Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Διαλέγετε και παίρνετε


Οι λίγοι από εσάς που ξέρω προσωπικά και μεγάλα παιδιά είστε, και ξέρετε τι σας συμφέρει. Να λοιπόν η επιλογή που έγινε (όχι από εσάς, αλλά για εσάς, είτε σας αρέσει και συμφωνείτε είτε όχι): Πήραμε παράταση στις δόσεις αποπληρωμής του δανείου (και λογικό ήταν, δεν υπήρχε μία στο εκατομμύριο να αποπληρώσουμε στα χρονοδιαγράμματα που υπήρχαν, και πάλι δεν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει ΑΕΠ που θε ξεπληρώσει τέτοιο χρέος - αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα είμαστε σε καθεστώς ΔΝΤ, ΕΚΤ πείτε το ό,τι θέλετε για παραπάνω χρόνια. "Καλό" θα πείτε μερικοί, "με τα λαμόγια που έχουμε για πολιτικούς".


Για αυτό σας θυμίζω το αγενές ερώτημα που έθεσα στην προηγούμενη ανάρτηση: Αν αναλάμβανα τους λογαριασμούς σας, θα σας άρεσε να σας λέω και τι θα κάνετε στο σπίτι σας; Για τον μπακλαβά δηλαδή... Θέλω να μου κρατήσετε την γωνία. Αυτήν θέλω. Δεν με νοιάζει αν αρέσει και στα παιδάκια σας.


Δεν έχει πλάκα πόσες εκδοχές της "είδησης" υπάρχουν; Ποιοί λέτε θέλουν ΔΝΤ, αντί για αυτοδιοίκηση; Και, το ξέρετε, η τηλεόρασή σας ανήκει στην μία πλευρά. Ίσως για αυτό θέλετε αυτό που θέλετε.


Και να μια (αληθινή) παρατήρηση:

Ο Ιθαγενής είπε:

(
http://www.antinews.gr/?p=73683#comment-577794)

-δεν θα έχουμε αναδιάρθρωση
-δεν θα μειωθούν οι μισθοί
-δεν θα κοπούν οι συντάξεις
-δεν θα επιμηκυνθεί ο χρόνος εργασίας
-δεν θα καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις
-δεν θα μπουν νέοι φόροι
-δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ
-δεν θα πάμε στο ΔΝΤ
-δεν θα πάρουμε νέα μέτρα (Απρίλιος 2010)
-δεν θα πάρουμε νέα μέτρα (Οκτώβριος 2010)

..ή ο δεκάλογος της κυβίστησης …καθώς και οι γύφτοι έχουν μπέσα.


Και είμαι σίγουρος δεν σας αρέσει να παίζετε χαρτιά με κάποιον που έχει σημαδεμένη τράπουλα. Τι ακριβώς ψήφισε ο κυρίαρχος λαός με ποσοστό 30 ή 35% ή όσο ήταν η συμμετοχή; Ψήφισε εκχώρηση κυριαρχίας. Αυτό λέμε. Ψήφισε να είμαστε ραγιάδες αφού επί 30 χρόνια τώρα, δεν ξέρουμε ότι 100 - 240 = -140 . Ψήφισε προτίμηση στο ψέμα. Μα δείτε τι μας λένε 13 μήνες τώρα! Σε λίγους μήνες, όταν τα λεφτά δεν θα φτάνουν για τον καπουτσίνο ή το φροντιστήριο (ή ο 25άχρονος δεν θα έχει τι να κάνει), μόνο ανώνυμα θα τολμάει κανείς να θυμάται την ψήφο του κυρίαρχου λαού. (Και φυσικά, αυτά είναι άσχετα με την ψήφο για Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά περιμένετε, και θα δείτε. Όσο κυκλοφορούν οι Κυβερνητικοί στην Αθήνα, άλλο τόσο θα κυκλοφορούν και οι Τοπικοί εκτός Αθηνών. Τα λεφτά... τα λεφτά...)

Τα πρωτοσέλιδα είναι από το
http://online-pressblog.blogspot.com/

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Pes ta Xrysostome!

Ανώνυμος είπε...

H Ellada, "anike" stous Ellines.

Tha mas feroun kai ton Karzai? i ton exoun vrei?

