Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Καρναβάλι στην Τήνο 2011


Μερικές στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς από το φετεινό καρναβάλι του ενιαίου (πια) Δήμου Τήνου που ομολογουμένως ήταν γεμάτο από καινούριες ιδέες, κέφι και ζωντάνια.


Η πρώτη φωτογραφία είναι από την αναπαράσταση γάμου που έλαβε χώρα στο παλιό λιμάνι και κατόπιν στην Παλλάδα. Παρόλο το τσουχτερό κρύο, ο κόσμος χάρηκε και διασκέδασε με τον αυθορμητισμό και την εφευρετικότητα των συμμετεχόντων.


Οι υπόλοιπες αποτελούν στιγμιότυπα από την πολυπληθή παρέλαση των καρναβαλιστών αλλά και των αρμάτων που και φέτος γέμισαν με χρώμα και χορό την παραλία της Χώρας.


Η προσέλευση του κόσμου φέτος έδειξε την αγάπη του για τον θεσμό αυτό που κάθε χρόνο σημειώνει μεγάλη επιτυχία.



Σε επόμενες αναρτήσεις η συνέχεια...

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήταν μια ευκαιρία να ξεφυγουμε λιγάκι από τη καθημερινότητα
Το κέφι και η χαρά ήταν πηγαία.
Μελανό σημείο όμως οι πιέσεις που ασκήθηκαν και από τους μεν…
Και από τους δε… ώστε να μην είναι ο γάμος θρησκευτικός……
Όταν η πολιτεία και οι θεσμοί σατιρίζονται και καρναβαλεύοντε κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα. Αρκεί να μη θιχτεί το θρησκευτικό αίσθημα! Ο γάμος θα έπρεπε να είναι θρησκευτικός όπως είχε συμφωνηθεί από την αρχή και όχι πολιτικός επειδή κάποιοι μουτζαχεντίν έχουν άλλη άποψη και τρέμουν τη σάτιρα. Τα πιστεύω του καθ ενός είναι προσωπικό του ζήτημα. Οι παπάδες να ασχολούνται με τα του οίκου τους. Για το καρναβάλι και την αποκριά λόγο έχει ο δήμος και ο κόσμος που χαίρεται μ αυτό.
Κρίμα που υπέκυψε η νέα δημοτική αρχή. Αυτό προφανώς δείχνει και το καθεστώς φόβου που επικρατεί στη χώρα μας και ακόμα περισσότερο στο νησί.

Ανώνυμος είπε...

Πιθανότατα το παπαδαριό θα ήταν ακόμα ευτυχέστερο αν παράδειγμα ο κόσμος που θέλει να διασκεδάσει και να χαρεί αυτές της μέρες έκανε αρχαιοελληνικό γάμο. Τότε θα γέλαγαν και τα μούσια τους, καθώς θα πίστευαν ότι έτσι ξεφτιλίζετε η αρχαία ελληνική θρησκεία. Τόσο αντιλαμβάνεται προφανώς το μυαλό τους… το καρναβάλι συχνά σατιρίζει αυτά που υπάρχουν γύρω μας, και στο τόπο μας αν μη τι άλλο οι γάμοι είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία θρησκευτικοί. Πολύ σωστά λοιπόν αποφασίστηκε να γίνει ένα σκετς με γάμο. Αυτό θα είχε γέλιο και θα άρεσε στο κόσμο καθώς είναι βγαλμένο από τη καθημερινή ζωή. Όταν αυτό αλλάζει από πιέσεις των μεν και των δε…... καταλαβαίνει κανείς τη τρομοκρατία όχι μόνο επάνω στο κόσμο αλλά ακόμα και στους ίδιους τους δημοκρατικά εκλεγμένους απο τη κοινωνία, της τοπικής αυτοδιοίκησης….

Ανώνυμος είπε...

Στην Τήνο ο σεβασμός της θρησκείας κι από τις δύο πλευρές είναι πηγαίος , αδιαμφισβήτητος και ανεξάντλητος. Ελάχιστη επιρροή σ αυτόν ασκούν οι παπάδες. Γιατί αν δεν ήταν η Παναγία οι μισοί θα είχαμε πεθάνει της πείνας κι οι υπόλοιποι μισοί θα ζούσαν όπως στη Κέα, Κύθνο, Μήλο κλπ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11.41 λυπάμαι, αλλά αυτό που λες δεν είναι προς τιμή σου.

