Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Τα ίδια και τα ίδια

Στις μέρες που έρχονται, όλο και περισσότεροι, και όλο και περισσότερο, θα αισθανόμαστε απορία, ανασφάλεια, και φόβο. Πιστεύω ότι σκόπιμα και μεθοδευμένα επί 13 μήνες τώρα μας καλλιεργείται η ψευδαίσθηση «διαχείρισης», «χειρισμού» και «όλα υπό έλεγχον».

Τίποτα δεν είναι «υπό έλεγχον». Έχουμε μπει σε ένα σπιράλ «τέλους», που δεν ξέρω που θα καταλήξει, αλλά, αν η Ιστορία επαναλαμβάνεται, θα καταλήξει σε φτώχεια, πείνα, και εθνικές απώλειες. Δεν σας το λέω, ούτε για να με πιστέψετε, ούτε για να σας μαυρίσω την καρδιά.

Αυτό που γίνεται είναι ανώμαλο. Θυμάστε, τις φιέστες των Ολυμπιακών; Θυμάστε την παραίτηση Σημίτη; Θυμάστε ότι με το που βγήκε ο Καραμανλής άρχισαν κάθε μήνα να βγαίνουν καινούργια «σκάνδαλα»; Υποκλοπές, Ζήμενς, Ζαχόπουλος, ομόλογα… και δεν θυμάμαι τι άλλο… (Tότε ξεκίνησαν και τα πολλά blogs). Ο Καραμανλής έφαγε ξύλο επειδή 1) πήγε να πειράξει τους διαπλεκόμενους – που έχει αρχίσει και βρωμάει πια, είναι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού κεφαλαίου, και 2) πήγε να διευρύνει τις προσβάσεις μας κοιτώντας Ρωσικούς αγωγούς. Τουλάχιστον αυτά βλέπω εγώ. Το τέλος του ήταν προδιαγραμμένο, και, δεν ξεχνώ, έκανα και εγώ «κριτική», χα χα χα.

Ο Παπανδρέου βγήκε για να αποκοιμίσει, να μας βάλει στην Τρόϊκα (λένε για ΔΝΤ... το ΔΝΤ είναι σάλτσα, η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάνουν κουμάντο) και είτε συνειδητά, είτε μεθοδευμένα, να κάνει 2-3 δουλειές. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα πράγματα.

Πίσω από όλα αυτά είναι σαφώς η δικιά μας ανικανότητα να διαχειριστούμε την ελευθερία μας (και αδυναμία δημοσιονομικής διαχείρισης αυτό σημαίνει) και οι προδοτικές ή ξεπουλητικές τάσεις που υπάρχουν ή καλλιεργούνται στους πολιτικούς μας, είτε σε κομμάτια του δήθεν Ελληνικού κεφαλαίου, σίγουρα στα ΜΜΕ, και όλο και πιο ξεδιάντροπα στο ξένο κεφάλαιο, που σκυλεύεται τα απομεινάρια, και που οι πολιτικοί μας το κοιτάνε σαν …σωτήρα.


Ειλικρινά δεν ξέρω πώς τελειώνει αυτό που γίνεται, σας είπα στην αρχή, λίγο αφοριστικά και απαισιόδοξα. Ωστόσο, επειδή έχουμε την τάση να ρωτάμε «μα πώς» και «γιατί» και «ποιος φταίει», το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα έχω ήδη πει, να μην λέω τα ίδια και τα ίδια.

Αυτό το πολιτικό σύστημα τέλειωσε
Πώς φτάσαμε ως εδώ (3)
Τα έργα και η χρηματοδότησή τους
Ο Καπετάν Ένας και η Ψωροκώσταινα
Πού πήγαν τα λεφτά
Πώς φτάσαμε ως εδώ (2)
Πώς φτάσαμε ως εδώ (1)

Η γελοιογραφία είναι από το http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_1215.html

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προδοτικές τάσεις, λοιμούς και καταποντισμούς βλέπετε παντού!
Αν συνέβαιναν όλα αυτά, τότε γιατί ο Λαός δεν έδειξε την αγανάκτηση και τα δόντια του στις πρόσφατες αυτό-διοικητικές εκλογές?
Τουναντίον περιέβαλε με εμπιστοσύνη το ΠΑΣΟΚ που κυβερνάει και που είχε λάβει τα πιο σκληρά οικονομικά μέτρα, δίνοντας του την πρωτιά με 34,7%!!!!!!!!!!
Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά τα οξύμωρα στις μέρες μας?

αμμοδύτης είπε...