Ανώνυμος είπε...

Για την βιώσιμη και ρεαλιστική πρόταση σου στην παρούσα φάση, θα θέλαμε να μας πεις κάτι με λίγα και σταράτα λόγια..
Σταράτα λόγια και μακριά από «δεξιούλικες» πιρουέτες…..
Όσο για την κάλπη «σκουπιδοτενεκέ», κάνω πως δεν το... είδα.
Σε Δημοκρατικό πολίτευμα ζούμε και δεν τιμούν κανένα ….τέτοιες εκφράσεις.
Τον όποιον Λαό έχουμε, αυτούς τους εκπροσώπους εκλέγει..
Σε όποιον δεν αρέσει φυσικά μπορεί να την κάνει και για....τα «αλλού» και για όπου βρει καλύτερα...
Διαφορετικά:
Patience, silence & prudence…..

Ανώνυμος είπε...

Δημοκρατία δεν είναι "Patience, silence & prudence", αυτό λέγεται αλλιώς...

Ανώνυμος είπε...

οι πασόκοι ανακάλυψαν την δημοκρατία του σκουπιδοντενεκέ. Άντε γράψουν σε καμία κλαδική να βρεις δουλειά στην ανακύκλωση. Δες και Μεγα να μαθαίνεις ποιός προσλαμβάνει

Ανώνυμος είπε...

Το:
"Patience, silence & prudence", έχει να κάνει με ετούτο το πάρακάτω της προηγούμενης ανάρτησης
(Ο/Η αμμοδύτης είπε...
Χα χα χα. Φυσικά και κρίνονται στην κάλπη. Δες τώρα και την επόμενη ανάρτηση να δεις ότι η κάλπη σου αξίζει περίπου όσο το καλάθι των αχρήστων. Και αν σε προσβάλει αυτό που λέω, σε διαβεβαιώ, προσβάλει και εμένα).
Αλλά τι κακό και ασύμβατο με την Δημοκρατία βρίσκεις εσύ ο/η Ανώνυμε11.54 ?

Ανώνυμος είπε...

(Ο/Η αμμοδύτης είπε...) ΣΩΣΤΑ και του απάντησε ο Ανώνυμος 11:46 (Σε όποιον δεν αρέσει φυσικά μπορεί να την κάνει και για....τα «αλλού» και για όπου βρει καλύτερα... Διαφορετικά:
Patience, silence & prudence…..)

Δημοκρατία ΔΕΝ είναι να την κάνει γι' αλλού ο αμμοδύτης, δημοκρατία είναι να μπορεί να πει την άποψή του, σ'αρέσει δεν σ'αρέσει να την διαβάζεις. Κι αν δεν σ' αρέσει να την ακούς, Δημοκρατία είναι να μην την διαβάζεις.

Ανώνυμος είπε...

Σκασμός και ότινος δεν του αρέσει να πάει αλλού! Μεγάλε να πας πεις ποιός είσαι να σε χαιρετάμε στον δρόμο

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά ο/η ανώνυμε 12,16, δίκιο έχεις!!!
Αλλά πως να το κάνουμε?
Υπάρχουν μερικοί (μαζί και ο Αμμοδύτης ίσως) που υποφέρουν πολύ...
Ασφυκτιούν θα έλεγα με την συντεταγμένη πολιτεία που έχουμε..και στην
οποία διαβιούν..
Φθάνουν μάλιστα στο σημείο απαξίωσης της όποιας Λαϊκής ετυμηγορίας.......
Τι δηλαδή όταν κερδίζει το κόμμα μας η κάλπη εκφράζει την ετυμηγορία του κυρίαρχου Λαού και όταν.....χάνουμε είναι σκουπιδοτενεκές....?????????

Ανώνυμος είπε...

12:29, ψάχνεις σε λάθος μέρος με λάθος τρόπο. Δες της αλλιώς. Ο μόνος που δεν θα υπέφερε καθόλου ΜΑ καθόλου για το πια ταμπέλα κυβερνά είναι ο αμμοδύτης.

