Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

12/9/09



Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά… Αν αυξήσουμε τους φόρους στην μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους, και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης.

Μια χαρά τα έλεγε. Η λύση ήταν μείωση εξόδων και κρατικών δραστηριοτήτων, η κατάργηση των αγκυλώσεων και η μείωση φόρων… Ακούγεται «δεξιά» η προσέγγιση, όμως δεν είναι. Το πρόβλημα δεν είναι η μείωση μισθών και παροχών. Το πρόβλημα είναι οι βλακώδεις κρατικές παρεμβάσεις. Γίνονται για λίγους σε βάρος πολλών.

Τώρα βέβαια θα κάνουμε τα ίδια περίπου πράγματα, αλλά θα φταίνε οι …ξένοι (και οι κερδοσκόποι…) Ξυπνάτε, κανείς δεν δανείζει τον φαλιρισμένο. Απλά θα βρεθούν πολλοί να αγοράσουν μισοτιμής. Όσο για το κομπόδεμα… ψευδαίσθηση ήταν.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα γι αυτο τον ψηφήσαμε. Ο χοντρός είπε ότι θα έκοβε μισθούς και έξοδα και τέτοια φτου φτου μακριά

Ανώνυμος είπε...

Ο χοντρός έφυγε τρέχοντας, τώρα τρώει αυτός το ξύλο

Ανώνυμος είπε...

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Daimler συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμα ύψους 185 εκατ. δολαρίων για να κλείσουν ποινικές και αστικές έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων προκύπτει ότι είχε δωροδοκήσει αξιωματούχους ξένων κυβερνήσεων σε τουλάχιστον 22 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Οι δωροδοκίες της Daimler, που εδρεύει στη Γερμανία και κατασκευάζει τις Mercedes και τα Smart, έλαβαν χώρα στη διάρκεια της δεκαετίας 1998-2008. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δωροδοκίες για την Ελλάδα αφορούν την αγορά 6.500 στρατιωτικών τζιπ