γιατί απλά,

1. δεν μας κυβερνάει η Κυβέρνηση που ψηφίσαμε το 2009, αλλά 3 αλλοδαποί υπάλληλοι για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και λένε και του ΔΝΤ. Αυτό είναι απώλεια οικονομικής ή διαχειριστικής κυριαρχίας. Τις συνέπειες αυτού, αν δεν τις έχεις καταλάβει, θα τις καταλάβεις.

2. Σιγά σιγά, η αδυναμία μας στα οικονομικά και τα διαχειριστικά, θα φανεί και στα εθνικά. Είτε αυτό είναι υποχωρήσεις στο Αιγαίο, είτε στην Θράκη. Ή Κύπρος... δεν θα ξέρεις τι είναι η Κύπρος και τι γίνεται σήμερα, δεν σε παρεξηγώ, η τηλεόραση που βλέπεις δεν την δείχνει.

3. Στις πρόσφατες εκλογές κέρδισε η αποχή. Αλλά χαίρομαι που νομίζεις ότι ψηφίζοντας ό,τι ψήφισες ψήφισες Πασόκ. Ομολογείς ότι αποφάσισες ποιός θα σου βάλει αποχέτευση με βάση το κόμμα. Όσο λυπάμαι τον Γιωργάκη που παριστάνει τον Πρωθυπουργό, άλλο τόσο λυπάμαι τον όποιο Δήμαρχο νομίζει ότι είναι Δήμαρχος. Σε 3-4 μήνες, θα ντρέπεται να σου φορολογεί την μπουγάδα, για να βγάζει τους μισθούς του Δήμου. Και θα το δεις.


4. Δεν υπάρχει κανένα οξύμωρο. Η γνώση του κόσμου είναι ό,τι πει το Μέγκα ή το Αλτερ, ή ό,τι βλέπεις, τα βράδυα, και δεν θα καταλάβεις τι έγινε παρά μόνο αν δεν έχεις λεφτά για το φροντιστήριο ή για το φραπέ. Θα γίνει και αυτό. Το οξύμωρο είναι ότι δεν έγινε το 2005, ή το 2008, αλλά όσο τρενάρει (και τρενάρει γιατί το εξωτερικό χρέος έχει ΑΝΕΒΕΙ από τον Οκτώβριο του 2009) τόσο πιο πολύ θα σου κακοφανεί.

Το Πασόκ; Ποιό Πασοκ; Κυκλοφορεί νομίζεις κανείς τους στον δρόμο; Δεν τολμάνε. Για παρατήρησε πότε είδες στην τηλεόραση δημόσια, ανοιχτή εμφάνιση... χωρίς ΜΑΤ γύρω γύρω...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, και οι Εβραίοι όταν τους πηγαίνανε οι Γερμανοί με τα τραίνα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, πιθανόν βολτίτσα να νομίζανε ότι θα τους πηγαίνανε. Δυστυχώς έτσι δουλεύει το μυαλό των ανθρώπων: Αρνείται να δει τα χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_1215.html

αμμοδύτης είπε...

3:46, καλό... θα αναρτήσω την γελοιογραφία

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε ζεις με δανεικά του κρατους και δεν φτάνουν τα έσοδα του κράτους ούτε για τα δανεικά ούτε για τους Δήμους ούτε για τις συντάξεις.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά να ακούτε τον αμμοδύτη οτι έχει γράψει μέχρι σήμερα έχει βγεί πολύ αληθινό.
Θυμάστε που έγραφε για τις μονάδες του Χ.Α. και την άλωση της Πόλης κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...

Να αγοράσω σπιτάκι ή χωραφάκι και να μένω στο νοίκι ;

Ανώνυμος είπε...

Αν υπάρχει καμιά δεκάρα στη Τράπεζα, θα τι χάσουμε κι αυτή ;

Ανώνυμος είπε...

χωράφι όσο μπορείς
σπίτι όσο χωρείς

έλεγαν οι παλιοί

Ανώνυμος είπε...

Kι όμως, μπορεί τα εγχώρια παπαγαλάκια να μιλάνε για ολιγόλεπτο τετ-α-τετ Ομπάμα-Παπανδρέου, στη διάρκεια της διήμερης Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Λισαβώνα, αλλά τα πράγματα μόνο έτσι δεν είναι.

Όταν βρίσκονται στην ίδια Σύνοδο ο πρωθυπουργός της χώρας -πυριτιδαποθήκης για την παγκόσμια οικονομία και ο πλανητάρχης πως είναι δυνατόν ν αρκούνται σ ένα πηγαδάκι στα όρθια μπροστά στις κάμερες;

Ο Ομπάμα και ο Παπανδρέου συνομίλησαν... τηλεφωνικά για πάνω από 20 λεπτά-μια διάρκεια που σπάνια έχουν οι επικοινωνίες του πλανητάρχη από το φόβο των υποκλοπών-και χρησιμοποιούμε τον όρο "συνομιλία" για λόγους τακτ.
Η αλήθεια είναι ότι ο Ομπάμα έδωσε τις διαταγές στονπρωθυπουργό με το εξής καταλυτικό επιχείρημα:

-Το Αιγαίο δεν σας ανήκει. Είναι υποθηκευμένο στο ΔΝΤ και τα χρέη σας δεν σας αφήνουν περιθώρια διαπραγμάτευσης.
Η εξόρυξη των πετρελαίων πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και γι αυτό βρείτε τα με τη Τουρκία!...

