήκουν στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα τους επιβάλουμε πάγωμα μισθών και συντάξεων»

(Γιάννης Ραγκούσης, 2/10/2009,
στο «Alter»).

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΤΕ Κε ΡΑΓΚΟΥΣΗ. ΤΑΪΖΕΤΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Ανώνυμος είπε...

H νέα προπαγάνδα στο εξωτερικό αφορά την οδήγηση. "Οδηγείτε λιγότερο" το σύνθημα και σώστε τον πλανήτη εκπέμποντας λιγότερο CO2.
Κούνια που τους κούναγε.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια Κυρια Τίνα για την επιλογή του κ.Βασιλάκου για τη θέση του πρόεδρου της ΡΑΕ!

ΒΟΑ ο τόπος για τη σχέση του κ.Βασιλάκου με τον κ. Περιστέρη της ΤΕΡΝΑ!

Αλήθεια, πόσα χρήματα εισέπραξε ο κ.Βασιλάκος από τον κ.Περιστέρη όταν του παραχώρησε την εκμετάλλευση της πατέντας του (Δοκτορ γαρ) για τα ΥΓΡΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ??

Τί? Ούτε αυτό το ξέρατε Κυρία Τίνα?

Για ψάξτε λίγο προς Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας μεριά!!!!!