Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μάθημα επενδύσεων για τον Απόστολο Γκλέτσο (και λοιπούς Δημάρχους)


Το ότι πάμε για εξαιρετικά δύσκολες περίεργες και πρωτόγνωρες, μου λένε ότι έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό και στο νησί. Και επειδή ο πνιγμένος από τα μαλλιά του δεν μπορεί να πιαστεί, και επειδή μερικοί από εσάς φαντάζεστε δουλειές και πλούτη από αιολικά, νομίζω ότι το αυτό το μάθημα (που έγινε για τον Απόστολο Γκλέτσο Δήμαρχο Στυλίδας) μπορεί να είναι επίκαιρο -- αν και τέλειωσαν για την ώρα οι διαβουλεύσεις:

"Δήμαρχε, είσαι λίγο καινούργιος στις επενδύσεις, να σου κάνω ένα γρήγορο μάθημα.

Επένδυση είναι όταν βάζει κάποιος λεφτά, φτιάχνει κάτι (μόνος του ή με εργάτες που προσλαμβάνει και πληρώνει) και το πουλάει σε πελάτες που το θέλουν. Σε μια επένδυση, (πχ, ένα παγωτατζίδικο) κερδίζουν 1) οι πελάτες, που αγοράζουν κάτι που θέλουν να αγοράσουν (ωραίο το παγωτό), 2) οι εργάτες που βρήκαν απασχόληση, 3) οι κτηνοτρόφοι που πουλάνε γάλα, 4) η βιομηχανία ζάχαρης που πουλάει ζάχαρη (αν και εμείς την εισάγουμε) 4) ο Δήμος που εισπράττει τέλη, 5) το Κράτος που εισπράττει φόρους, 6) η Τράπεζα που εισπράττει τόκους και 7) φυσικά, ο επενδυτής που κερδίζει Όλοι κερδίζουν, Απόστολε, αλλά δώσε βάση, κερδίζουν επειδή θέλουμε και αγοράζουμε και απολαμβάνουμε το παγωτό.

Τα αιολικά είναι διαφορετικά. Κανείς δεν θέλει το ρεύμα από τα αιολικά γιατί είναι ακριβότερο από το συμβατικό ρεύμα. €35 την μεγαβατώρα είχε χοντρική το ρεύμα όταν ήρθε το Πασόκ, €90-€100 το δίνουν χοντρική οι αιολικοί “επενδυτές”. Την διαφορά, Απόστολε,την πληρώνεις εσύ, και οι δημότες σου και εγώ και όλοι, στο “τέλος υπέρ ΑΠΕ. Και για να μην το πάρεις χαμπάρι, φούσκωσαν την χοντρική τιμή στα €60 για να μην πολυφαίνεται το καπέλο. Και είναι υποχρεωτικό! Είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις το καπέλο. Σαν να πουλιέται παγωτό στην ωραία Στυλίδα για €2, αλλά να είσαι υποχρεωμένος να πας στην Λαμία, με δικά σου έξοδα, και να το αγοράσεις, το ίδιο ακριβώς παγωτό για €4, ή €5 (συν την βενζίνη πήγαινε-έλα). Ανώμαλο!! Φαντάσου λοιπόν 5.000.000 νοικοκυριά να πληρώνουν, υποχρεωτικά, καπέλο στο ρεύμα. Αυτό δεν είναι επένδυση, είναι φόρος!

Ποιος κερδίζει;; Κερδίζει ο “επενδυτής”" που εγώ τον αποκαλώ “νόμιμο κλέφτη”. Κερδίζει ο Δημοτικός Σύμβουλος που στο έφερε και τα έχει πιάσει για να το σπρώχνεις. Θα κερδίσει ο χωματουργός και ο μπετατζής που θα καταστρέψουν την Σκύρο. Θα κερδίσει ο εργάτης στην Δανία ή την Γερμανία ή την Ισπανία που τα φτιάχνει. Θα κερδίσει η Δανία, η Γερμανία και η Ισπανία που τα εξάγουν.

Ποιος χάνει; Πρώτα από όλα η τσέπη ολονών μας. Εμείς πληρώνουμε, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, χειρότερα από διόδια, μπαίνει στο ρεύμα το καπέλο. Χάνει η Σκύρος που θα γίνει σαν καναπεδάκι με μεταλλικές οδοντογλυφίδες, και εγώ που δεν θα ξαναπάω στον μαγευτικό όρμο της με φουρφούρια πάνω από το κεφάλι μου. Χάνουν τα γεράκια που θα αλέθονται από τις φτερωτές (αν δεν κάνω λάθος έχει μαυροπετρίτες η Σκύρος). Χάνουν τα παιδιά σου Απόστολε, γιατί αυτά θα μεγαλώσουν περιτριγυρισμένα από σαβούρες στα νησιά και στα βουνά.

Οι “εκατοντάδες εκατομμύρια” επενδύσεις δεν είναι για μας, για τους ξένους που μας εξάγουν τις σαβούρες είναι. “Σαβούρες” επειδή 1) θα τις βλέπεις, 2) θα τις ακούς, 3) θα τις μοσχοπληρώνεις, και 4) θα παράγουν ασήμαντο ρεύμα.

Δεν τον ξέρω τον Γκλέτσο, νόμιζα ότι δεν του άρεσαν τα διόδια αλλά προφανώς άλλαξε γνώμη. Παρακαλώ να του προωθήσετε το μάθημα μπας και ξεστραβωθεί. Και εάν θέλει να το μελετήσει,εδώ".


