Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Να γραφτεί από τους σχολιαστές


Νύσταξα...


Γράψτε εσείς ό,τι θέλετε, κατα προτίμηση μόνο δυό σύντομες παραγράφους, με θέμα "οι ανασφάλειες του 2010". Προς Θεού όχι άλλη πράσινη ανάπτυξη... Θα τις βάλω σαν το κυρίως κείμενο, αύριο...

14 σχόλια:

aerial είπε...

Μιας που δεν υπάρχουν σχόλια, είπα να κάνω εγώ την αρχή.

Και θα μιλήσω για "ασφάλειες" και όχι ανασφάλειες.

1) Η πρώτη "ασφάλεια" του 2010 είναι ότι όλοι θα μετράνε ανάποδα λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 31/12. (τουλάχιστον όσοι θα είναι ξύπνιοι!)

2) Οι περισσότεροι θα συνεχίσουν την αγρύπνια κατά προτίμηση παίζοντας τυχερά παιχνίδια τύπου 31 ή 21 (που είναι και δημοφιλέστερο) Κάποιοι ίσως παίξουν πόκερ...Οι υπόλοιποι μη παίχτες θα χαζεύουν τα ατελείωτα show της TV.(μέχρι να νυστάξουν και αυτοί.

3) οι περισσότεροι θα φάνε βασιλόπιτα (και αυτοί που δεν θα φάνε θα ψάχνουν μανιωδώς το τυχερό φλουρί)-μια χρονιά είχε πέσει στους σκύλους μας!!!

4) τέλος, όλοι θα παίρνουν τηλέφωνα ή θα στέλνουν μηνύματα με ευχές για το νέο 'Ετος όλη την υπόλοιπη μέρα!!

Αφιερωμένο σε όλους εσάς τους σχολιαστές της εβδομάδας που ξεσπαθώσατε!

Κασσάνδρα είπε...

Απεργίες, αστάθεια, ΒΒΒ+, Μαρτιάτικη εκλογολογία, χρεοκοπία;

Ανώνυμος είπε...

Η Τήνος μπορεί να αλλάζει με τον καιρό και με τους Αθηναίους και με τα καινούργια υλικά που έχουν οι οικοδόμοι και οι αρχιτέκτονες.

Και οι Τηνιακοί αλλάζουν. Αλλά έχουμε μικρές γωνιές σε ξεχασμένα σπίτια και εκκλησίες (αυτές δεν τις ξεχνάμε)για να μας θυμίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Κόκκινα υπολείμματα καλοκαιριού μεσ'στον χειμώνα με σκαλισμένα μάρμαρα άλλης εποχής

Unknown είπε...

Δεν γράφω για «πράσινη ανάπτυξη».
Όχι δεν μπαίνω προσωπικά σε τέτοια «λούκια».
Είναι πολύ μακρινό και πρόωρο τώρα σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς να μιλάμε για πράγματα που ηχούν σαν «ουτοπία». Θα έλθει κάποτε και για την πράσινη ανάπτυξη η «ώρα» της……αφού πρώτα γίνει αυτονόητη και μια αδήριτη αναγκαιότητα για τους «υπεραναπτυγμένους» της Εσπερίας…
Τώρα μου βγαίνει ο «θυμός από τα αυτιά» και συνεχώς μπενι…...κώνω αυτά τα νεοφιλελεύθερα κοράκια της διεθνούς κερδοσκοπίας (ραντιέρηδες, κερδοσκόποι, απατεώνες, φασισταριά του αισχίστου είδους και όλοι αυτοί οι ανθέλληνες δημοσιογράφοι, που παρέα με τους αξιολογητές του κ….λου), έχουνε δημιουργήσει ένα αγχοτικό και δήθεν επείγον κλίμα στις «αγορές» για εμάς.
Ένα κλίμα μαύρο και άραχνο και μια επίπλαστη κατάσταση για την Πατρίδα.
Ότι και αν ψηφίζουμε, ότι και αν πιστεύουμε, τώρα ετούτες τις ώρες να μην τσιμπάμε σαν….χάνοι και να δείξουμε πρέπει μια περισσή
«Ε-Λ-Λ-Η-Ν-Ο-Π-Ρ-Ε-Π-Ε-Ι-Α»

Ανώνυμος είπε...

