Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Κόκκινο και Χρυσό

Όμορφες στιγμές μας χάρισε και φέτος η φιλαρμονική ορχήστρα του ΠΙΙΕΤ Τήνου,


αφού με πολλή ζωντάνια και κέφι έπαιξαν τα κάλαντα σε όλα τα χωριά του Δήμου Εξωμβούργου.




Περπατώντας μέσα στα στενά σοκάκια, ντυμένοι στις ερυθρές στολές τους , με τα χρυσά κουμπιά και τα γυαλιστερά τους μουσικά όργανα, πλημμύρισαν τους δρόμους και τις πλατείες των χωριών με μουσική πανδαισία.


Όλος ο κόσμος χάρηκε ιδιαίτερα και όλοι έδιναν συγχαρητήρια στους μουσικούς. Έδωσαν ζωή στα χωριά και αλάφρυναν τις ψυχές των ηλικιωμένων που περνούν πιο μοναχικά την περίοδο των γιορτών, όταν οι δικοί τους άνθρωποι είναι μακριά.


Αφιερώνω τους τελευταίους στίχους από τα Τηνιακά Κάλαντα- που οι παλαιότεροι σίγουρα γνωρίζουν-σε όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί κάτι τόσο αξιόλογο!


"Κι άλλα έτερα σας πρέπουν,
να ειπώ δεν ημπορώ,
σας αφήνω με υγεία,
και του χρόνου με καλό."

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΑΥΤΗ Η ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΑΥΤΗ Η ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΜΕΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΣΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΕΡΗΜΟΣΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΛΑΝΤΑ. ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ.

Artanis είπε...

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά...

aerial είπε...

Ανώνυμε 3:42, αυτό φαντάζομαι προσπάθησαν να κάνουν όσοι το σκέφτηκαν. Να δώσουν λίγη ζωή και χαρά στα ερημωμένα χωριά. Και το πέτυχαν.

Θυμάμαι πέρυσι που είχαν ξανακάνει το ίδιο, αλλά δεν είμαι σίγουρη αν περιλάμβανε όλα τα χωριά όπως φέτος, λόγω κάποιου προβλήματος υγείας δεν μπορούσαμε να πάμε στην πλατεία να τους δούμε. Όμως μπορέσαμε και τους ακούσαμε, έστω και από το σπίτι και αυτό μας έκανε και να χαμογελάσουμε και να ευχαριστηθούμε.

Μπράβο λοιπόν σε όλους. Μακάρι να γίνει το ίδιο και του χρόνου, αν και οι καταστάσεις θα έχουν αλλάξει με τον ενιαίο Δήμο για όλη την Τήνο. Είδωμεν...

Artanis, Χρόνια Πολλά και σε σένα. Σε ευχαριστούμε που μας σκέφτεσαι!

Ανώνυμος είπε...

Η ενασχόληση με τη μουσική είναι πολιτισμός. Μπράβο στα μέλη της Φιλαρμονικής.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΥΝΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΩΣ ΥΠΕΡΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΙΟΝΙΑ.