Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Κάτσε βρε Μανωλάκη να τα λιμάρουμε


"Πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση, πανηγυρίζουν τα κρατικοδίαιτα παράσιτα, πανηγυρίζουν και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, γιατί επιτύχαμε λέει επιμήκυνση αποπληρωμής των 110 δις ΕΥΡΩ. Και καλά να πανηγυρίζουν τα αφεντικά των ΜΜΕ, αλλά να πανηγυρίζουν και τα μισθοδοτούμενα παπαγαλάκια; Αυτό και αν είναι.

Γιατί όμως πανηγυρίζετε;..."

Η συνέχεια στο: http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/11/blog-post_295.html

"Τα «μούτρα» όταν «στήνουν» το παιχνίδι για να μαζέψουν τα ρέστα από τα «κορόιδα» στο μπαρμπούτι, χρησιμοποιούν τον «καραγκιόζη» που στην καθομιλουμένη σημαίνει λιμαρισμένα- πειραγμένα ζάρια. ...Πειραγμένους μηχανισμούς (επιμήκυνση) μαζί με αβανταδόρους καραγκιόζηδες- φερέφωνα (που δουλειά τους είναι το παραμύθιασμά μας) χρησιμοποιούν και οι εντιμότατοι πιστωτές μας...

Η μηχανή (κομπίνα) που στήνουν τα παιδιά της πιάτσας είναι απλή, και την περιγράφει το παρακάτω ρεμπέτικο στιχάκι:

«Κάτσε βρε Μανωλάκη να τα λιμάρουμε
Να στρώσουμε κουβέρτα να τους τα πάρουμε»..."

Η συνέχεια εδώ:
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_3143.html

Και μην πείτε ότι φτιάχνω κλίμα... Προφανώς δεν το βλέπετε το κλίμα... Αλλά, άντε, κουράγιο, το Χρηματιστήριο κρατιέται πάνω από τις 1.400 μονάδες και το ευρώ χαλαρώνει. Αν είχαμε παραγωγή να εξάγουμε κάτι, θα κάναμε περισσότερες εξαγωγές... στην Κίνα ή την Αμερική. Ίσως θα έρθει πολύς τουρισμός... Ίσως βρέξει κιόλας. Τα πλοία πάντως ταξιδεύουν από σήμερα.

10 σχόλια:

Ελληνας Ναύτης είπε...

Τα καραγκιοζάκια μου θύμισαν ενα ευθυμογράφημα του Τσιφόρου απο " Τα παλιόπαιδα τα ατίθασα".

Αξίζει να το διαβάσετε αν έχετε ώρα. Θα αναγνωρίσετε πολούς χαρακτήρες που μας "κυβερνούν", κυρίως παρασκηνιακά.

Μια ερώτηση Αμμοδύτη. Πιστεύεις ειλικρινά ότι υπάρχει φως? Γιατί καλά τα λες αλλά δεν βλέπω καμιά δομή που να λειτουργεί ώστε να στηρίξουμε εκεί το μέλλον .

Ανώνυμος είπε...

"Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Συνέντευξη τύπου – Τορόντο Καναδά, 1999)

"Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας… Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα… Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…".

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ – Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)

Ανώνυμος είπε...

Πήραμε παρααααάτα
πήραμε παραααάτα
Είμαστε πρώωωτοι
Είμαστε πρώωωτοι
Ζήτω ο Γιωργάααρας
Ζήτω ο Γιωργάαααρας

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια οι Αμερικανοί δεν είχαν εμπιστοσύνη στον Καραμανλή να λύσει όπως αυτοί ήθελαν το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων. Σωστά συνεπώς δίνεται η ερμηνεία ότι τα αρχεία που δημοσιεύει το Wikeleaks ότι «Αδειάζουν» τον Καραμανλή για το Σκοπιανό.
Την πεποίθηση, ότι μια πιο συντηρητική κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση σοσιαλιστικών πεποιθήσεων θα μπορούσε να διαχειριστεί με ουσιαστικό τρόπο το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, εξέφραζαν ξένοι διπλωμάτες, όπως προκύπτει μέσα από σειρά σημειωμάτων, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τον δικτυακό τόπο Wikileaks.
Σύμφωνα με τα σημειώματα αυτά, οι διπλωμάτες φαίνεται ότι «αδειάζουν» τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, θεωρώντας τον "ανίκανο" να διαχειριστεί μια τελική λύση στη διένεξη Αθήνας - Σκοπίων σε ό,τι αφορά στο όνομα. Αυτό ακριβώς είναι και το μεγάλο ζήτημα. Θεωρούν "ανίκανο" τον κ. Καραμανλή γιατί προφανώς τους χάλασε το πάρτι στο Βουκουρέστι. Και αυτό αποδεικνύεται γιατί χρονικά, οι συγκεκριμένες συζητήσεις τοποθετούνται αρκετό καιρό μετά το βέτο που άσκησε ο κ. Καραμανλής έναντι της ΠΓΔΜ στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου.
Μάλιστα, οι ίδιοι, όπως προκύπτει από τις διαρροές του Wikeleaks, εμφανίζονταν αισιόδοξοι μπροστά στο ενδεχόμενο να πείσουν την κυβέρνηση του Nicola Gruevski, ώστε να παγώσει τις διαδικασίες διεξαγωγής δημοψηφίσματος σχετικά με την ονομασία της χώρας, ενώ δήλωναν έτοιμοι να ζητήσουν από την τότε ελληνική κυβέρνηση να άρει την ανάγκη ανταλλαγής διαβατηρίων για όσους Σκοπιανούς θα επιθυμούσαν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα. 

Ανώνυμος είπε...

http://www.politis-gr.com/?p=8085

Ανώνυμος είπε...

Τι μπορεί λοιπόν να σε ρωτήσει ένα παιδί.
Ένα παιδί 17 ετών, προβληματισμένο, όπως όλα της γενιάς του…
Που θαυμάζει τον πατέρα του, και τον θεωρεί ήρωα, γιατί το 1973 πήγε στο Πολυτεχνείο να αγωνισθεί κατά του δικτατορικού καθεστώτος. Και τα ξημερώματα της 17ης Νοέμβρη, έφυγε από κεί με βαρύ τραυματισμό.
Με είχε λοιπόν καθηλώσει, το παιδί αυτό, με διάφορες σκέψεις του. Αλλά και με παρατηρήσεις, που κατέληγαν σε ερωτήματα…..
- Με εκπλήσσει η ευκολία με την οποία, ο Πρωθυπουργός άνοιξε τις ¨ πόρτες¨ και μας παρέδωσε στο Δ.Ν.Τ. Σε μια φοβερή αιχμαλωσία δηλαδή….
Τον κοίταζα, προσπαθώντας να βρω μια αιτιολογία…..
- Προφανώς δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο…..
- Μα είμαστε ένας λαός, που μάθαμε να........ αμυνόμαστε, να αγωνιζόμαστε….Και όχι να παραδινόμαστε έτσι στην ψύχρα….
- Το προσπάθησε πιστεύω. Αλλά δεν γινόταν αλλιώς…..
- Και το ’40, δεν γινόταν αλλιώς, αλλά ο λαός όρθωσε το ανάστημά του, επωμιζόμενος τα όποια βάρη….
- Άλλα τα χρόνια τότε. Και άλλες οι συνθήκες. Απάντησα αμήχανος.
- Σωστά, άλλες οι συνθήκες. Ίσως και διαφορετικής ποιότητας οι άνθρωποι. Αλήθεια, αν τότε εκείνο το βράδυ, απέναντι από τον Ιταλό Πρέσβη, δεν ήταν ο Μεταξάς, αλλά ο νυν Πρωθυπουργός μας, αυτός που παρέδωσε τη χώρα, στο Δ.Ν.Τ., τι θα απαντούσε στον Ιταλό κατακτητή; ΝΑΙ ή ΟΧΙ…..
Πήγα να δώσω μια βιαστική απάντηση, αλλά συγκρατήθηκα. Τον κοίταξα στα μάτια και σήκωσα τους ώμους….
Το παιδί αυτό, ανήκει σε προοδευτική οικογένεια. Και θα το επαναλάβω, ο πατέρας του, αντιστασιακός και τραυματίας…. Αλλά και εκείνος είναι βέβαιο, πως απάντηση στον προβληματισμό του Μιχαλάκη, δεν θα μπορούσε να δώσει…..
Όπως και κανένας άλλος. Πέρα από μια απλή, υποψία….. Που την έχω, αλλά δεν την εκφράζω.
Την κρατάω για τον εαυτό μου, μαζί με τόσα άλλα.

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_1843.html

Ανώνυμος είπε...

Μιχαλάαααααααακη όοοοοχι στα βαθιά.

Ανώνυμος είπε...

Το να μην θέλεις να κάνεις μεγάλο και ανεπανόρθωτο κακό στον Τόπο σου Μιχαλάκη (και ας κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς όπως θέλουν να σε χαρακτηρίσουν οι «πολιτικοί σπεκουλαδόροι» και οι σύγχρονοι «προοδευτικοί»), είναι μεγάλη «μαγκιά».
Είναι αυτό που λέμε αταλάντευτος και απαρέγκλιτος «τσαμπουκάς» που ή τον έχεις ή δεν τον έχεις.
Αυτή είναι η τίμια άποψη μου και αυτή θα την εξέφραζα ανενδοίαστα και «κατά πρόσωπο» στον νεαρό Μιχάλη.
Και αυτό γιατί πιστεύω πως όλοι απέναντι στην ιστορία κρίθηκαν, κρίνονται και θα κριθούνε.

αμμοδύτης είπε...

Έλληνα Ναύτη, να κοιτάς τι παράγεις και τι εξάγεις. Και από αυτό που παράγεις, τι δίνεις, και τι παίρνεις. Και από αυτό που εξάγεις, τι σου μένει για αύριο.

Δεν ξέρω ποιός είναι ο Μιχάλης ή ο Μιχαλάκης, και δεν ξέρω τι να πω... Δεν καταλαβαίνω καν σε τι αναφέρεται.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραμανλής είναι ανίκανος, σιγά την έκπληξη, δεν περιμέναμε τους Αμερικανούς να μας πουν τα αυτονόητα.