Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Βανδαλισμοί

Ύποπτα και παράξενα πράγματα συμβαίνουν στο νησί μας. Ενώ επίσης είναι εντελώς λυπηρά και ανησυχητικά.

Μέσα σε διάστημα 5 ημερών συνέβησαν δύο περιστατικά βανδαλισμού αυτοκινήτων στο χώρο παρκαρίσματος έξω από το Επαρχείο Τήνου!


Το πρώτο συνέβη το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης, όταν άγνωστοι έβαψαν με βαφή σε μορφή σπρέι το πλαϊνό μέρος αυτοκινήτου το οποίο ήταν σταθμευμένο για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη χτες το πρωί στον ΙΔΙΟ χώρο σε διαφορετικό αυτοκίνητο όπου χαράκτηκε με κλειδί όλο το πλαϊνό αμάξωμα!


Ύποπτος ο χώρος και ο χρόνος που συμπίπτουν τα 2 περιστατικά, ενώ εντύπωση μου κάνει ότι υπάρχουν τέτοιου είδους άτομα στην Τήνο και ότι κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει κάτι.

Μήπως η αστυνόμευση και η περιπολία του νησιού πρέπει να ενταθεί;




Ελπίζω ότι αυτά τα περιστατικά ήταν μεμονωμένα. Ή μήπως έχουν συμβεί και άλλα παρόμοια που δεν έχουν μαθευτεί;

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από κακίες και _ουστιές άλλο τίποτα, απλά ποιός νοιάζεται άν κάποιος από κακία ξέφραξε ένα χωράφι, ή έσπασε ένα δέντρο, ή έβγαλε τα πρόβατα του γείτονα στον δρόμο. Και με το αυτοκίνητο; Μήπως του έκλεισαν την πόρτα; ή του πήραν το πάρκινγκ; Ή είχε ακεφιές ο άλλος και ξέσπασε;

Μην περιμένεις αστυνόμευση σε τέτοια. Όταν η κοινή λογική χάνεται, τα πράγματα γίνονται παράλογα.

Ανώνυμος είπε...

Kαλά δεν είναι και τίποτα σοβαρό. Νόμιζα ότι τα σπάσανε έτσι όπως το έγραψες.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο blog του Κρίτωνα Αρσένη που θίγει το θέμα των ΑΠΕ όπου δεν θίγουν άλλους πόρους. http://blog.kritonarsenis.gr/2010-02/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b1%ce%b9%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%bd%ce%b4%cf%8d%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%b5-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4/

Ανώνυμος είπε...

Πάντως από νερά δεν έχουμε παράπονα. Να δούμε αν θυμάται κανείς να ανοίγει ξερεματσ'στές στα χωράφια.

aerial είπε...

Δηλαδή εσύ ανώνυμε 10:14, θεωρείς ότι να δεις το αυτοκίνητό σου βαμμένο ή γρατζουνισμένο δεν το θεωρείς μεγάλη υπόθεση, ούτε κάτι το σοβαρό!

Να υποθέσω 2 πράγματα:ή ότι εκεί που ζεις γίνοναι χειρότερα (Αθήνα πχ) και ξεχνάς ότι μιλάμε για ένα νησί 10-11.000 κατοίκων-σχετικά φιλήσυχο,
ή ότι με τόσα που βλέπουμε στα ΜΜΕ έχουμε γίνει σκληρόπετσοι και αδιάφοροι!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ύποπτα και παράξενα πράγματα...
Να υποθέσω ότι επειδή σου βάψανε το αμάξι η Τήνος δεν θεωρείται πια ασφαλές μέρος για να μείνει κανείς και η Αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, όλα αυτά επειδή έτυχε να σου βάψουνε το αμάξι. Μήπως πρέπει να διαχωρίσεις τη δική σου μεμονωμένη περίπτωση, (αν υπάρχουν κι άλλες να ερευνήσεις τώρα που σε έπιασε η ευαισθησία)από το γενικότερα ασφαλές περιβάλλον του νησιού. Προτείνω αν έχεις κάποιο στοιχείο να το βγάλεις στον αέρα ή πες το στους αρμόδιους να κάνουν κάτι γι΄αυτό π.χ. αστυνομία. Αλλιώς φτιάξε χώρο στάθμευσης

αμμοδύτης είπε...