.... η παναγία και η κάθε παναγία (ιδέα, αξία κλπ) δεν είναι για πούλημα, δέν είναι εμπορεύσιμη.

Δεν είναι όλα σ αυτή τη ζωή προς αγορά και πώληση , μερικά πράγματα δεν έχουν "αξία" όπως λέει και η διαφήμιση, ειναι "ανεκτίμητα".
Το να πουλας "παναγία" είναι σαν να
εκπορνεύεις αξίες.

Και δεν λέω πως αυτό δεν γίνεται, μα ας μη καμαρώνουμε , ας μη το μετράμε στα "θετικά"

Δυστυχώς όλο το σημερινό οικοδόμημα,
πολιτικό, θρησκευτικό κλπ είναι δομημένο πάνω στην εκπόρνευση
... τα πάντα πουλιούνται κι αγοράζονται...το κέρδος είναι το κυρίαρχο φαντασιακό της κοινωνίας, γιατί η ¨"οικονομία" και οι"αγορές" έχουν προβιβαστεί και λατρεύονται συνηδειτά ή ασυνείδητα από όλους μας ως "νέοι θεοί"

...πολύ φοβάμαι πως στο τέλος θα επαληθευτεί ο Τζίμης Πανούσης που έλεγε
"μικροαστοί θα σας φάνε τα παιδιά σας"

Ανώνυμος είπε...

ΤΗ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11:41 και εγώ σέβομαι τη θρησκεία σου χωρίς να νομίζω ότι έχουμε τα ίδια πιστεύω. Αυτό είναι λογικό και σωστό. Το ότι δεν ασκεί επιρροή η εκκλησία και μάλιστα μεγάλη τόσο στο νησί όσο και στο ίδιο το κράτος μόνο σαν ανέκδοτο μπορώ να το ακούσω. Αν είναι έτσι πες μου εσύ γιατί δεν επετράπη το Σάββατο στη χώρα να γίνει ο γάμος όπως τον είχαμε προγραμματίσει και τελικά τον μετέτρεψαν σε πολιτικό ώστε να μην θιχτούν ορισμένοι.? Τώρα για το αν θα είχαμε πεθάνει της πείνας δεν το ξέρω, μπορεί. Είναι γεγονός ότι όπου υπάρχουν θαυματουργές εικόνες, φωτιές που ανάβουν μόνες τους, ζώνες κιλότες και γοβάκια που ευωδιάζουν κατευθείαν από τη γκαρνταρόμπα της αειπάρθενου η οικονομία πάει καλά, καθώς η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου δεν έχει όρια.

Ανώνυμος είπε...

Η περιοχή γύρω από τη Γρίζα μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο από της διανοίξεις δρόμων για το τερατώδες φράγμα με την αμφίβολη χρησιμότιτα. Από τη μία λοιπόν θα έχουμε τα ξόανα των ανεμογεννητριών και από την άλλη τα βομβαρδισμένα τοπία απείρου κάλους νεοελληνικής πραγματικότητας. ΝΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ για όσους εξακολουθούν να έχουν απορίες! Το μέλλον και ο τουρισμός του νησιου εξαρτάτε από αυτά τα άχριστα "έργα" και όχι από ένα αποκριάτικο δρώμενο που δείχνει πολιτικό ήθρισκευτικο γάμο.

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει η υποκρισία όλων σας.

ΚΑΦΕΝΕΙΟΑΝΑΛΥΤΩΝ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ - ΑΝΤΙΘΕΟΚΡΑΤΩΝ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΙΛΟΤΑΣ .

Μου φαίνεται οτι η λόρδα δεν έχει πέσει ακόμα στη Τήνο.
Πιθανόν κι εδώ η Παναγία να έκανε το θαύμα της !!!!
Ως πότε όμως ;;;;
Αναμείνατε οσονούπω οικονομικό διαζύγιο (όχι χωρισμό) κράτους - εκκλησίας και τότε τα ξαναλέμε .
Τα θυρωρεία της Αθήνας περιμένουν !!!!
Αυτό κι αν θάναι θαύμα !!!! Θα σωθεί οτι απέμεινε στην Τήνο.

