Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Superferry II (2)


Το Superferry ήταν δεμένο στον μόλο. Δεξιά και αριστερά είχε πλοία που έμοιαζαν να είναι σωστικά ή επισκευαστικά, ή, τέλος πάντων εξειδικευμένα. Γύρω γύρω είχε αυτήν την κορδέλα που επιπλέει και πιάνει τυχόν διαρροές. Στον καταπέλτη είχε ανθρώπους με φόρμες, ακουγόταν μία αντλία, υπήρχαν 2-3 φορτηγά, παιδιά του λιμενικού.



Από την γενική ψυχραιμία ήταν σαφές ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο. Μερικοί φαινόταν κουρασμένοι, αλλά αν μία λέξη περιέγραφε την κατάσταση είναι «ψυχραιμία». Ή «συντονισμός». Θα έμπαιναν, τώρα, ένα δύο φορτηγά για να μεταφέρουν το κέντρο βάρους προς την μεριά που δεν είχε το κτύπημα.


Είναι προφανές ότι το συμβάν απέσπασε την προσοχή από το …προεκλογικό κλίμα, ή τις Κυβερνητικές εξαγγελίες. Η «Κυβέρνηση», ή κάθε κυβέρνηση είναι μακριά από ένα νησί, Κυριακή βράδυ, τέλος Σεπτεμβρίου.


Από μακριά, τίποτα δεν δείχνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, και πριν 1-2 ώρες άλλο πλοίο της εταιρίας έκανε το δρομολόγιο, αλλά σε εμάς αρέσει αυτό το καράβι, και, λιγάκι, θέλουμε να το ξαναδούμε να κάνει τις μανούβρες του μπαίνοντας και βγαίνοντας από το λιμάνι.


Και όσο περνάει η ώρα, το μαγικό νησί χάνεται στην φθινοπωρινή υγρασία και τα τριζόνια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και σήμερα 27/9, στις 6 το απόγευμα, εκεί είναι