Αυτές ήταν οι απαιτήσεις του Ομπάμα από τον δικό μας σκληροτράχηλο ηγέτη και τα υπόλοιπα είναι φούμαρα.

Η εθνική επιβίωση της χώρας-τίποτε λιγότερο-είναι αυτό που παίζεται αυτή τη στιγμή στη διεθνή σκακιέρα.

Η χρεοκοπία είναι κάτι που πρέπει να συμβεί τώρα, γιατί οι πολίτες δεν αντέχουν άλλα γελοία φορομπηχτικά μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ κι άλλες τέτοιες παπαριές οριζόντιας οικονομικής αφαίμαξης, που δεν χρειάζεται κανείς σπουδαγμένος υπουργός για να την επιβάλλει- θα μπορούσε να το κάνει μια χαρά κι ένας νονός της νύχτας, ο Αλή Πασάς στα Γιάννενα.

Οσο η ανίκανη κυβέρνηση επιλέγει να παίζει επικοινωνιακάπαιγνίδια με το εθνικό δράμα, να μην τολμά να τσακίσει το παρακράτος του δημοσίου, να διατηρεί με χυδαίο τρόπο 5 κρατικά τηλεοπτικά κανάλια κι ένα σκασμό δημοτικά ραδιόφωνα-όσο η ανίκανη κυβέρνηση συνδιαλέγεται με τους νταβατζήδες σε βάρος των πολιτών, ο θάνατος του ελληνικού κράτους έρχεται όλο και πιο κοντά.
http://eem-ellas.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

«Η ουσία είναι μια και ο μπακλαβάς γωνία»:
Από τις 13 περιφέρειες της Χώρας, τις 8 πήρε το ΠΑΣΟΚ και τις 5 η Ν.Δ
Από τους 325 δήμους η Ν.Δ πήρε 40, το ΠΑΣΟΚ 74 και οι υπόλοιποι κατά 80% ΠΑΣΟΚ με την συνεργασία των λοιπών προοδευτικών αριστερών δυνάμεων..
Το «πολλά βαρύ» Κ.Κ.Ε πήρε 1 μόνο δήμο στην Πετρούπολη Αττικής.
Όλα αυτά είναι ενδεικτικά ότι η πλειονότητα του Ελληνικού Λαού υποστηρίζει ή έστω…. ανέχεται την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Και μιας και ο σχολιαστής σας εδώ το παίζει και «γκουρού» στα Οικονομικά, τον επαναφέρω στην τάξη λέγοντας του, ότι την χρεοκοπία δεν την δημιούργησε ο Παπανδρέου από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Γενάρη του 2010, αλλά απλά την κληρονόμησε από τους "καταλληλότερους" που λιποτακτήσανε με βήμα ταχύ στις αρχές του Οκτώβρη του 2009 και τώρα εστιάζονται παραλιακά πότε στην Ραφήνα, πότε στα Ν. Στύρα και πότε στο Γιαννίτσι (κάτι συναγρίδες που ούτε στον ύπνο μας δεν τις βλέπουμε)
Πιστεύω πως τα πράγματα θα φτιάξουν διότι όπως φαίνεται από την καταγραφή των πολιτικών δυνάμεων, υπάρχει μία πολυδιάσπαση και μια «πολιτική οχλαγωγία» που άθελά της θα δώσει ανάσες και θα διευκολύνει την Κυβέρνηση να ανατάξει την Χώρα.
Όσο για το ποιος μας κυβερνάει Αμμοδύτη και εσύ και όλοι μας το γνωρίζουμε:
Μας κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ επιτηρούμενο και συμμορφούμενο από την τρόικα .
Την τρόικα που στην ουσία την έφεραν ο «καταλληλότερος» μπουχέ….μετά της νεοδεξιάς παρέας του με τις στάχτες που άφησαν πίσω τους….

Ανώνυμος είπε...

η τινιακη αναρτησε αποφαση για αιολικο παρκο στου πολεμου το καμπο,τι λετε για αυτο κυριοι τσ τοπικησ εξουσιασ? ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μ αρέσουν τα μυλαράκια.
Εφτιαχνα μικρός με το χοντρό χαρτί απ το πακέτο των τσιγάρων.

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ ΓΥΦΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΓΥΦΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΓΥΦΤΩΝ.

ΜΕ ΚΛΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΒΓΑΛΤΕ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ" ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΤΗΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ

ΚΑΙ ΑΣ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥΣ ΕΧΕΙ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Ποιός φώναζε να γίνει ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ δρόμος που πάει στην β Ευρεση??

Ανώνυμος είπε...

Αφού είναι έτσι ρε Ρωμιέ "ανώνυμε 11.04", τι κάθεσαι και ζείς μέσα εδώ στην "γυφτιά" και δεν την κάνεις για αλλού?
Εκτός και άν βολεύεσαι...διαφορετικά...

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλετε να γράφετε για μισθούς, πρώτα κοιτάξτε το ποσοστό τους στα συνολικά έξοδα του προυπολογισμού
και
μετά πες τε μας τα λεφτά αυτά τι θα τα κάνετε ;
Γιατί μη μου πείτε οτι θα μειώσετε ισόποσα τον προυπολογισμό.
Κάπου αλλου θα τα χώσετε, κάπου αλλού θα εξανεμισθούν .
Τι είναι καλύτερο να ζούν κάποιοι
ή να τρώνε ελάχιστοι ;

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΟΜΑ
ΘΕΣΗ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

ΑΝΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια οτι η Δημοκρατική Συμμαχία έχει περισσότερους από τη ΝΔ στην Τήνο;
και τρώγονται ποιός θα αναλάβει τομεάρχης του νησιού;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ των 11.41 είσαι σίγουρος οτι μπορείς να τα βγάλεις πέρα, χωρίς τη μπάζα πουχει κάνει για σένα ο μπαμπάκας σου.
Γι αυτό μια πτώχευση μας σώζει.

Όλα στο μηδέν και ξανά απ την αρχή.

Κι έτσι θα γίνει.

Ανώνυμος είπε...

ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΤΗ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΤΟ 2011 ΟΙ ΔΙΑΡΘΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΓΚΑΠ.

ΤΙ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ 2010?

Ανώνυμος είπε...

«Η ουσία είναι μια και ο μπακλαβάς γωνία»:
Από τις 13 περιφέρειες της Χώρας, τις 8 πήρε το ΠΑΣΟΚ και τις 5 η Ν.Δ
Από τους 325 δήμους η Ν.Δ πήρε 40, το ΠΑΣΟΚ 74 και οι υπόλοιποι κατά 80% ΠΑΣΟΚ με την συνεργασία των λοιπών προοδευτικών αριστερών δυνάμεων.. ΧΙΛΙΑ ΔΙΚΙΑ. Δεν πιστεύω κανένας να κάνει κανένα παράπονο για κρίση....? «Κλείνουν τα μαγαζιά, δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω να φάω κλπ». «Η ουσία είναι μια και ο μπακλαβάς γωνία, άντε να τη βρεις όμως.... τη γωνία!

Ανώνυμος είπε...

Paei me ton mpaklava...
http://www.youtube.com/watch?v=FwSEKgR5eL0&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Που ακριβός είναι τα πράσσα στου πολέμου τον κάμπο

Ανώνυμος είπε...

φωτια και τσεκουρι στους προσκηνυμενους και στα κομματοσκυλα!

Ανώνυμος είπε...

"Ημερησια" 24.11.2010 :

Οι ¨νεκροθάφτες¨ των αδύναμων χωρών
Οι λεονταρισμοί των πολιτικών ηγετών όταν εκδηλώθηκε η χρηματοοικονομική κρίση και οι απειλές κατά του καπιταλισμού καζίνο αποδείχθηκαν ?φούσκες.
"Η" Online 24/11 08:47