Ανώνυμος είπε...

eimaste gia ta panygiria

Ανώνυμος είπε...

Η τοπική αυτοδίοικηση έχει γίνει ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ. Ροκανίζει και καταστρέφει. Η Τήνος αυτό θέλει αυτό θα πάρει. ΟΤΙ κάνει η Ελλάδα είναι σύστημα ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι πια κομματικό . Είναι τρόπος ζωής. Κλέβεις δανείζεσαι σκαβεις χρωστάς και από την αρχή. Αυτό τους λένε να κάνουν αυτό κάνουν.

Και η ΝΔ σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι μόνο που δεν είναι τόσο καλοί. Κλέβουν λιγότερο λένε λιγότερα ψέματα είναι πιο ανίκανοι.

Η παιδεία είναι σύστημα ΠΑΣΟΚ. Η καταστροφή της Εκκλησίας είναι σύστημα ΠΑΣΟΚ. Το ξεπούλημα του Εθνους είναι σύστημα ΠΑΣΟΚ.

Οι ικανότεροι ψεύτες και κλέφτες είναι οι ΠΑΣΟκοι. Για αυτο τους θέλουμε. Μας τάζουνε μας κάνουν πανηγυράκια περνάει η ώρα. ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ. Ζήτω!

Ανώνυμος είπε...

Και η Τήνος μια μικρογραφία της Ελλάδας είναι, απλά εδω όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε και είναι ποιο ξεκάθαρα τα συμφέροντα και η διαπλοκή. Όποιος τολμήσει να έχει άλλη γνώμη όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει οτιδήποτε προέρχεται από τους εργολαβικούς κύκλους του δημάρχου, γίνετε το μαύρο πρόβατο, ο αντιδραστικός. Στα πρώτα πρώτα στασίδια και στης πρώτες πρώτες μπάνκες στης γιορτές και τα πανηγύρια στέκονται τα μεγαλύτερα καθάρματα.. Αυτός ο τόπος με το τόσο πλούσιο παρελθόν και τους τόσο αξιαγάπητους ανθρώπους που έζησαν εδώ, έχει καταντήσει ένας τόπος σιωπής και φόβου. Μόνο που τώρα οι συνθήκες θα γίνουν πολύ χειρότερες και θα δούμε για πόσο ακόμα θα ανέχεται ο κόσμος αυτή τη σάπια κατάσταση

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ. ΤΟ ΕΧΟΥΝ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΤΗΝΙΑΚΟ ΚΑΡΜΑΒΑΛΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΝΑΒΑΘΜΗΖΕΤΕ....

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΕΝΟΜΕΝΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ
ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ....!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα κλειδιά του Δήμου Κύθνου παραδίδει με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο, αν η τροπολογία Σηφουνάκη για το νησί τους γίνει νόμος του κράτους. Οι Κύθνιοι κήρυξαν persona non grata τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Σηφουνάκη.







Θεωρούν ταφόπλακα για την Κύθνο την τροπολογία, η οποία επαναφέρει την απαγόρευση δόμησης σε ισόπεδα με κλίση άνω του 35% και τονίζουν ότι απαξιώνει τις περιουσίες τους και τους ρίχνει στην αγκαλιά του μεγάλου κεφαλαίου.

Με επικεφαλής τον δήμαρχο του νησιού, Μανώλη Φίλιππα, συγκεντρώθηκαν χθες για 2η μέρα στην Αθήνα στην έξοδο του μετρό στο Σύνταγμα, ζητώντας ν' αλλάξει το καθεστώς για το νησί τους, που είναι από τα μεγαλύτερα σε έκταση των Κυκλάδων. Ξεδίπλωσαν πανό: «Δώστε κίνητρα για να ζήσουμε, μη μας διώχνετε». «Πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα». «Γιατί μπορείς να χτίσεις με πάνω από 35% στη Μύκονο;».

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κύθνου και πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κυκλάδων, Δημήτρης Βασάλος, ανέφερε: «Τρεις επιλογές έχει όποιος ζει στην Κύθνο: ν' ασχοληθεί με την κτηνοτροφία, τον τουρισμό ή την οικοδομή. Ακόμη και οι κτηνοτρόφοι κάνουν 10, 20 μεροκάματα στην οικοδομή για να επιβιώσουν».

