Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η μετάφραση που είχαμε χάσει...


Θυμάστε τι έλεγα στις 15 Νοεμβρίου; Θυμάστε που κορόϊδευα την δήθεν αποδοχή του Μνημονίου στις εκλογές για Τοπική Αυτοδιοίκηση; http://ophioussa.blogspot.com/2010/11/blog-post_15.html

Θυμάστε πόσο καιρό σας λέω ότι ΔΕΝ κάνουμε κουμάντο στην χώρα μας;

Έγραψα τότε, ότι "Το άθλιο πολιτικό σύστημα που ξεκίνησε με την Αποστασία του 1965, αυτό που λέμε πελατειακό κράτος, ή διαπλεκόμενη επιχειρηματικότητα, ή δεν ξέρω τι το λέμε, νομίζω τελείωσε. Τελείωσε με το που εκχώρησε την εξουσία σε τρίτους (την «τρόϊκα» αν καταλαβαίνετε τι είναι … εγώ δεν καταλαβαίνω) τον περασμένο Απρίλιο, και τελείωσε από ότι μιλάνε για αποτελέσματα εκλογών με … 35 ή 40% συμμετοχή! Η σημερινή Κυβέρνηση είναι μία πλαστική μπογιά πάνω από μία περίεργη πραγματικότητα, που δεν πολυκαταλαβαίνω, γιατί δεν έχω ξαναδεί τέτοια πράγματα… Η Χούντα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρη. Και αν τέλειωσε το άθλιο πολιτικό σύστημα, αναρωτιέμαι τι θα ξημερώσει όταν βγούμε από αυτόν τον γύψο".


Σήμερα, η παρακάτω εικονιζόμενη, πέταξε κάτι εκβιαστικές Κατινιές, αλλά την διέψευσε η ίδια η Ε.Ε. της οποίας παριστάνει την μοσχοπληρωμένη Επίτροπο (κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα για να σκέφτεται τις αλανιάρες τσιπούρες). Ευτυχώς, γιατί έτσι σφράγισε την γεννιά του Πολυτεχνείου, που η χώρα έχει πληρώσει πολύ ακριβά. Αν θίγεστε, ελάτε πίσω σε 6-12 μήνες. Θα το έχετε καταλάβει τι εννοώ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖI

Ανώνυμος είπε...

Κατηγορηματικά διέψευσε η Κομισιόν, με δήλωση του Αμαντέου Αλαταφάζ εκπροσώπου του αρμόδιου για την Οικονομία Επιτρόπου Όλι Ρεν, τον ισχυρισμό της Ελληνίδας Επιτρόπου Αλιείας Μαρίας Δαμανάκη ότι έχει τεθεί επί τάπητος ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο Αμαντέου Αλταφάζ δήλωσε συγκεκριμένα «ότι δεν έχει γίνει ποτέ συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από ευρώ».

Ανώνυμος είπε...

Σενάριο για την απομάκρυνση της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται στο τραπέζι, καθώς και η μεθόδευσή του, υποστηρίζει η Ελληνίδα επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη, η οποία καλεί τον ελληνικό λαό να κάνει σκληρές θυσίες για να μην επιστρέψουμε στη δραχμή. Ο δραματικός χαρακτήρας της παρέμβασης της επιτρόπου προκάλεσε κατάπληξη στην έδρα της Κομισιόν.

ΞΕΦΤΙΛΑ και η Δαμανάκη. Αρμέγει την μια μέρα δόξας της πριν 40 χρόνια. Γένησε μια γενιά για ΠΕΤΑΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Η Μαρία "Εδώ Πολυτεχνείο" Δαμανάκη έγινε "βάλτε κάτω τα κεφάλια" Λαγουδάκη

Ανώνυμος είπε...

Η Δαμανάκη είπε φωναχτά αυτό που σιγοψιθυρίζουν οι πάντες εδώ και ένα μήνα. Που την βλέπεις την κατινιά;

αμμοδύτης είπε...

Ψιθυρίζεται η αναδιάρθρωση. Ή η χρεοκοπία. Ή ένα σωρό άλλα πράγματα. Αλλά ψιθυρίζονται από απλούς ανθρώπους και όχι από ΕΠΙΤΡΟΠΟ. Όταν ένας άσχετος τύπος έγραψε ότι χρεοκοπούμε, ή βγαίνουμε από το ευρώ, κλπ, μίλησαν για εισαγγελέα. Για αυτό και ο Τσίπρας είπε "εισαγγελέας" για την Δαμανάκη. Αν βγω εγώ και πω ότι τα βλέπω σκούρα και ο ουρανός γκρεμίζεται είναι μία ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη. Αν πιάσω τους πάντες και τους τρομοκρατώ, ίσως δημιουργώ κλίμα. Αλλά είμαι «άτομο».

Η Δαμανάκη είναι Ε-ΠΙ-ΤΡΟ-ΠΟΣ, είπε τι είπε (είπε "κάντε αυτό ή το άλλο ειδεμή νταντά" -- κατινιά) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ίδια την διέψευσε. Αυτό που είπε δεν είναι καν η μόνη διέξοδος, ή αναγκαστικά κακό ή καλό. Είναι ένα από 100 πιθανά σενάρια.

Προσωπικά, έχω άποψη για το τι θα έπρεπε να κάνουμε, αλλά αν ήμουν ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ, και την έλεγα, θα έλεγα ότι αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

Πιστεύω ότι η Δαμανάκη, όσο άσχετη και αν είναι, και πιστεύω ότι εκ των πραγμάτων είναι μάλλον άσχετη με τα δημοσιονομικά, εκφράζει συγκεκριμένες απόψεις, ή λειτουργεί ως "λαγός". Δεν με ενοχλεί εάν είναι άσχετη, ούτε με ενοχλεί το τι είπε, αλλά με θίγει και με προσβάλει ότι την άδειασε η ίδια η Ε.Ε. Και εάν ενεργεί σαν "λαγός" όπως είπε κάποιος πιό πάνω. θα έπρεπε να κάνει άλλη δουλειά και όχι μοσχοπληρωμένη Επίτροπος.

Επειδή είμαι περίπου της γενιάς του Πολυτεχνείου, νομίζω ότι έχουμε κάνει αρκετή ζημιά στον τόπο μας που θα την πληρώνουν τα παιδιά μας.

Ανώνυμος είπε...

Κατάλαβα, έχεις δίκιο. Κατινιά.

Dr.Fake (κατά κόσμον Κλαρκ Γκέϊμπελ) είπε...

Νέα Βαρυσήμαντη δήλωση Μ.Δαμανάκη!

http://kato-kefali.blogspot.com/2011/05/blog-post_6780.html