Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Μερικά δυνατά σημεία


Άνθρωποι με ζωή πολύ πιο δύσκολη από ό,τιδήποτε έχουμε συναντήσει, μας άφησαν αυτή την Τήνο. Και, κατά την άποψή μου, αυτή η Τήνος είναι πολύτιμη, όχι για συναισθηματικούς ή τέτοιους λόγους, αλλά γιατί είναι όμορφη, αν και δύσκολη (και ακριβή) στην συντήρηση.  Αν θέλετε να το δείτε "εμπορικά", η ομορφιά "πουλάει".  Το τοπίο "πουλάει".  Το γεωργικό ή μεσαιωνικό περιβάλλον, "πουλάνε".  Πιστέψτε με, αυτά είναι τα δυνατά σημεία της Τήνου.  Αυτό, όσον αφορά στα απούλητα σπίτια (για τα οποία καθόλου δεν χαίρομαι και μακάρι αυτοί που τα έφτιαξαν να μην είχαν τέτοια προβλήματα).


Επειδή οι μέρες που έρχονται θα είναι πολύ δυσκολότερες από ό,τιδήποτε μπορεί να φανταστεί όποιος είναι κάτω των 30 ή 40 χρονών σήμερα, συμβουλεύω δύο πράγματα:  Όσοι έχετε την τύχη να έχετε γονείς ή παππούδες, είτε στην Χώρα, είτε στα χωριά, βρείτε την ευκαιρία να τους ρωτήσετε πώς ήταν ο κόσμος πριν τα εύκολα δανεικά που έκαναν όλο τον κόσμο (κυριολεκτικά "όλο" τον κόσμο) να αισθάνεται πλούσιος από το 1981-82 και μετά. Στην Ελλάδα βέβαια το καταλάβαμε μετά το 1997-98.  Το δεύτερο πράγμα που θα συμβούλευα θα ήταν σύμπνοια. Στην Αθήνα και στις πόλεις εύκολα χάνεται η σύμπνοια. Μην το αφήνετε να συμβεί και στο νησί.

4 σχόλια:

Παράξενος είπε...

Λίγες αναρτήσεις,οχι όμορφες φωτογραφίες (ο χειρότερος περιστεριώνας πρέπει να είναι αυτός)αμμοδύτη είσαι καλά?

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αμμοδύτη και η σύμπνοια έχει χαθεί. Αν κάποιοι άνθρωποι με ευαισθησίες κάνουμε κάτι και δεν μείνουμε στα λόγια, κάτι ίσως να γίνει γι αυτό το τόπο, αν έχεις ελπίδες στα όποια κοράκια που είναι στο δήμο και τις καρέκλες, είσαι γελασμένος.
Ελπίζω ότι κάποια αξιόλογη προσπάθεια μπορεί να γίνει με αυτό το σύλλογο που ξεκινάτε. Και ελπίζω πάντα μαζί με τον κόσμο του χωριού, όχι χώρια.

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΠΙΝΟΣ

ΠΙΠΙΝΟΣ

ΠΙΠΙΝΟΣ

ΑΜΜΟΔΥΤΗΣ

ΑΜΜΟΔΥΤΗΣ

ΑΜΜΟΔΥΤΗΣ

ΠΑΠΑ -

ΠΑΠΑ -

ΠΑΠΑ -

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ας σοβαρευτούν κάποιοι και ας αφήσουν τις πλάκες .