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Στο μπρα ντε φερ αγορών-κρατών τελικά οι πρώτες φαίνεται να θριαμβεύουν κατά... κράτος.
Οι λεονταρισμοί των πολιτικών ηγετών όταν εκδηλώθηκε η χρηματοοικονομική κρίση και οι απειλές κατά του καπιταλισμού καζίνο αποδείχθηκαν ...φούσκες.
Από τη στιγμή που οι πολιτικές ηγεσίες των ισχυρότερων χωρών του πλανήτη δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα κοινό πλαίσιο λειτουργίας των αγορών, να θέσουν κανόνες και να ελέγξουν τουλάχιστον τις υπερβολές, αυτές αναθάρρησαν και τώρα παίρνουν τη ρεβάνς απειλώντας χώρες ολόκληρες με χρεοκοπία.
Το παιχνίδι είναι καλά στημένο και ενορχηστρωμένο. Ξεκίνησαν από την Ελλάδα και είδαμε με πόση μαεστρία δούλεψαν.
Ακολούθησε η Ιρλανδία και είναι σίγουρο πως έπονται η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και κύριος οίδε ποιες άλλες χωρίς να αποκλείεται καμία, ακόμα και η Γαλλία, όπως κάποιοι είχαν σιγοψιθυρίσει την περασμένη άνοιξη.
Το πότε θα εκδηλωθούν οι επιθέσεις στις άλλες χώρες είναι ζήτημα χρόνου και εκτίμησης των καταστάσεων.
Οσο η Ευρώπη πρωτίστως, αλλά και οι ΗΠΑ αδυνατούν ή δεν θέλουν να παρέμβουν πολιτικά και να χαλιναγωγήσουν την άκρατη επιθετικότητα των αγορών, αυτές θα δημιουργούν συνθήκες για νέα θύματα. Βλέπετε είναι πολλά τα λεφτά!
Αλλα τα κέρδη όταν δανείζεις με 3% ή 3,5% και άλλα όταν το επιτόκιο ανέρχεται στο 5,5%, το 6%.
Και ποιος πληρώνει το μάρμαρο; Μα οι φορολογούμενοι για τους οποίους τόσο πολύ υποτίθεται ότι κόπτονται οι πολιτικοί ηγέτες και πολύ περισσότερο οι Γερμανοί που για την προστασία τους υποτίθεται θέλουν να συμμετάσχουν και ιδιώτες επενδυτές στο μηχανισμό στήριξης.
Αν το ενδιαφέρον τους ήταν αληθινό δεν είχαν παρά να κάνουν κάτι απλό. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δανείζει με 1% απευθείας τα κράτη, αντί να δανείζει τις τράπεζες με αυτό το επιτόκιο και εκείνες στη συνέχεια να δανείζουν τα κράτη με 5% ή 6%.
Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ειλικρινή πολιτική βούληση, η οποία δυστυχώς είναι ανύπαρκτη.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από "Ημερησια" 24.11.2010 :
Του Θανάση Λυρτσογιάννη
Στο μπρα ντε φερ αγορών-κρατών τελικά οι πρώτες φαίνεται να θριαμβεύουν κατά... κράτος.
....Από τη στιγμή που οι πολιτικές ηγεσίες των ισχυρότερων χωρών του πλανήτη δεν κατάφεραν .... να θέσουν κανόνες και να ελέγξουν τουλάχιστον τις υπερβολές, αυτές αναθάρρησαν και τώρα παίρνουν τη ρεβάνς απειλώντας χώρες ολόκληρες με χρεοκοπία.
Το παιχνίδι είναι καλά στημένο και ενορχηστρωμένο. Ξεκίνησαν από την Ελλάδα και είδαμε με πόση μαεστρία δούλεψαν.
Ακολούθησε η Ιρλανδία και είναι σίγουρο πως έπονται η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και κύριος οίδε ποιες άλλες .....
Το πότε θα εκδηλωθούν οι επιθέσεις στις άλλες χώρες είναι ζήτημα χρόνου και εκτίμησης των καταστάσεων.
Οσο η Ευρώπη πρωτίστως, αλλά και οι ΗΠΑ αδυνατούν ή δεν θέλουν να παρέμβουν πολιτικά και να χαλιναγωγήσουν την άκρατη επιθετικότητα των αγορών, αυτές θα δημιουργούν συνθήκες για νέα θύματα. Βλέπετε είναι πολλά τα λεφτά...........
Και ποιος πληρώνει το μάρμαρο; ....
Αν το ενδιαφέρον τους ήταν αληθινό δεν είχαν παρά να κάνουν κάτι απλό. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δανείζει με 1% απευθείας τα κράτη, αντί να δανείζει τις τράπεζες με αυτό το επιτόκιο και εκείνες στη συνέχεια να δανείζουν τα κράτη με 5% ή 6%.
Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ειλικρινή πολιτική βούληση, η οποία δυστυχώς είναι ανύπαρκτη.

Ελληνας Ναύτης είπε...

Κάτσε για να καταλάβω επειδή ζω έξω και μπορεί και να μην τα ξέρω καλά.

Για την πτώχευση της Ελλάδας φταίνε τα παιχνίδια των Γερμανών και των Σιωνιστών;
Η μήπως το γεγονός ότι το κράτος είναι ένα απέραντο ανέκδοτο- ξέφραγο αμπέλι- μπανανία;

Απλώς ρωτώ γιατί από αυτά που διαβάζω εχω την αίσθηση ότι πάλι μας την πέσανε οι Ανθέλληνες.

Ανώνυμος είπε...

