Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πόσο καιρό θα κρατήσει ακόμα;


Μπάαα... Μην σας περνάει από το μυαλό ότι στήνεται εμφυλιακό κλίμα... Ούτε ότι κάθε φορά που είτε περιμένουμε την Τρόϊκα, είτε περιμένουμε νέα μέτρα ("φόρος ακινήτων" και "απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων" λέγονται) τα κανάλια μάς φλομώνουν στην τρομολαγνεία. Ούτε ότι υπάρχουν κομματικές σκοπιμότητες, ή "γεωπολιτικές" σκοπιμότητες.

Ούτε είναι "φασίστες" επειδή ήταν αυτοί που ήταν, όπως δεν ήταν αναρχοκομμουνιστής ο άλλος που έφαγαν πριν λίγο καιρό. Τα δύο "άκρα" είναι, αυτά που δεν πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους επ' ουδενί λόγω, γιατί τότε θα είχαμε νέο ...ΕΑΜ.

Η είδηση της ημέρας δεν ήταν ότι κάποια εκδοχή κάποιου παρακράτους σκότωσε δύο άλλους πιτσιρικάδες...  Η είδηση ήταν ότι έκλεισε και η Κατσέλης Α.Ε.  Δεν βαριέσαι... Θα εισάγουμε ψωμί από την Σλοβακία...  Ή την Σλοβενία.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

diladi pisteueis pos to 1939-40 ta kanane plakakia to fasistiko kathestos tou Metaxa me to KKE kai idrisane ton EAM?
kai gia plaka kinigousane tous antartes meta oi tagmatasfalites...?
ti na po...prepei na einai kapoios poli pasok i nd i akoma kai na einai anistoritos gia na ta pisteuei ayta!!!
makari na ipirxe o EAM simera giati to mono sigouro einai oti tha eixame mpei se epanastatiki diadikasia oxi opos tora pou katevikame se mia platia kai xtipousame tetzeria, sfirizame oloi mazi fasistes, aristeroi, pasokoi kai anarxes...kai nomizame oti irthe i ora tis epanastasis

Ανώνυμος είπε...

lathos ek paradromis 1940-41

Ανώνυμος είπε...

Ti na apantiseis sto sxolio; Oti Kai twra pou exoume KKE apla xaideuei tis koilies twn kapitalistwn?

αμμοδύτης είπε...

το 1940 είναι πολύ πρόσφατο για να είμαστε αμερόληπτοι. Ωστόσο, ο αγώνας δεν ήταν κατά κάποιου φασισμού (όπως τον ορίζουμε τώρα), ήταν εθνικός. Αν την αρχική επίθεση την έκαναν οι Γερμανοί (που δεν ήθελαν για δικούς τους λόγους) ίσως να ήταν αλλιώς (αλλά κανείς δεν το ξέρει αυτό). Αλλά κατά των Ιταλών, 'ηταν κατά των Ιταλών, όχι κατά κάποιοων φασιστών -- όχι με την έννοια που σήμερα βαφτίζονται φασίστες αυτοί που βαφτίζονται φασίστες.

Το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς. Δεν το είπε κανένα ΕΑΜ, δεν υπήρχε ΕΑΜ. Υπήρχε εθνικός στρατός που ήταν και σχετικά ετοιμασμένος.

Οι Αγγλοι σίγουρα έβαλαν τα χεράκια τους από την αρχή. Οι Αγγλοι ήθελαν αντίσταση. Οι Ρώσοι δεν ήθελαν αντίσταση όσο ίσχυε το Ρίμπεντροπ-Μολότωφ, αλλά όταν δέχτηκαν επίθεση, ήθελαν και αυτοί.

Η Αντίσταση είχε επομένως το ΟΚ και των Αγγλών και των Ρώσων, και μετά την Γιάλτα είδαμε και τι ήθελε ποιός, και με ποιούς ήταν ποιοί.

Οι ντόπιες ιδεολογίες είναι δυστυχώς διακοσμητικές και είναι συνήθως βιτρίνες για ξένα μεγαλύτερα σχέδια και για να κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Οι σημερινοί δήθεν αριστεροί, δεν είναι, ούτε οι δήθεν δεξιοί είναι. Οι όροι αυτοί τέλειωσαν το 1990. Σημέρα υπάρχουν φιλοευρωπαίοι (γαλλογερμανοί) και ευρωσκεπτικιστές, φιλορώσοι και φιλοαμερικάνοι, οι φιλορώσοι μάλλον έχουν τα παλιά προσχήματα που είχαν πριν το 1917, και όπου η Ευρώπη έχει άλλα συμφέροντα από την Αμερική (πχ στα μονεταριστικά, ή στα αέρια) γίνεται και μπέρδεμα.

Ανώνυμος είπε...

ego xero pantos po to oxi to eipe o ellinikos laos otan den afise tin mira tou sto eleos tou ethnikou stratou kai organothike apo monos tou sto EAM esto kai kathisterimena!
exeis dikio enoies opos aristeroi kai dexioi den yparxoun oute upirxan oute enoies opos filoeuropaioi euroskptikistes ktl pou les, panta apo tin arxaiotitita mexri kai tora iparxoun ekmetaleftes kai ekmetaleuomenoi kai ayto itan pou prospathouse panta to KKE na polemisei kai thelo na pisteuo pos to kanei kai tora....