Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Βολτίτσες να περνάει η ώρα


"Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης βρέθηκε σήμερα το πρωί [βόλτα] ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή την αφαίρεση των σκαλωσιών από το ναό του Παρθενώνα".

Συγγνώμη, τον καλόν αυτόν άνθρωπο, τον πληρώνουμε από τα δανεικά για το δημιουργικό του έργο; Και τους 300 βουλευτές τους πληρώνουμε για τις νομοθεσίες τους;

Να τους ενημερώσω εγώ τι γίνεται, γιατί από την πολλή παραπληροφόρηση θα έχουν χάσει λογαριασμό: Οι Τράπεζες στην χώρα μας έχουν πρόβλημα ρευστότητας. Αν χρωστάς λεφτά, και περιμένεις να τα ανανεώσεις, μπορούν να σου πούνε και σου-ξου-μου. Αν θες πολλά μετρητά, μπορεί να σου πούνε "έ; τόσα πολλά; δεν έρχεσαι σε μερικές μέρες"; Μία τράπεζα, η πιο ζορισμένη από τις 4, το κάνει αυτό εδώ και 2-3 μήνες. Να περιμένετε αρκετούς μικρομεσαίους να υποκύψουν σε περίπου 6 μήνες.

Κατά τα λοιπά, λεφτά υπήρχαν, ΔΕΝ θα προσφεύγαμε στο ΔΝΤ, και ΔΕΝ πρόκειται να κάνουμε αναδιάρθωση στο εξωτερικό χρέος μας, και εγώ δεν καταλαβαίνω πότε το είδαν τα σαϊνια ότι κάτι δεν πάει καλά. Ή το ήξεραν και μας κορόϊδευαν; Και σέρνεται και η υποψία ότι μερικοί από αυτούς κάτι έβγαλαν από τα ομόλογα... Και για να σας ανεβάσω το ηθικό, ο δείκτης του ΧΑ είναι στο 1539, εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, και το πιο περίεργο, το spread, αυτό που θα ησύχαζε όταν θα μας έσωζαν οι ...Ευρωπαίοι, είναι στα 550 περίπου, 1-1,5 ποσοστιαία μονάδα πάνω από τότε που πανηγύριζαν οι άρχοντές μας ότι ...σωθήκαμε. Και ελπίζω να μην διεκδικήσουν την ...Καμένη Σπηλιά οι Τούρκοι.
Αν την έχετε επιθυμήσει, εδώ.

(Η φωτό μεγενθύνεται με κλικ πάνω της)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Η Ελλάδα κατά την άποψή μου θα πτωχεύσει και συνεπώς Γερμανία και Γαλλία θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να επιτρέψουν στην Αθήνα να πτωχεύσει χωρίς να καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα», αναφέρει ο Γιόσεφ Γιόφε, εκδότης του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού «Die Zeit».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1821667