Ο εξανδραποδισμός γινεται σε παγκόσμια κλιμακα απο τις "αγορές" ,ας μην κρυβομαστε.
Παλιά γινοταν οι αγοραπωλησιες δούλων κατα δεκάδες, ή και εκατοντάδες, τώρα κατά μερικά εκατομμύρια ψυχές με τη μια...
Παντα υπήρχαν οι πραιτωριανοί, οι μισθοφόροι, οι υποτακτικοί των αφεντικών κλπ.Και κάποιοι απ' αυτούς ήταν διεφθαρμένοι ή ήθελαν να έχουν ντέ και καλά την "εξουσία" με οποιοδήποτε τρόπο (βλ. σημερινό κομματικό κράτος στην Ελλάδα, διαφθορά,μίζες κλπ).
Για περισσότερες πληροφορίες ευτυχώς κυκλοφορούν ακόμα τα υπέροχα κομικς "ΑΣΤΕΡΙΞ"

αμμοδύτης είπε...

Το να πεις φταίνε οι αγορές, είναι σαν να πεις ότι φταίει η γάτα που άφησες έξω τα συκωτάκια. Τα είδε και τα έφαγε.

Αν θέλετε να σας πω τι νομίζω φταίει, το έχω ξαναπεί, θα το ξαναπώ:

MΜε 400 χρόνια Τουρκοκρατία και άλλα τόσα παρακμή Βυζαντίου, μάλλον μάθαμε καλά το λάδωμα και το ρουσφέτι.

Λαδωνόμαστε, δηλαδή οι πολιτικοί μας, Τους λαδώνουμε εμείς και όποιος έχει λεφτά να το κάνει για κάποιο σκοπό. Και φυσικά και οι ξένοι.

Οι ξένοι είναι ειδική περίπτωση. Είμαστε σε περίεργο σημείο της Γης. Αυτό δημιουργεί αντικρουόμενα ξένα συμφέροντα που από την αρχή εκπροσωπούνται από έμμισθους (λαδωμένους) ντόπιους. Οι σχετικά καθαροί ή δολοφονούνται, ή χάνονται, ή απλά δεν ανεβαίνουν.

Σήμερα, μεγάλος έλεγχος, γενικώς αλλά και από τους ξένους, μέσω ντόπιων επιχειρηματικών συμφερόντων (και τραπεζών!) εξασκείται από τα ΜΜΕ, Φτιαχνουν το κλίμα.

Το πρόβλημα (που μάλλον δεν έχει φτάσει στην Τήνο) ξεκινάει από τον Αντρέα. Καλώς κακώς, μοίρασε, και καταχρέωσε. Θα ανεβάσω το γράφημα να το δείτε.Ο Αντρέας δεν έκανε μόνο αυτό. Διέλυσε κυριολετκικά το παλιό Ελληνικό κεφάλαιο. Καλό κακό, ήταν Ελληνικό.

Ο Μητσοτάκης εκγαινίασε την πώληση υπολειμμάτων του Ελληνικού κεφαλαίου σε Ευρωπαίους. Το σουπερμάρκετ στην Λεωφ, Τριποτάμου, κάπου στο βάθος ανήκει σε Γάλλους. Κοιτάξετε τι ψωνίζετε: Πολλά εισαγόμενα. Στην Αθήνα να δείτε...

Ο Σημίτης μάζεψε τα δημοσιονομικά, αλλά δεν έλυσε τα προβλήματα, και άρχισε την πλήρη μεταβίβαση πραγμάτων σε ξένους. Όχι όπως θα γίνει τώρα, αλλά μπήκαν οι βάσεις. Η μεταβίβαση του ΟΤΕ έγινε επί Καραμνλή αλλά ξεκίνησε επί Σημίτη

Ο Σημίτης έκανε άλλο ένα λάθος, αλλά τότε πανηγυρίζαμε: Τους Ολυμπιακούς. Μέγα φέσι. Και όχι μόνο.

Ο Καραμανλής πήγε να πειράξει την ΒΑΣΙΚΗ πηγή του νεοελληνικού μεταπολευτικού προβλήματος: την διαπλοκή, δηλαδή την τάυτιση ΜΜΕ με μεγαλοσυμφέροντα (και ΔΕΝ είναι μόνο οι κατασκευστικές). Αυτό ή/και ο αγωγός, έφαγε πολύ ξύλο. Και εγώ έβριζα. Αλλά αν το δείτε ψύχραιμα, κάθε μήνα και νέο σκάνδαλο. Σκάνδαλα έχει κάθε μέρα, αλλά ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ. Ο Καραμανλής φαγώθηκε.