Ψάξου λίγο, μήπως έχεις μείνει στη 10ετία του '70; και σου έμεινε απομεινάρι η ταμπέλα;

Ο Αμμοδύτης -αν τον διάβαζες- δεν καίγεται για το κόμμα. Εσύ απ'ότι διακρίνω μόνο γι αυτό καίγεσαι, αλλά σου είπα, ψάξου, έχεις μείνει κάπου στα τέλη του 1970...

Ανώνυμος είπε...

O Γεώργιος Γιωργάκης Παπανδρέου όπου βρέθηκε, όπου έδωσε συνέντευξη, όταν μιλούσε, το μόνο που έλεγε, ήταν ότι είμαστε μια διεφθαρμένη χώρα, ότι κλέβαμε και εξαπατούσαμε τους εταίρους μας, ότι είμαστε κλέφτες και διεφθαρμένοι. Υπάρχει σε βίντεο. Αυτός τα βρήκε από παρθενογένεση και μισθούς.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ από το πνεύμα των γραφόμενων "του εν λόγω", έγραψα "ίσως"
Ας περιμένουμε όμως να απαντήσει ο ίδιος στο σχόλιο μου (11:46).
Δεν νομίζω ότι ωφελούν οι "διάφορες συνηγορίες" σας εδώ

Ανώνυμος είπε...

Μίκης Θεοδωράκης: Εξω από την Ευρώπη, με κρεμμύδι και ψωμί


http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=228501

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=bC5yPmD0vds&feature=youtube_g... - 127k
http://www.youtube.com/watch?v=tJ5MOe5muAU - 149k

Πλησιάζει ο καιρός που θα απαγορευτούν οι ιδιωτικοί κήποι και στην Ελλάδα. Ο εφιάλτης έχει όνομα: ''Codex Alimentarius''
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010, 02:47

Πλησιάζει ο καιρός που θα απαγορευτούν οι ιδιωτικοί κήποι και στην Ελλάδα. Ο εφιάλτης έχει όνομα: ''Codex Alimentarius''
“Αν οι άνθρωποι αφήσουν την κυβέρνηση να αποφασίζει τι τροφή θα τρώνε και τι φάρμακα θα παίρνουν, τα σώματά τους θα είναι σύντομα σε τόσο θλιβερή κατάσταση όσο είναι οι ψυχές εκείνων που ζούν σε καθεστώς τυρρανίας.”
Τόμας Τζέφερσον

Εκ των ιδρυτών πατέρων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής
Ηδη στην Αμερική έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο και αφορά την απαγόρευση καλλιέργειας οργανικών(βιολογικών δηλαδή) τροφών.
Με λίγα λόγια την απαγόρευση του σπιτικού κήπου για την επιβίωση της οικογένειας.
Οποιος λοιπόν δεν θέλει να ενταχθεί στους κανόνες της Παγκοσμιοποίησης και θα θελήσει να κάνει ένα μικρό κήπο για να ζεί αυτός και η οικογένειά του, θα χαρακτηρίζεται επικίνδυνος και θα δέχεται πρόστιμα και κατασχέσεις προϊόντων καθώς αυτά θα αποτελούν «κίνδυνο για την δημόσια υγεία».
Το όνομα του νόμου αυτού είναι «Νόμος Συγκλήτου S 510 Εκσυγχρονισμός Ασφάλειας Τροφίμων», σύμφωνα με τον οποίο χαρακτηρίζεται παράνομη η καλλιέργεια και αποθήκευση σπόρων.
Ο νόμος της Συγκλήτου «510» για τον εκσυγχρονισμό της ασφάλειας των τροφίμων έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος νόμος στην ιστορία των ΗΠΑ.
Ο νόμος θα δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύει ή να νομιμοποιεί το μέχρι τώρα δικαίωμα όλων για την καλλιέργεια, το εμπόριο και την μεταφορά όλων των τροφίμων.
Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον «Μεγάλο Αδερφό» να ρυθμίζει μέχρι και την καλλιέργεια ντοματών στην αυλή του σπιτιού μας.
Δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να συλλαμβάνει και να φυλακίζει ανθρώπους που πωλούν ντοματες στην λαϊκή. Θα ποινικοποιεί την μεταφορά οργανικών τροφών αν δεν συμμορφώνεται κάποιος με τους κανόνες των αρχών.
Ο εφησυχασμός είναι καταστροφικός! Διαδώστε την πληροφορία αυτή σε φίλους και γνωστούς σας.