Ανώνυμε 9:07, έχεις επικριτό δασκαλίστικο ύφος. Αν κάποιος στην Τήνο ξυπνάει και βλέπει το αυτοκίνητό του πασαλειμένο, ή το φέρετρο της εκκλησίας σπασμένο ή ένα καινούργιο δρόμο ανοιγμένο νύχτα, σημαίνει ότι υπάρχουν περιθωριακοί που βάφουν αυτοκίνητα για πλάκα, ή απατεωνες που κλέβουν φέρετρα, ή πονηροί γενικώς και αορίστως.

Να πάρεις την ειρωνία σου και το δασκαλίστικο και να τα βάλεις εκεί που ξέρεις.

αμμοδύτης είπε...

Ή βάλε το όνομά σου να έρθουμε να δούμε που παρκάρεις εσύ. Πανέξυπνε.

Ανώνυμος είπε...

Aerial, ακριβώς το αντίθετο. Μένω σε πολύ μικρό μέρος 10.000 κατοίκων με μηδενική εγκληματικότητα. Μου έτυχε μία φορά μου κόψανε ένα λάστιχο με μαχαίρι βράδυ που το παρκάρω πάντα στο δρόμο. Υπήρχε παλιότερα ένας που τον πιάσανε που χαράκωνε αυτοκίνητα με κλειδιά κοντά στο σπίτι του. Φυσικά με πείραξε και μου κόστισε η ανθρώπινη βλακεία/ κακία αλλά δεν είναι αυτή η κοινωνική οργή που υπάρχει στην Αθήνα που τα σπάνε με σιδηρολοστούς ή τα καίνε. Αυτό θα με βορυβούσε πραγματικά αν συνέβαινε εδώ.

aerial είπε...

Εγώ ως άνθρωπος που κοιτάζω να κάνω αυτό που πρέπει και να μην ενοχλώ τον συνάνθρωπό μου ή να μην αδικήσω κάποιον στην πορεία της ζωής μου, θεωρώ απαράδεκτο να επικροτούμε τέτοιες πράξεις- αν μη τι άλλο- κακίας στον περίγυρό μας.

Τι πρέπει να περιμένω δηλ. να κάψουν ένα αυτοκίνητο; ή να το ξηλώσουν;

Και δεν συνέβη στο δικό μου αυτοκίνητο! Συνέβη σε άλλους, το έμαθα ως είδηση και το μεταφέρω στην ιστοσελίδα αυτή, που πρέπει να δείχνει και τα καλά και τα άσχημα.

Και αν ήθελα να βλέπω τα αίσχη της Αθήνας θα κατοικούσα εκεί. Όμως εδώ τέτοιες καταστάσεις σαφώς είναι παράξενες και σαφώς θα έπρεπε να δοθεί παραπάνω σημασία!

Artanis είπε...

Για την Τήνο δεν ξέρω, αλλά σε ένα μικρό χωρίο στο Πήλιο πχ, ακόμα και σπίτι κάψανε, για να διώξουν τους "παρείσακτους", κατά τη γνώμη τους...

Ανώνυμος είπε...

Είναι υποχρεωτικό να συμφωνεί κανείς με τις απόψεις του συγγραφέα;

aerial είπε...

αγαπητέ ανώνυμε 11:52, δεν εξέφρασα κάποια άποψη σχετικά με κάτι, ώστε να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε, δημοσίευσα ένα γεγονός το οποίο σίγουρα δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση.
Και θα έπρεπε να είναι επικριτέο.
Τώρα αν η ανοχή του Τηνιακού κόσμου είναι τόσο μεγάλη, τότε τι να πω...
Κάπου στην πορεία χάσαμε την αίσθηση του σωστού και του δικαίου.

artanis, φαντάζομαι ότι για τους κατοίκους ήταν θέμα τιμής; Διώξτε τους ξένους και τους παρείσακτους πάση θυσία;