Τώρα, ποιός φταίει. Εγώ και εσεις, Ανεχόμαστε ψέματα, δίνουμε γρηγορόσημο, δεχόμαστε γρηγορόσημο, ζητάμε ρουσφέτι, δεχόμαστε ρουσφέτι και βλέπουμε τηλεόραση. Αλλά άλλη ιστορία αυτό.

Η κατανάλωση και το αυτοκίνητο και το πλυντήριο και το ΟΑΚΑ είναι ΔΑΝΕΙΚΑ λεφτά. Τα δούλεψε ο κάθε ένας σας, αλλά οι περισσότερες δουλειές δεν θα υπήρχαν χωρίς τα δανεικά.

Και φυσικά μας έχουν διαλύσει οι επιδοτήσεις. Πριν 100 χρόνια η Τήνος ήταν αυτάρκης.

αμμοδύτης είπε...

Όσο για τα αιολικά στα Πράσα (πανω από την Β εύρεση:

O άνθρωπος που τα βγάζει, θα ζει από αυτά. Θα τον πληρώνετε εσείς και εγώ, όχι επειδή παράγει ρεύμα, αλλά επειδή το ρεύμα που θα παράγει θα το πουλάει με καπέλο και θα είστε υποχρωμένοι να το αγοράζετε. Από τον λογαριασμό σας ζει. Και ο "αγροτικός" δρόμος που έγινε με δανεικά (αυτά για τα οποία απολύεστε) ήταν για να μην τα πληρώσει αυτός

Και αυτός είναι μικρός. Τι είναι 1-2 ευρώ από τον καθένα για αυτόν... Τίποτα. Αλλά επί 100 ή επί 1000...καταλαβαίνετε...

Όταν τον βλέπετε, να ξέρετε,ότι είναι σαν να πάτε στο σουπερμάρκετ να πάρετε πατάτες και ενώ κάνουν 1 ευρώ το κιλό, να πρεπει να τις πληρώσετε 1.30, για να πάρω εγώ τα λεφτά να του τα δωσω. Σιγά τα λεφτά... 30 λεπτά. Επί 1.000; επί 10.000;

Οι κλοπές σε βάρος σας/μας θα συνεχιστούν. Κλοπές είναι. Κλοπές ήταν. Το αιολικό ρεύμα είναι 3-4 φορές πιο ακριβό από το κανονικό. Και μην σας πει κανένας καραγκιόζης ότι είναι για το καλό σας. Για το καλό ξένης τσέπης είναι.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ το site λιγο καιρό.Μια πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική ματιά,πολύχρωμη και ταυτόχρονα εξαιρετικά "επιστημονική", με ιδιαίτερη αδυναμία στους "μικρους" τόπους ,στο ανθρώπινο μέτρο, στην αυτάρκεια.
Ομως γιατί αμμοδύτη χαρίζεσαι τόσο στις "αγορές" ?
Δεν είναι δεδομένες!!!!!!
Ο άνθρωπος δημιουργεί....
Τα οικονομικα "συστήματα" δεν είναι παρά συγκυριακά μορφώματα.
Οι Ελλάδα ίσως άφησε τα συκωτάκια έξω, η γάτα όμως δεν αρκείται σ' αυτά, έχει γίνει αιμοβόρο θηρίο και επιτίθεται ανεξέλεγκτα,κατα πρόσωπο,βγάζοντας μάτια.
Ας προλάβουμε να την καθαρίσουμε, πριν κατασπαράξει τα πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αδήριτες ανάγκες στους καιρούς που ζούμε να αναδεικνύονται οι «μικροί τόποι», το «ανθρώπινο μέτρο» και προπαντός η «αυτάρκεια», όπως γράφει ο/η "ανώνυμος" 2:58.
Σαν αίσθηση αυτό αποπνέεται σε τούτο εδώ το «ηλεκτρονικό σπίτι».
Πώς να το κάνουμε θέλουν και οι ψυχούλες το χάδι τους
Θα σας διαβάζω για να μου κεντρίζεται που και πού την διάθεση μακαριότητας που ενυπάρχει σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη...
Να με φέρνετε νοερά με τον Λόγο σας στην όμορφη και «χειροποίητη» Τήνο

Ανώνυμος είπε...

