Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

«Επαφίεται στον Πατριωτισμό των Ελλήνων…»


Δεν με έχει πιάσει πατριωτικό μένος, ούτε προσπαθώ να σας φτιάξω με πατριωτικά συνθήματα. Ξέρω ότι μας θολώνει η καθημερινότητα, και κάθε ένας έχει τα δύσκολα προβλήματά του, και σιγά-σιγά, μέρα-μέρα, θα καταλάβουμε σε τι λάκκο έχουμε πέσει – λάθος! – μας έχουν ρίξει.

Δεν έχω εγώ υποχρέωση να σας ενημερώνω, ούτε είστε υποχρεωμένοι να με διαβάζετε, ή να με πιστεύετε.

Για το ΔΝΤ σας ανέφερα για, πρώτη φορά, τον Δεκέμβριο του 2008, σε εκείνες τις ανεξιχνίαστες μέρες που από ότι έχω διαβάσει θα μείνουν στην Ιστορία σαν τα Δεκεμβριανά του 2008. Στις 2 Μαρτίου του 2010 σας είπα ότι
το ρεύμα θα πάει 100% πάνω. Σταδιακά θα το κάνουν να μην ξεσηκωθείτε. Σας είπα στις 26 Μαρτίου του 2010, ότι «Να το, το ΔΝΤ». O Πρωθυπουργός, ένα μήνα αργότερα, είπε ότι «Δεν το έχουμε ανάγκη το ΔΝΤ», στο οποίο φυσικά συμφώνησε μία μέρα αργότερα (αν και κάποια μέρα θα φανεί ότι από πριν τις εκλογές τα είχε συμφωνήσει αυτά που γίνονται).

Τέλος στις
30 Απριλίου 2010 , σας έβαλα τους λόγους, από το 1824, για τους οποίους είμαστε εδώ που είμαστε, και μόνο ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος που νομίζει ότι έχει πολιτική άποψη, για το τι γίνεται σήμερα, και δεν έχει διαβάσει αυτή την ανάρτηση (και δεν την έχω γράψει εγώ).

Μέχρι τις 30 Απριλίου 2010, νομίζω ότι απλά μας κοροϊδεύαν. Μετά το Απρίλιο, νομίζω ότι έχουν παραβεί το Σύνταγμα. Άλλες εποχές, θα είχε κόσμο στον δρόμο. Τώρα είμαστε όλοι ήσυχοι γιατί είμαστε ακόμη χορτάτοι, και ελπίζουμε ότι μπορεί και κάτι να γλυτώσουμε. Με την υπογραφή του Μνημονίου (αντισυνταγματική θα έλεγα, αλλά δεν είμαι ούτε συνταγματολόγος, ούτε πολιτικός), δεν θα γλυτώσουμε τίποτα. Έχουμε βάλει υποθήκη στην Ελλάδα. Θα την δείτε την κοινωνική πολιτική…

Μην βλέπετε και μην πιστεύετε τις ειδήσεις και τις πολιτικές αναλύσεις τις τηλεόρασης. Θεωρήστε, ότι κάθε τι που βλέπετε στα δελτία ειδήσεων, σε οποιοδήποτε σταθμό, είναι βαλτό είτε για να σας κοροϊδέψει, ή για να σας αποσπάσει την προσοχή από το πραγματικό πρόβλημα. Όποιο κόμμα κι αν σας αρέσει, όποιο κανάλι κι αν είναι αυτό, όποιος κι αν μιλάει.

Πριν την Χούντα, το σημερινό άρθρο 120 που λέει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, ήταν, τότε, το «114». Ρωτήστε κανένα παλιό, 50 και πάνω, κατά προτίμηση οπαδό του Πασόκ, θα το θυμάται.

Καλή χρονιά, καλό μήνα, και καλή εβδομάδα. (Σύντομα θα λέμε και Καλή Λευτεριά)

5 σχόλια:

greentinos είπε...

ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ Η ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ???

Ανώνυμος είπε...

Ποιος εχέφρων, σοβαρός άνθρωπος διαφωνεί ότι η πολιτική θέλει ιδέες, μπέσα, τιμή, ακεραιότητα, πατριωτισμό;

http://www.antinews.gr/?p=78402#comments

Ανώνυμος είπε...

Οι Κινέζοι έπιασαν στον ύπνο τους χαζούς Ισπανούς, και συμφώνησαν να αγοράσουν ένα μέρος τουλάχιστον από το χρέος της Ισπανίας. Ευτυχώς που εμείς με τον μεγάλο στοχαστή ΓΑΠ ως ηγέτη, δεν την πατήσαμε. Πήγαν να μας την φέρουν οι σχιστομάτηδες και μας πρότειναν να αγοράσουν και το δικό μας χρέος. Αλλά ευτυχώς που το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα εδώ. Μόλις πήρε χαμπάρι τα πάρε – δώσε Καραμανλή με τους Κινέζους, κατέβηκε πριν τρία χρόνια ο ΓΑΠ στο λιμάνι του Πειραιά και με την βοήθεια των «έντιμων» και πατριωτών συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ, τα έκαναν λίμπα. Ευτυχώς, γιατί φαντάζεσθε τι θα παθαίναμε έτσι και οι Κινέζοι είχαν αγοράσει και το δικό μας χρέος, όπως πρότειναν πάλι αργότερα, στον Τιτάνα της πολιτικής ΓΑΠ, που είχε γίνει εν τω μεταξύ πρωθυπουργός;; Ένα πράγμα σας λέω : το ΔΝΤ και η τρόϊκα, ούτε καλημέρα δεν θα μας έλεγαν. Θεός φυλάξοι. Φτηνά την γλυτώσαμε από του χάρου τα δόντια και όλα αυτά χάρη στον παμμέγιστο Έλληνα Γεώργιο Παπανδρέου, που τους έτριψε στη μούρη τα Yuan. Ο Τρισέ να τον έχει καλά, ο Ομπάμα να τον ευλογεί, το ΔΝΤ να του επιμηκύνει τον βίον… και οι Έλληνες ας κάνουν ότι μπορούν για τον κ. Παπανδρέου

http://filotimia.blogspot.com/2011/01/blog-post_9119.html

Ανώνυμος είπε...

Τον Λαμπράκη τον έφαγαν. Τώρα θα μείνουμε στον καναπέ και στην καφετέρια που έχει και φραπέ

Ανώνυμος είπε...

Ο Λαμπράκης και η ΕΔΑ ήταν αριστεροί. Δεν ήταν Κέντρο. Το Πασόκ φτιάχτηκε με αριστερή ρητορεία για να βάλει χέρι στα λεφτά. 'Εκλεψε την αριστερή ρητορέια. Όποιος πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα σήμερα χάρη στο Πασόκ να δει τον καθρέφτη.