Ανώνυμος είπε...

ο λαός τόσα χρόνια, έχει πλέον εθιστεί στην....
σοσιαλιστική ιδεολογία και στη σοσιαλιστική ρητορική και επομένως είναι δύσκολο να πεισθεί ο λαός να δεχτεί κατάλυση των κοινωνικών κεκτημένων του και μάλιστα από σοσιαλιστικό κόμμα. Αυτό ισοδυναμεί με αυτόματη κατάρρευση της ψευτοσοσιαλιστικής νομενκλατούρας που μαζί με τα κρατικοδίαιτα οικονομικά παράσιτα, τα καθεστωτικά ΜΜΕ και την κρατικοδίαιτη «πνευματική» ηγεσία του τόπου, αποτελούν το καθεστώς.

ολόκληρο το κρατικοδίαιτο καθεστώς, κάνει τα πάντα για να παγιδέψει τη Νέα Δημοκρατία στη στήριξη της μνημονιακής πολιτικής και να την φέρει στον «ίσιο δρόμο» της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας. Και επειδή μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει, παρά τις ρωγμές που προσπαθεί να προκαλέσει στην αξιωματική αντιπολίτευση, από το ένα μέρος κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ως δεξιό κόμμα, ενώ από το άλλο ταυτόχρονα την κατηγορεί ότι λαϊκίζει, δηλαδή ότι εκμεταλλεύεται τα κοινωνικά αντανακλαστικά του λαού. Όμως αυτά τα δύο δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Είτε κάποιο κόμμα είναι δεξιό και υπακούει στα κελεύσματα της οικονομικής ολιγαρχίας, είτε είναι κεντροαριστερό και βασίζεται στα κοινωνικά αντανακλαστικά των ευρύτερων μαζών. Εδώ όμως «χάθηκε η μπάλα» και οι ρόλοι αντιστράφηκαν.

Το καθεστώς λοιπόν θα προτιμούσε, τα σκληρά μέτρα να τα επιβάλει η Νέα Δημοκρατία και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ να έκανε αντίσταση κατά του μνημονίου. Επομένως κάτι δεν του βγαίνει εδώ του καθεστώτος. Χάνει όλο αυτό το ηθικό υπόβαθρο που δημιουργούσε τόσα χρόνια και σε λίγο καιρό θα μείνει χωρίς ηθικά στηρίγματα.

Η πραγματική πρόθεση του καθεστώτος είναι να υφαρπάξει τη στήριξη του Σαμαρά στο μνημόνιο, να χώσει βαθιά στο κάδρο του μνημονίου τη Νέα Δημοκρατία, για να μπορεί μετά να το παίζει άνετο και μέσω του ΠΑΣΟΚ, να κάνει δήθεν ρητορική αντίσταση κατά του μνημονίου και να εκτοξεύει φιλολαϊκά κηρύγματα

Ανώνυμος είπε...

NΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΝΟ

Ανώνυμος είπε...

Ποιός θα πει στην ΠΝΟ να σκάσει κι αν δεν της αρέσει να πάει αλλού?

Ανώνυμος είπε...

Επέλαξαν το δρόμο της σιωπής όλοι οι εκλεγμένοι στις Κυκλάδες, οι οποίοι δεν έχουν πάρει δημόσια θέση για το οξύτατο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις θαλάσσιες.

Ανώνυμος είπε...

Εεεεεε, όχι και παράπονα!

Σταράτα λόγια και μακριά από «δεξιούλικες» πιρουέτες…..

Προχθές δεν τους ψηφίσατε? Ας χαλαρώσουν και λίγο και θα σχοληθούν μαζί σας λίγο πριν τις επόμενες εκλογές...

Σε όποιον δεν αρέσει φυσικά μπορεί να την κάνει και για....τα «αλλού» και για όπου βρει καλύτερα...
Διαφορετικά:
Patience, silence & prudence…..

Ανώνυμος είπε...

λες και η ΠΝΟ δεν ταϊζει παιδιά

Ανώνυμος είπε...