Όταν πολλά απο αυτά που μας κάνουν Έλληνες χαθούν, θα μας έχουν μείνει εικόνες, λέξεις και κομμάτα σκαλισμένο μάρμαρο. Μακάρι να μας μείνουν και η "Ίος, η Σίκινος, η Κύθνος, κάθε΄έξη κι από ένα χελιδόνι"

zavodiniakia είπε...

Συμμερίζομαι την αγωνία σου για καταστροφή του τοπίου στην Τήνο. Η Τήνος ήταν ένα αγροτικό νησί που έγινε και προκυνηματικό. Έγινε και εξαιρετικά δημοφιλές για τουρισμό, όχι τον φτηνό με μεθυσμένους και περίεργα ήθη, αλλά τουρισμό παραθεριστών. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι Τηνιακοί θα επιτρέψουν καταστροφή, το κράτος δεν εμπιστέυομαι.

Ανώνυμος είπε...

ma kala re Dodonaie, pali oi Ksenoi ftenai? Emeis diladi eimaste kyrioi, sevomaste to kratos, den forodiafeugoume, den htizoume paranoma, den ladonoume, den ladonomaste, den psahnoume gia meso. Ola ayta ta lene oi kakoi ksenoi pou theloun to kako mas giati mas evlepan ston ypno tous kai mas zilevan. Kai gia to arheio stin Paro ksefortonoun annemogenitries!

Unknown είπε...

Δηλαδή "ανώνυμε (2:48)" πριν 3 μήνες, η Ελλάδα δεν ήτανε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας?
Το οικονομικό φαινόμενο έγινε ορατό τώρα?
Όλος αυτός ο νεοφιλελευθερος "εσμός" που ήτανε τότε?
Τα ήξεραν τα μεγέθη μας, αλλά τα έκρυβαν σαν η γάτα το σκ...για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Φαίνεται πως τους κακοφάνηκε για την νέα κυβέρνηση.
Και αυτό γιατί όλοι τους είναι γνωστά "μπουμπούκια"
Βάλανε τα παπαγαλάκια να κράζουν δεξιά αριστερά για να ανεβαίνει το
spread και να πληρώνουμε υπέρογκους τόκους και να μας εκδικηθούνε για την πολιτική μας επιλογή.
Το «κακό συναπάντημα» της πιστοληπτικής μας ικανότητας και η εν γένει κακή σημερινή οικονομική μας κατάσταση, είναι «δια χειρός της νεοδεξιάς παρέας Καραμανλή» και να μην το ξεχνάμε αυτό φίλε "ανώνυμε (2:48)".
Συμφωνώ μαζί σου για όλες τις κακοδαιμονίες παλαιών και νέων Ελλήνων.
Αλλά πάντοτε οι ξένοι βάζανε το «χεράκι» τους.
Όσο για τις Α/Γ, εγώ εμμένω στην άποψη που εξέφρασα στο προηγούμενο μου σχόλιο εδώ

Ανώνυμος είπε...

φυσικά και τα ήξεραν. Απλά τώρα 1) βλέπουν ότι οι σοσιαλιστές "θέλουν σπρωξιμο", 2) χρησιμοποιούν οι σοσιαλιστές το πρόσχημα του μπαμπούλα για να μην ξεσηκωθούμε όταν θα μας πηδάνε, 3) οι αγορές είναι νευρικές ούτως ή άλλως και η Ελλάδα είναι προβληματάκι για το ευρώ.

