Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Πάρε κόσμε αιολικά


Με ευκαιρία την Ημέρα του Περιβάλλοντος, όλοι οι πλασιέ αιολικών «πάρκων» από τον Παπούλια μέχρι τον Πάγκαλο και τον Δήμα (και φυσικά την οικογένεια του Πρωθυπουργού που φαίνεται να τις προωθεί), και η τηλεόραση που πληρώνεται για να μας …επιμορφώνει, θα μας λέει τι καλές που είναι οι ανεμογεννήτριες. Οι ανεμογεννήτριες είναι καλές για να ακριβύνουν το ρεύμα( 300-600% πιο ακριβό από το συμβατικό), να δημιουργήσουν ανεργία (η Ισπανία γέμισε αιολικά και έχει 20% ανεργία) και να καταστρέψει το τοπίο και τον τουρισμό. Να η μέχρι στιγμής υποδοχή τους στην Ελλάδα:












Δείτε και αυτά:
http://alalazontatopia.blogspot.com/2010/05/blog-post_31.html
http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/06/blog-post_04.html
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_3632.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέδια υπάρχουν για τη Ν. Εύβοια

Τα τελευταία 10 χρόνια το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ και νυν ΥΠΕΚΑ, το ΥΠΑΝ και η ΡΑΕ έχουν σχεδιάσει και αποφασίσει η Ν. Εύβοια να γίνει μια αιολική βιομηχανία με 2.581 α/γ . Αυτό τον αριθμό α/γ εκτιμά η ΡΑΕ ότι μπορεί να δεχτεί η Ν. Εύβοια μαζί με τη Σκύρο χωρίς να λογαριάσουμε τις 347 α/γ που ήδη λειτουργούν.

Σήμερα λοιπόν λειτουργούν 31 ΑΠ συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 217 MW συνδεδεμένα σε 6 Υ/Σ κατά μήκος της γραμμής υψηλής τάσης 150kV Αλιβέρι- Κάρυστος-Λιβάδι. Υπάρχουν ακόμη 5 ΑΠ συνολικής ισχύος 64 MW με προσφορά σύνδεσης, τα οποία όμως δεν έχουν κατασκευασθεί. Με αυτά τα ΑΠ εξαντλείται η δυνατότητα απορρόφησης αιολικής ισχύος στην περιοχή με την υφιστάμενη γραμμή υψηλής τάσης (στοιχεία ΔΕΣΜΗΕ, 2010)

Για να αυξηθεί η αιολική ισχύς, κατασκευάζεται νέα γραμμή υψηλής τάσης 2Β/150kV Πολυπόταμος – Κόμιτο (Εύβοια 7) με 3 νέους υποσταθμούς. Η νέα γραμμή θα απορροφήσει 400MW από νέα ΑΠ και θα συνδεθεί 329 αδειδοτημένες α/γ από διαφορετικές εταιρείες στους Δήμους Καρύστου, Μαρμαρίου και Στυραίων. Επίσης στην ίδια γραμμή θα συνδεθούν 73 α/γ που θα εγκατασταθούν στην ΄Ανδρο και Τήνο (στοιχεία ΡΑΕ, 2010).

Ειδικά στην περιοχή του Καβοντόρου σχεδιάζονται 13 ΑΠ με ξεχωριστή γραμμή υψηλής τάσης από τα οποία 8 ΑΠ (61 α/γ) της εταιρείας ΤΕΡΝΑ έχουν πάρει άδεια παραγωγής. Ο Καβοντόρος αν και τόσο κοντά στην Αττική παραμένει μια παρθένα φυσική περιοχή που όμως κινδυνεύει να γίνει ένα τεράστιο αιολικό εργοστάσιο σαν κι αυτό που ήδη λειτουργεί σε ένα από τα χωριά του τα Αντιά (σχετικές φωτογραφίες).

http://windwatch.gr/forum/t-242991/

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ. 73 ΑΝΔΡΟ-ΤΗΝΟ, ΘΑ ΦΑΝΕ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΟΛΗ Η ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΟΡΑ. ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