«Η ουσία είναι μια και ο μπακλαβάς γωνία»:
Από τις 13 περιφέρειες της Χώρας, τις 8 πήρε το ΠΑΣΟΚ και τις 5 η Ν.Δ
Από τους 325 δήμους η Ν.Δ πήρε 40, το ΠΑΣΟΚ 74 και οι υπόλοιποι κατά 80% ΠΑΣΟΚ με την συνεργασία των λοιπών προοδευτικών αριστερών δυνάμεων... ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΩΡΑΙΑ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Η Ελλάδα είναι εδώ και μέρες κομμένη στα 2. ΝΑΙ. Δεν ειναι κομμένη μόνο όταν κλείνουν την εθνική οδό, ή μόνο ότν κλείνουν τα αεροδρόμια. Τσιμουδιά έχει πέσει, κανένας δεν μιλάει, τα ΜΜΕ ούτε στα πρώτα θέματα δεν το έχουν, ίσα που το αναφέρουν... Κι όμως ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ είναι γεγονός και για μας του νησιώτες είναι η μισή Ελλάδα. Ελπίζουμε και κάποιος να ασχοληθεί μαζί μας, όχι τίποτα άλλο, θα μας πούνε και χαζούς, μα πολύ χαζους, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ να τους δώσουμε το ΟΚ? σε Νότιο Αιγαιό και Κρήτη??? wake up...

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτεία, πάντως, σε όλες τις εκφάνσεις ήταν, μέχρι χθες το βράδυ, απούσα από τα τεκταινόμενα, καθώς ο μεν υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, απουσίαζε στο Λονδίνο, ενώ από πλευράς Προστασίας του Πολίτη δεν είχε εκδηλωθεί κάποια ενέργεια.

Ακτοπλοϊκοί κύκλοι, προσκείμενοι στην ΕΕΝ, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι η πολιτεία «προστατεύει τους καταληψίες», αφού, όπως εκτιμούν, η πλειονότητα των ναυτεργατών δεν απεργεί.

http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&page=1&catid=5&contentid=13503

Ανώνυμος είπε...

Είναι θέμα αντι-μνημονιακής αντίστασης,
Είναι θέμα εργατικό, διεκδικητικό, αγωνιστικό,
Είναι το ναυτεργατικό κίνημα που με μπροστάρη το ροπαλοφόρο τάγμα εφόδου «ΠΑΜΕ» ανέλαβε δραση
Είναι ο μεταφερόμενος μηχανισμός αποκλεισμού των λιμανιών και των αεροδρομίων ιδιαίτερα σε τουριστικές περιόδους τουριστικής αιχμής
Τώρα αποφάσισε να κόψει την Ελλάδα στα «δύο»
Γιατί άραγε?
Γιατί ελέγχει συνδικαλιστικά την ΠΝΟ και την χρησιμοποιεί σαν την αιχμή του δόρατος
Γιατί προκειμένου να ζορίσει όσο μπορεί την κυβέρνηση και κατ επέκταση να εκβιάσει την νησιωτική Ελλάδα (και ιδιαίτερα την Κρήτη), κάνει ότι κάνει με ιταμότητα, θράσος και κοινωνική αναλγησία .
Στις τελευταίες αυτό-διοικητικές εκλογές με το 10,9 % διπλασίασε το ποσοστό που είχε πάρει στις βουλευτικές του 2009 (περίπου 5,8%) και τώρα, τα πήρε αμπάριζα. (βέβαια στο ποσοστό αυτό προστέθηκε και η δυσαρέσκεια αρκετών μια ζωή κρατικοδίαιτων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ )
Και τι έκανε τελικά?
Επικράτησε σε «1» μόνο δήμο από τους 325 δήμους όλης της χώρας
Κυρίες και κύριοι Το ΚΚΕ κέρδισε μόνο το δήμο της Πετρούπολης Αττικής και τώρα την αγανάκτηση και την απόγνωση όλου του Ελληνικού Λαού για τους αποκλεισμούς των λιμανιών της χώρας και αύριο «Κύριος οίδε τι μέλει γενέσθαι».

Ανώνυμος είπε...

http://www.kostasxan.blogspot.com/2010/11/blog-post_4501.html

Ανώνυμος είπε...

Μας κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ επιτηρούμενο και συμμορφούμενο από την τρόικα .
Την τρόικα που στην ουσία την έφεραν ο «καταλληλότερος» μπουχέ….μετά της νεοδεξιάς παρέας του ("ENNOEI LAOS kai DORA?) με τις στάχτες που άφησαν πίσω τους…

Ο "καταλληλότερος" τώρα κοιμάτε ήσυχος. Που είναι τώρα οι "ξύπνιοι" να αντιδράσουν? Κοιμούνται τώρα κι αυτοί? Γιατί αν ήταν ο «καταλληλότερος» μπουχέ, θα χε γίνει χαμός! Πόσες μέρες ακόμα χωρίς πλοία???

Ανώνυμος είπε...

Πού ναι τα ΜΜΕ; Τώρα δεν έχουμε τουρίστες, ούτε έχουμε να πάμε σκ στη Μύκονο, άρα; Εχουμε όμως τους πολίτες που μας στηρίζουν χα χα χα χα (Β διαλoγής?). Μιλήστε και λίγο για τον κόσμο και όχι για τα ζαρζαβατικά!