Ο Ανδρέας τα έκανε μαντάρα (αλλά έφαγε ο φτωχός ψωμάκι), ο Μητσοτάκης ξεκίνησε το ξεπούλημα, ο Σημίτης άνοιξε την πόρτα στους Γερμανούς αλλά πήραμε όλοι εξοχικό και 4*4, ο ΚΑΚ κοιμόταν και ο Γιώργος- GAP θα σώσει τον πλανήτη και θα _αμήσει την Ελλάδα.

Αμμοδύτη αν έχεις κανένα χωράφι φύτευε.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Αύξηση παρουσιάζει το spread των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών Bund, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα ανακοινωθεί η απόφαση της Moody's αναφορικά με την πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφωνόταν νωρίτερα στις 270 μονάδες βάσης, συγκριτικά με τις 260 μονάδες βάσης περίπου στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Εντωμεταξύ, σε υψηλό μιας εβδομάδας ανήλθε και το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για τη διακράτηση 10ετών ισπανικών και πορτογαλικών ομολόγων έναντι των bund εν μέσω ανησυχιών για την ελληνική οικονομία.

Side21 είπε...

Μ' αρέσουν τα έτσι ...
" ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ " !!!
Αλλά κόλλησα στα προηγούμενα posts ...
Σεβαστή λοιπόν η επιχειρηματολογία
όλων των ένθεν & ένθεν καταστροφολόγων.
Αφού ανιδιοτελής αντικειμενική πληροφόρηση είναι μάλλον αδύνατο να υπάρξει ... ας μείνουμε απαθείς ...
Η νεκροψία θα δείξει !!!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ...

Ανώνυμος είπε...

Tι μας έκοψες τη φόρα; Πάνω που ζεσταθήκαμε. Τα πράγματα αγριεύουν. Τα τοπικά ΠΑΣΟΚ πήραν γραμμή και άρχισαν πόλεμο λάσπης με τους διαφωνούντες. Πριν ήταν χρήσιμοι για αντιπολίτευση, ξεσήκωναν τον κόσμο. Τώρα ο ένας ο στόχος επετεύχθη. Βουρ για τον επόμενο. Θα σου την πέσουν και εσένα.

ΥΓ. Συγγνώμη που δεν συμμορφώθηκα.

αμμοδύτης είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας

Aerial είσαι η προσγειωμένη, ελπίζω να τα πούμε από κοντά

Κασσάνδρα, δεννομίζω ότι συμφέρει την χωρα να έχουμε αστάθεια, σίγουρα δεν συμφέρει την οικονομία. Κάποιοα ισορροπία και συναίνεση ενθεν και ενθεν θα ήταν καλή. Δημοκρατία έχουμε, λίγη έξτρα συναίνεση θα βοηθούσε. Μην εκπλαγείς αν δεις κάτω απο ΒΒΒ+. Έχει και ΒΒΒ και ΒΒΒ-. Πιο κάτω δεν θα είναι όμορφο...

Ανώνυμοι ξεφύγατε από την μιζέρια και πήγατε στην ποίηση. Εσάς θα διάλεγα για την ανάρτηση.

Δωδωναίε νοιώθω την οργή σου. Οι αξίες μας μας οδήγησαν ενάς σε απληστια και αρπακτικότητα, και ο λογαριασμός κάποτε θα πληρωθεί.

Ζαβοντηνιακιά, πιστέυω ότι οι Τηνιακοί ξέρουν το σωστό, ελπίζω να ισορροπήσουν τις ανάγκες.

Side 21, χαχαχαχα, και καλές γιορτές σε σένα.

Ανώνυμε 10:00 λες να με ξεσηκώσουν και μένα;! Ποιά φόρα σας έκοψα; Με τις Α/Γ; άσε με έχουν ζορίσει γενικά, δεν νομίζω θα κάνουν καλό στο νησί, και ειλικρινά πιστέυω είναι λάθος και για την ΔΕΗ και την Ελλάδα.

Καλό σας βράδυ!