Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Φαντασία


Όπως και να σας την δείξω, δεν πιάνει την πραγματικότητα, άρα πρέπει να δουλέψει η φαντασία σας, σε μια ήσυχη λαγκαδιά, με μια αμυγδαλιά που άργησε, καρδερίνες να ετοιμάζονται για την άνοιξη, υγρασία στον αέρα, βελανιδιές που λένε ότι ακόμα είναι χειμώνας, αλλά σε ένα μήνα θα περάσουν όλες τις αποχρώσεις του πράσινου.


Καμιά φορά χαζεύω και εγώ σε παλιές φωτογραφίες και πάντα με εκπλήττει η εναλλαγή των χρωμάτων από κρύο πράσινο σε ζεστό πράσινο, με κίτρινο, μωβ, ξανθοπράσινο, ξανθό, κιτρινοκαφέ, έντονες πιτσιλιές πράσινου στην ξηρασία του καλοκαιριού, το ξερό καφέ του στεγνού Οκτώβρη, το πρασίνισμα του Νοέμβρη. Τα χρώματα από 1 Απριλίου έως τις 10 Ιουνίου, αξίζει να είσαι σε μια γωνιά ή σε μια κορφή, να τα χαζέυεις.


Οι κύκλοι της Τήνου. Κάποτε ήταν ο κύκλος της επιβίωσης. Το κριθάρι, το αμπέλι, η συκιά, τα ζώα. Τώρα, όσο εκείνος ο κόσμος χάνεται, θα μένουν τα χρώματα, ελπίζω.

3 σχόλια:

zavodiniakia είπε...

Τόση ομορφιά και πόσοι την χορταίνουν;

Ανώνυμος είπε...

Ζωογονείς μια χαμένη αίσθηση σε μας που ζούμε αποκλεισμένοι στις πόλεις. Η φαντασία δεν είναι το μόνο που μας απόμεινε, αλλά ταυτόχρονα και το πλέον πολύτιμο.

Ανώνυμος είπε...

Η μουσική στην ιστοσελίδα είναι το κάτι άλλο.