Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Άστραψε και βρόντηξε σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών


Κασιμάτης: Αν δεν αλλάξει το αντισυνταγματικό μνημόνιο τότε υπάρχει και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.


Μπέης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να προσποιείται τον ουδέτερο


Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο πνευματικός κόσμος της χώρας στο λαό, όπως οι ίδιοι το καθόρισαν είναι αφενός η λέξη ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και αφετέρου η εδώ και τώρα ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.


olympia


Έχουμε πολλά προβλήματα, το μεγαλύτερο είναι, κατα την γνώμη μου η διαφθορά, αλλά αυτό προέρχεται από το Σύνταγμα.  Το Σύνταγμα προβλέπει ένα πολιτικό σύστημα που ναι μεν εκλέγεται ο Πρωθυπουργός, αλλά οι βουλευτές είναι υποχείρια των κομματικών μηχανισμών, κοινώς του ρουσφετιού, και δεν υπάρχει διαχωρισμός εξουσιών μεταξύ "εκτελεστικού" (Κυβέρνησης) και "νομοθετικού" (Βουλής). Σε ένα σωστό σύστημα, η Κυβέρνηση "εκτελεί" με βάση εγκρίσεις που παίρνει από την Βουλή.  Σε εμάς, η Βουλή είναι η σφραγίδα της κάθε ανοησίας που σκέφτεται κάποιος παρασκηνιακός.  Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι.  Εδώ το Μνημόνιο ψήφισαν και ζήτημα εάν κατάλαβαν τι ψήφισαν. Κομματική πειθαρχία. Και όσοι και όσες διαφώνησαν, πετάχτηκαν έξω...


Όσο "καλός" και να είναι ένας Πρωθυπουργός είναι καταδικασμένος να αποτύχει γιατί συγκεντρώνει στο άτομό του όλη την εξουσία, και όλη η εξουσία ελεγχεται από 2-3 ΜΜΕ που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και την άποψη για τον εκάστοτε Πρωθυπουργό. Θυμηθείτε πως ο Γιωργάκης έγινε Γιώργος Παπανδρέου στο Μέγκα, μετά το επεισόδιο με τον καφέ του Βενιζέλου.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως είναι σήμερα, είναι ένα διακοσμητικό, άχρηστο άτομο χωρίς αρμοδιότητες.  Συνήθως οι Δεξιοί βγάζουν Πασόκο, και οι Πασόκοι Δεξιό, και εκλέγεται από την Βουλή.  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να εκλέγεται απ' ευθέιας από τον Λαό και θα έπρεπε να έχει σημαντική δύναμη, όπως π.χ. στην Γαλλία.


Κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο, αλλά το δικό μας είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να εξασφαλίζει αποτυχία, φαυλότητα, συναλλαγή και κοροϊδία.  Και αυτό έχει πετύχει. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τίποτα.


Η εικόνα είναι το "ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος" άλλης εποχής (μόνο που τώρα είναι νομίζω 120, και όχι 114)

6 σχόλια:

Ελληνας Ναύτης είπε...

Φαντάζεσαι τον Πανίκα πρόεδρο?

Όφιος... είπε...

Δεν ξέρω...Επιτρέπετε να ελπίζουμε ή θα πρέπει γρήγορα τα κανάλια ν΄αρχίσουν να μας ξαναβρίζουν..;

Ανώνυμος είπε...

καλά τα λές αλλα μας έχουν λήψει και οι αναρτησεις που έκανες απο τηνο

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=t_6Cdc5YGs8&NR=1

Ανώνυμος είπε...

το ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ .........