Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Χωράφι με θέα


Θα αρχίσω από το ...Αιγαίο Πέλαγος. Είμαι εκεί που είναι η κόκκινη κουκκίδα.


Η κόκκινη κουκκίδα είναι στο μοναδικό πράσινο μέρος της Τήνου. Και ο Τσικνιάς έχει λίγο πράσινο (και το Λιβάδι, αλλά για άλλους λόγους).


Η κόκκινη κουκκίδα είναι ένα περιφραγμένο χωράφι  (με δύο ερειπωμένα κτίσματα) και καταπληκτική θέα, στου Πολέμου τον Κάμπο (στο "Αψ'λό Β'νί"), ακριβώς πάνω από την Βαθιά Λίμνο.


Η πιο γνωστή σε εμάς τους Κατωμερίτες θέα είναι από την Άνδρο, Βορειοδυτικά, προς τον Τσικνιά, Βορειοδυτικά. (Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση). Τα πρωινά φαίνονται και η Χίος και η Ικαρία (τις έχω δείξει παλαιότερα), και η Κολυμπήθρα είναι ένας τόσο δα όρμος από εδώ. Η Βαθιά Λίμνο είναι ακριβώς από κάτω (στα 100-200 μέτρα).


Πηγαίνοντας ανατολικά, φαίνεται η Καστέλα και το Τρικόκαστρο (ή Τουρκόκαστρο ή Βίγλα -- αξίζει επίσκεψη) και στο βάθος, Νοτιοανατολικά, η Μύκονος.


Του Πολέμου ο Κάμπος σε όλο του το μεγαλείο. Η υδρολεκάνη της Καρδιανής, Ιστερνίων, Πύργου, Πλατειών, Καλλονής, Αετοφωλιάς, και Κάτω Μερών. Εδώ κυκλοφορούν οι φιδαετοί. Νοτιοδυτικά είναι η Σύρος (δεν φαίνεται και τόσο καλά από αυτή την άκρη του οροπεδίου), Δυτικά η Γυάρος, και ΝΔ, πάλι η Άνδρος

Οι φωτογραφίες μεγαλώνουν με κλικ, και θα τις ανεβάσω για καλύτερη ποιότητα και ευκρίνεια στο Google Earth.

Δεν υπάρχουν σχόλια: