Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Η κλιματική φούσκα ξεφούσκωσε. Και η αιολική φούσκα ξεφούσκωσε, για αυτό θα τα δούμε με νέο "Λαϊκό" περιτύλιγμα. Σαν το Χρηματιστήριο του 2000!


Στην προηγούμενη ανάρτηση, αν είχατε την υπομονή να την διαβάσετε (και είναι και λίγο "τεχνική") είχα μια περυσινή παρουσίαση, για την απάτη της αιολικής ενέργειας.

Από τότε που έκανα την παρουσίαση, πέρυσι το καλοκαίρι, έγιναν 4 σημαντικά πράγματα:

1) Παραδέχτηκαν και οι φανατικοί καταστροφολόγοι ότι ο Πλανήτης δεν ζεσταίνεται και μάλλον κρυώνει, τα τελευταία 15-20 χρόνια. Η Παγκόσμια Θέρμανση μας ξέχασε. Δεν πειράζει, το κλίμα πάντα άλλαζε.

2) Η Γερμανία κοντεύει να λαλήσει από την ακρίβεια του ρεύματος από τα πολλά αιολικά και φωτοβολταϊκά. Παράγει πολύ ρεύμα από ΑΠΕ τα μεσημέρια του καλοκαιριού, το πληρώνει χρυσό, αλλά ηλεκτροδοτείται από φτηνό κάρβουνο.

3) Υπάρχει κάτι που λέγεται "Χρηματιστήριο Δικαιωμάτων Άνθρακα". Κατέρρευσε. Από €25 και €30 που ήταν πριν μας έρθει η Πράσινη Ανάπτυξη του Παπανδρέου, έχει πάει στα ...€2,50!  Θα ήταν ένα από τα έσοδα των αιολικών.  Φούσκα ήταν, ξεφούσκωσε.

4) Η φούσκα ξεφούσκωσε επειδή (α) έγινε γνωστό ότι τα αιολικά είναι κοροϊδία, (β) οι Ευρωπαϊκές χώρες έκοψαν τις επιδοτήσεις, και (γ) και το ΥΠΕΚΑ έκοψε τις επιδοτήσεις αφού ο ΛΑΓΗΕ (το κομμάτι της πάλαι ποτέ ΔΕΗ που διαχειρίζεται πληρωμές σε ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς έχει ανεβάσει χρέος μερικών δις ευρώ, λόγω ΑΠΕ, με τις υγείες μας.  Η αιολική απάτη υπάρχει ΜΟΝΟ ΌΣΟ ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ. Αλλά ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε τις επιδοτήσεις.

5) Και λόγω ξεφουσκώματος τη φούσκας, και λόγω συνειδητοποίησης ότι δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα, η χρηματοδότηση για αιολικά στέρεψε. Για αυτό θα δείτε τους Δήμους να προωθούν κοινωνικές Δημοτικές ΑΠΕ. Οι αιολικοί ΑΠΕτεώνες (έτσι τους λένε) ψάχνουν για κορόϊδα. Πόσοι από εσάς χάσατε λεφτά το 2000 στο Χρηματιστήριο; Ίδιο πράγμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

διαβάστε κι εδώ να δείτε πως ενδιαφέρονται για το μέλλον μας οι ταγοί του τόπου... http://xanemo.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3892.html