Το δημοκρατικό Πασόκ θα ανακοινώσει την επιστράτευση των ναυτεργατών. Πράσινα φασιστόμουτρα φτιαχτά σκηνικά για να διχάζετε την κοινωνία. Σήμερα η ΠΝΟ αύριο τα φαρμακεία χτές οι συνταξιούχοι μεθαύριο οι δάσκαλοι. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Epitelous

Ξάνεμο είπε...

http://xanemo.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html

Ανώνυμος είπε...

το πρασινο αρχιλαμογιο εφαγε ηττα στη διασκεψη της Αφρικης

Οι αφρικανικές χώρες απέρριψαν μια κοινή δήλωση με την ΕΕ για την κλιματική αλλαγή εκτιμώντας ότι το έγγραφο που συντάχθηκε από τους Ευρωπαίους δεν αντανακλά τις προτεραιότητες της αφρικανικής ηπείρου, δήλωσαν σήμερα Αφρικανοί διπλωμάτες. «Το έγγραφο απορρίφθηκε από τις αφρικανικές...
χώρες, οι οποίες εκτιμούν πως η δήλωση αντανακλούσε μάλλον μια ευρωπαϊκή προτεραιότητα», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας Αφρικανός διπλωμάτης διευκρινίζοντας ότι η απόφαση αυτή ελήφθη από τους Αφρικανούς υπουργούς Εξωτερικών την παραμονή της συνόδου κορυφής ΕΕ-Αφρικής που άρχισε σήμερα στην Τρίπολη.
Ένας άλλος διπλωμάτης δήλωσε πως η Αφρική έχει «τη δική της θέση», ενώ ένα μέλος μιας αφρικανικής αντιπροσωπείας διευκρίνισε πως η δήλωση είναι πρόωρη και πως οι Αφρικανοί δεν είχαν αρκετό χρόνο για να την εξετάσουν.
Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο, μια ευρωπαϊκή πηγή δήλωσε ότι το θέμα «δεν έχει ακόμη τελειώσει» προσθέτοντας ότι η ΕΕ θα εργαστεί σ' όλη τη διάρκεια της συνόδου κορυφής για να φτάσει σε μια συναίνεση όσον αφορά τη δήλωση για το κλίμα.

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΓΑΔΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ
ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ

...Πριν το τέλος της εκδήλωσης σηκώθηκε η ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ και ζήτησε από τον συντονιστή της όλης εκδήλωσης μέσω αυτού, να απευθύνει μια ερώτηση στον παριστάμενο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ,και το αίτημα της έγινε δεκτό.

Απευθυνόμενη λοιπόν στον πρώην πρόεδρο της βουλής τον ρώτησε, «μέχρι ποιου σημείου πρέπει για να φτάσουν οι πράξεις και ενέργειες των Ματατζη, Ιλχαν, και Χατζηοσμάν, για να τους διώξετε από το ΠΑΣΟΚ;».

Απαντώντας ο Κακλαμάνης με το γνωστό, «άρες μάρες κουκουνάρες »,και κουβέντα για την ταμπακιέρα, έκανε τους παριστάμενους να εξαγριωθούν ,να του απευθύνουν λέξεις υβριστικές, τέτοιες που δεν τολμούμε ούτε να τις γράψουμε. Ο δε παριστάμενος ΝΑΞΑΚΗΣ εξαγριωμένος από την κοροϊδία, του είπε ότι εσείς παραδώσατε και τον ΟΤΣΑΛΑΝ, και βλέποντας οι διοργανωτές ότι η κατάσταση πάει να εκτραπεί από τους διαμαρτυρόμενους για την κοροϊδία και να γίνει ανεξέλικτη, αναγκάστηκαν να τον φυγαδεύσουν για να ηρεμίσουν τα πνεύματα

Ανώνυμος είπε...

Τα επικροτεις εσύ αυτά Ανώνυμε 11:13 ή τα καταδικάζεις?

Ανώνυμος είπε...

Μήπως πρεπει να σοβαρευτείτε; υπάρχει και η σιωπή. Για συλλογιστείτε τι κάνατε ο καθενας ξεχωριστά τα τελευταία 20 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

εγώ άνοιγα χωματόδρομους στο Στενό με δανεικά.

εσύ?