Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Άγιος Μιχαήλ


Κι όμως σ' αυτήν την ερημιά, με την φαινομενική εγκατάλειψη, έχει αγρότες που επιβιώνουν. Όχι πολλούς... Λίγους και ήρωες... Ο Λορέντζος και η γυναίκα του, δεξιά κάτω, το Γιαννάκι απέναντι αριστερά, ο Ιωσήφ, πιο πέρα, η Φραγκίσκα μετά την στροφή, ο Γιώργης απο την άλλη μεριά του λαγκαδιού.

Το εκκλησάκι είναι ο Άγιος Μιχαήλ ο Σπ' λιώτης, προφανώς από το βυζαντινό, μάλλον, εκκλησάκι που είναι από κάτω, κρυμμένο στους σκίνους, με ίχνη από μπλε τοιχογραφίες στην κόγχη. Και δίπλα στον San Michael, ίχνη από μεγάλες λαξευμένες πέτρες που επιμένουν να μην μου λένε τί ήταν. Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η περιοχή που φαίνετε στην αεροφωτογραφία είναι εντός της Βιομηχανικής Ζώνης?

αμμοδύτης είπε...

αυτό που βλέπεις εδώ, είναι μέρος της βιομηχανικής ζώνης, και αυτό που δείχνει η δορυφορική στο λινκ, είναι, ναι, αν το πιστεύεις, μέρος της βιομηχανικής ζώνης.

Όφιος... είπε...

Καλημέρα.

Δηλαδή, για να καταλάβω, το ότι είναι βιομηχανική ζώνη είναι τετελεσμένο ή υπάρχει ακόμη ελπίδα κάτι να γίνει π.χ. όπως στο θέμα των πυλώνων..;

αμμοδύτης είπε...

Τυπικά δεν λέγεται "βιομηχανική ζώνη" αλλά Ζ.Ο.Ε. και επιτρέπεται μόνο βιομηχανίες, βιοτεχνίες, μπάζα, σκουπίδια και γενικά ό,τι είναι υψηλής όχλησης στην Τήνο.

Πρόκειται για σκάνδαλο, και μαζεύτηκαν 500 υπογραφές διαμαρτυρίας πριν 2-3 χρόνια. Τώρα γίνεται κάποια μελέτη ΣΧΟΑΠ που δεν μπορεί να αλλάξει το Προεδρικό Διάταγμα. Αυτό αλλάζει μόνο με άλλο Προεδρικό διάταγμα.

Ας το πούμε φασιστική ενέργεια με ιδοτελείς σκοπους, σε βάρος όλων των κατοίκων μιας περιοχής.

Το ότι είναι 100% καθολικά είναι σίγουρα σύμπτωση. Άκουσα το επιχείρημα ότι και στα έξω μέρη έχει τέτοια ζώνη με την διαφορά ότι εκεί είναι μικρό ποσοστό των ιδιοκτησιών, ενω εδώ είναι το 100% του 100% των κατοίκων.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο με νόμο αλλάζει, όχι με προεδρικό διάταγμα.
Στον ενιαιό Δήμο μάλλον θα είναι πιό δύσκολα τα πράγματα.