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός λοιπόν να χτίσουμε και το Ξωμπουργο.

Ανώνυμος είπε...

Το ψάχνεις? Χτισμένο ήταν το Ξώμπουργο μέχρι που το γκρέμισαν μετά το 1715

Παράξενος είπε...

Κατα την άποψη μου έχουν δίκιο οι κάτοικοι τις Κύθνου,και ξεκίνησαν ένα αγώνα που το θεωρούν δίκαιο.
Το πολεοδομικό αλαλούμ από τους πολλούς νόμους που τις περισότερες φορές ο ένας ανερεί τον άλλον το γνωρίζουμε.
Θυμάστε τον φεβρουάριο του 2003 που κρέμασαν για πολύ λίγο μαύρα πανώ στην Τήνο (μετά τα μάζεψαν)και τότε το Π.Δ. έλεγε για την κλίση 35%,βιομηχανική ζώνη,οικόπεδα που την προηγούμενη ηταν άρτια και οικοδομήσημα την επόμενη αχρηστεύονταν,100 μέτρα από την θάλασα σε όλο το νησί, δρόμοι με '' χρυσόβουλα '' πριν το 1923.
Και ήρθε η Βάσω 31.12.2003 να σώσει την Κατάσταση με τον Ν. 3212 ακυρώνει την κλίση κλπ νομιμοποιή χιλιάδες αυθαίρετα (για αυτό και η αρνητική της ψήφο)και η Τήνος συνεχίζει πλήν τις κλίσης να προχωράει με το Π.Δ.
Και αναρωτιέμε στις περιοχές NATURA που θα ''προστατεύει'' ο νέος Νόμος προβλέφθηκε η αναδρομικότητα για τα οικόπεδα που προυπήρχαν σε αυτές τις περιοχές, στην Τήνο το Φεβρουάριο του 2003 γιατί αγνοήθηκε ,τόσο μεγάλες ήταν οι πιέσης που ασκήθηκαν στην τότε Βάσω ή το ενδιαφέρον της για την προστασία του νησιού μας ήταν υπέρμετρο.
Όπως και να είναι πάντως μπράβο που έφυγε από την κοματική πειθαρχεία.
Πιό μεγάλο μπράβο όμως στον νέο βουλευτή του νομού μας τον κ. Παπαμανώλη για την στάση του .
Ο κ. Ρήγας άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΔΕΞΙΩΣΗ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΛΟΓΩ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ. ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Και εσύ που ξέρεις γιατί δεν μας λες, αλλά αφήνεις υπονοούμενα.

Ανώνυμος είπε...

Ανεμος καπελλα κ΄νει

ή

άλογου κλάνει στ σουγκα το χάν΄

Ανώνυμος είπε...

αυτα τα φεσια που ξερουμε αυτα που δεν ξερουμε αλλα τωρα δεν πρεπει να στεναχοριομαστε εμεισ οι τηνιακοι εχουμε 4 αντιδημαρχουσ 2αδινατοι και 2 κοιλαραδεσ φαντασου μασα

Ανώνυμος είπε...

Αρχηγέ Ρίξε τίποτε άλλο .

Ανώνυμος είπε...

σε αυτό το blog μου αρέσει να διαβάζω αρνητικά σχόλια προς το νέο Δήμαρχο . επειδή έχουμε μπει στον 3 μήνα του 2011 και η χώνεψη των εκλογών δεν έχει έρθει ακόμα ούτε από τον αμμοδυτη αλλά ούτε και από τούς αναγνώστες του . ΕΎΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΉ ΥΠΌΛΟΙΠΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΉ ΚΑΙ Η ΑΝΆΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΏΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΈΡΕΙ ΤΗΝ ΧΏΝΕΨΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΏΝ . ΣΚΈΦΤΟΜΑΙ ΤΗ ΘΑ ΣΟΥ ΈΤΑΞΑΝ ΚΑΙ ΕΣΈΝΑ ΑΜΜΟΔΥΤΗ ΤΑ ΛΑΓΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΑΝ ΛΕΦΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. χαχαχαχαχαχ προφήτη ακουσα οτι στα συμβούλια πετασ την μια κοτσανα μετα την αλλη γιατι εσυ δεν εισαι ο ΞΕΡΟΛΑΣ