Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

114


Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά οι Δημοτικές εκλογές έχουν κάπως …χαθεί. Μιλάνε για τρομοκράτες, κάθε μέρα στην Αθήνα κλείνουν δρόμοι για ελεγχόμενες εκρήξεις, ή απλά φάρσες, και απειλήσαμε τον ...Μπερλουσκόνι ή την ...Μέρκελ, και θα γίνουν ή δεν θα γίνουν επαναληπτικές δημοτικές μαζί με εθνικές εκλογές, και αν θα είναι αρχές ή μέσα Δεκεμβρίου, και να η λίστα με την Οικουμενική Κυβέρνηση (Πασόκ, Ντόρα, Μάνος κλπ), αλλά αν το παρατηρήσατε, όλα αυτά ξεκίνησαν από το ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί δηλαδή εγώ, που συμπαθώ ή εκτιμώ τον τάδε στην Τήνο, να μην τον ψηφίσω, επειδή θέλω να στείλω μήνυμα στην Αθήνα. Και η Αθήνα το κατάλαβε και με …εκβιάζει: Η ψηφίζεις αυτόν που θέλω εγώ, ή κάνω εκλογές. Και να τα γκαζάκια, να οι επιστολές που σκάνε, με εκρηκτικά από επαναστάτες σεσημασμένους και γνωστούς που τους ξέρει όλη η πιάτσα εδώ και χρόνια.


Και τα επεισόδια του 1964 θυμάμαι, και την Αποστασία του 1965, και την 21 Απριλίου του 1967, και ξέρω, ότι η κατάλυση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας δεν θα είναι ίδια το 2010 όπως τότε. Δεν θα φέρουν τανκς στην Αθήνα (με την δικαιολογία ότι ρυπαίνουν πολύ και θα έχουμε κλιματολογικές αλλαγές). Ούτε είμαι του ΚΚΕ, για να πω και εγώ να είστε επιφυλακτικοί κλπ.

Οι εκλογές της Κυριακής είναι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ανθρώπους που ξέρετε, μερικούς συμπαθείτε, μερικούς αντιπαθείτε, αλλά τους ξέρετε. Μην τσιμπάτε λοιπόν σε Αθηναϊκές βλακείες, και σε φτιαχτές τρομοκρατίες. Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη, ήταν χάλια, την αποχαλάσαμε – μην με ρωτάτε γιατί – είμαστε ήδη με μειωμένη εθνική κυριαρχία, εάν αυτό σας ενοχλεί ή σας προσβάλει, εμένα και με ενοχλεί και με προσβάλει. Διότι ούτε ο χειρότερος από εσάς φταίει, ούτε εγώ φταίω και μερικών Κυβερνητών τα έργα είναι άθλια.


Ο φασισμός, και η φαυλοκρατία αλλάζουν τρόπους, μανδύα και προσωπείο. Αυτό μόνο μπορώ να πω. Το 114 θα το καταλάβουν μόνο οι παλιοί.

4 σχόλια:

αμμοδύτης είπε...

Άρθρο 120 του Ελληνικού Συντάγματος, πρώην Άρθρο 114:

Άρθρο 120 παράγραφος 4

"Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία".

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

1497 και 903

Ανώνυμος είπε...

http://greekpanorama.blogspot.com/2010/11/13.html