Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Ανώνυμος


Καμία επιείκεια για το οικονομικό και το πολιτικό σύστημα, αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία

Υποστηρίζω, χρόνια, τώρα ότι δημιουργήθηκε ένα μοντέλο που αναδιανέμει δανεικά, σε βάρος των επόμενων γενεών. Που έχει υποκαταστήσει την ανάπτυξη με την υπερκατανάλωση. Την επένδυση με την κερδοσκοπία. Και την ανταγωνιστικότητα με την «αρπαχτή». Όπου μεγάλο μέρος των εργαζομένων έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι και μεγάλο μέρος των επιχειρηματιών έγιναν κρατικοδίαιτοι.

Κι ανάμεσά τους δημιουργήθηκε μια τεράστια γραφειοκρατία, που μπλοκάρει τα πάντα.

Κι έτσι γίνεται όλο και δυσκολότερο σε μία κυβέρνηση να δώσει λύσεις χρησιμοποιώντας το κράτος. Γιατί το ίδιο το κράτος είναι μέρος του προβλήματος. Κι έτσι το οικονομικό και το πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας έγιναν αλληλένδετα.

Σας μιλάει ένας άνθρωπος που δεν τα «ανακάλυψε» όλα αυτά τώρα. Τα λέω δημόσια – ακόμα κι από αυτό το εδώ το βήμα – εδώ και χρόνια. Και, πιστέψτε με, κάποτε ακούγονταν πολύ «ριζοσπαστικά», πολύ «ακραία». Και τα πλήρωσα.

Δεν δείχνω, λοιπόν, καμία επιείκεια για το οικονομικό μοντέλο που σήμερα δείχνει να χρεοκοπεί. Ούτε για το πολιτικό σύστημα που σήμερα δείχνει να αποτυγχάνει.

Δεν δείχνω, αν θέλετε, καμία επιείκεια ούτε για τη Νέα Δημοκρατία, που εκλέχθηκε το 2004 για να λύσει τα προβλήματα αυτά, για να επανιδρύσει το κράτος και δεν το έκανε. Άλλοτε το προσπάθησε, αλλά έκανε πίσω. Άλλοτε δεν το προχώρησε όσο θα ’πρεπε. Άλλοτε το προσπάθησε και πλήρωσε δυσανάλογο πολιτικό κόστος. Κι άλλοτε δεν το προσπάθησε καν.

Δεν δείχνω, λοιπόν, καμία επιείκεια για τίποτε και για κανένα.

Και δεν ανέχομαι, ως πολιτικός, να ζητούν και τα ρέστα σήμερα, εκείνοι που τριπλασίασαν το ελληνικό χρέος στη δεκαετία του 80.

Εκείνοι που εισήγαγαν και θεσμοθέτησαν το λαϊκισμό στην Ελλάδα.

Εκείνοι που κραύγαζαν «δώστα όλα» το 1989 και «λεφτά υπάρχουν» για παροχές το 2009. Μόλις πριν λίγους μήνες.

Εκείνοι που αντιστάθηκαν σε κάθε απόπειρα μεταρρύθμισης όταν βρίσκονταν στην Αντιπολίτευση.

Κι εκείνοι που προσπάθησαν να αποτρέψουν τη συρρίκνωση του αριθμού των ασφαλιστικών ταμείων, και κάθε ιδιωτικοποίηση, και την πώληση της Ολυμπιακής και τη σύμβαση για την προβλήτα του Πειραιά.

Αν θέλετε να μιλήσουμε για τα βαθιά διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας, υπάρχουν κάποιοι που οφείλουν να απολογηθούν γιατί ως κόμμα τα δημιούργησαν κι όποτε είχαν την ευκαιρία τα επιδείνωναν συνέχεια, κι αν κάποιος άλλος πήγαινε να τα διορθώσει του έθεταν αξεπέραστα εμπόδια.

Κι ύστερα όταν ξανάγιναν κυβέρνηση και διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν ξανά να μοιράσουν λεφτά όπως είχαν υποσχεθεί, πήραν ένα πρόβλημα δημόσιου ελλείμματος και το μετέτρεψαν σε μοναδική και πρωτοφανή κρίση δανεισμού.

Γι’ αυτό σήμερα δεν δέχομαι ως «κήνσορες» εκείνους που δεν είχαν το θάρρος ούτε μιας συγγνώμης.


Δεν σας λέω ποιός τα είπε αυτά, και ζητώ συγγνώμη πού έβγαλα 2-3 φράσεις, αλλά νομίζω αξίζει το ίδιο, ανώνυμα. Αν δεν καταλάβετε και καίγεστε, θα σας πω που το βρήκα.

2 σχόλια:

Ο νοών...νοείτω είπε...

Να υποθέσω μόνο μπορώ ότι πρόκειται για κάποιον πολιτικό που ανήκει(ε) στην ΝΔ.
Το συμπέρασμα που προκύπτει από τα λόγια του, κατά την άποψή μου, είναι ότι τα τελευταία 36 χρόνια, μας κυβερνούσαν οι επικίνδυνα πονηροί (ΠΑΣΟΚ) και οι επικίνδυνα ανίκανοι (ΝΔ).

Το πολιτικό σκηνικό το συμπλήρώνουν οι επικίνδυνα αμετροεπείς και απάτριδες (ΣΥΡΙΖΑ), οι επικίνδυνα μηδενιστές όλων, πλην των τιμίων εργατών και υπαλλήλων (ΚΚΕ), και οι επικίνδυνα λαϊκιστές και πατριδοκάπηλοι (ΛΑΟΣ).

Η επιείκεια πηγάζει από λογικούς ανθρώπους και απευθύνεται σε σφάλλοντες αλλά λογικούς ανθρώπους.
Όταν μετά από τόσα χρόνια και τόσες "προδοσίες" απλά δηλώνετε "καμμία επιείκεια", δεν μου φθάνει.

Προσβλέπω σε κάτι παραπάνω....

Ανώνυμος είπε...

Οι συριζαίοι έχουν δηλωσει επίσημα δια στόματος βουλευτή τους της Β. Ελλάδας ότι "ψηφίζουμε το λαθρονομοσχέδιο γιατί θα αλλάξει τον ελληνικό λαό" ακριβώς έτσι όπως το ακόυτε και το γράφω και ότι "μας αρέσει πολύ αυτό, που θα αλλάξει βίαια ο ελληνικός λαός και ξέρουμε ότι δεν θα του αρέσει του ελληνικού λαού, αλλά τι να κανουμε"

@αλλενάκι