Από το http://sagini3.blogspot.com/2011/11/blog-post_2675.html της Άνδρου.  Μην θέλετε κάνενα αιολικό στην Τήνο. Και το ένα που υπάρχει, ζημιά κάνει.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αιολικά λαϊκής βάσης δεν μπορούν να μπούνε ;;;;
Δηλαδή :
α/. Γίνονται όλοι οι Τηνιακοί συνέταιροι !!!!!!
β/. Βρίσκουν και αγοράζουν την έκταση π.χ. ενδείκνυται του Πολέμου ο Κάμπος είναι φθηνά και φυσά καλά ή και ο Τσικνιάς κ.α.!!!!
γ/. Αγοράζουν και τοποθετούν τα μηχανήματα με καλή έρευνα στην αγορά.
δ/. Μοσχοπουλάνε το ρεύμα με τα καπέλα και όλα τα συναφή που λες και
ε/. Τους μένουν και λίγα φράγκα στην τσέπη .

Όρμα Δήμαρχε , γιατί θα φέρουμε στην Τήνο και θα σε αντικαταστήσουμε με τον Μπλέτσο !!!

Ανώνυμος είπε...

Σε ΠΟΙΟΝ θα το μοσχοπουλάμε?

Αν οι Τηνιακοί το κάνουν αυτό, θα τετραπλασιάσουν τον λογαριαμό του ρέυματός τους. Ποιος είναι ΤΟΟΟΣΟ μαμάκας? Τα αιολικά και τα ηλιακά είναι καλά όταν τα έχουν ΛΙΓΟΙ και πληρώνουν οι ΠΟΛΛΟΙ.

όταν πουλάμε λαμπάδες σε τουρίστες κονομάμε. όταν πουλάμε λαμπάδες ο ένας στον άλλο πεθαίνουμε της πεινας.

Και αν είχαμε λαϊκής βάσης αιολικό σε ποιον θα το πουλούσαμε? Στους Ανδριώτες? Με τα ίδια μυαλά αυτοί θα θέλουν τα το δίνουν σε εμάς.

Η θα το δίναμε στους Βούγαρους? Το αιολικό κάνει 100, οι Βούλγαρι έχουν πυρηνικό με 40. Ποιός θα πουλάει σε ποιον???

Να ανοιξουμε ΟΛΟΙ εστιατόρια να πουλάμε πανσέτες ο ένας στον άλλο. Το ίδιο είναι

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ. ΟΡΜΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΡΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΡΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Απ ότι βλέπω είστε για τα καλά μπασμένοι .
Περιμένετε τον ένα και μοναδικό, ναρθει να σας βάλει τα ανεμιστηράκια και τα καθρεφτάκια.

Δεν θα αργήσει,ίσως να συναντηθούν μ αυτόν στην έκθεση .

αμμοδύτης είπε...

Και ο πρώτος ανώνυμος αλλά και ο δεύτερος έχετε δίκιο (εν μέρει).

Αν ο Δήμος είχε 10-20 αιολικά θα έβγαζε λεφτά, αλλά όχι από το ρεύμα που θα πουλούσε, αλλα από το ρεύμα που θα έγραφαν τα αιολικά. Το περισσότερο "αιολικό ρεύμα" πάει χαμένο (αλλά πληρώνεται και καλά.

Βέβαια, εάν ο Δήμος έβαζε 10-20 αιολικά είτε σοτυ Πολέμου τον Κάμπο είτε στον Τσικνιά και τα δύο αυτά μέρη θα ήταν για ...πέταμα. Και για τον Τσικνιά δεν ξέρω, αλλα λογικά και εκεί θα πρέπει να μαζεύει νερά, όπως στου Πολέμου τον Κάμπο. Νερά από βιομηχανική εγκατάσταση με χωματόδρομους και την γενικά όμορφη ελληνική χωματουργία δεν νομίζω να θέλει η Χώρα ή η Καρδιανή, ο Πύργος και τα Κάτω Μέρη.

Το πρόβλημα είναι ότι επειδή οι αιολικές άδειες είναι στην ουσία αρπακτές, δεν θα τις δώσουν στον Δήμο αλλά σε κάποιον που "μιλάει καλά τα Ελληνικά".

Και έχει αρχίσει και υπάρχει σοβαρή εναντίωση από τοπικές κοινότητες από αυτά που διαβάζω.

Και ο δεύτερος ανώνυμος έχει δίκιο. Αν ΟΛΟΙ παρηγαμε αιολικό ρεύμα θα τριπλασιαζόταν η τιμή για όλους.

Ασε που τώρα, δύσκολα βρίσκεις χρηματοδότηση εκτός εάν είσαι Γερμανός άρα όποιος πάρει άδειες μάλλον για πούλημα τις παίρνει

Ανώνυμος είπε...

τα ανεπεξέργαστα λύματα του ελαιοτριβείου ο δήμαρχος τα πετάει κοντα σε πηγη της κώμης.
είδε φενεται που οι κατομερίτες δέν είχαν πρόβλημα και με τα σκουπίδια πρόσφατα και πήρε φόρα. οσο για τα αιολικά καρφι δεν καίγεται κανενός στα κατ αμερ και στ τηνο. Με το περιβάλλον θα ασχοληθούμε στης πολιτιστικές εκδηλώσεις τον Αύγουστο ξεκινώντας όπως κάθε χρόνο με το θεατρικό στα λουτρά οπου παιδάκια του δημοτικού ντυμένα λουλουδάκια θα λένε πόσο πρέπει ν αγαπάμε το περιβάλλον καταχειροκροτούμενα από γονεις και επισήμους….

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα ας αφήσουμε τα μίση !
Γιορτάζουμε το Πολυτεχνείο !
Τους ένδοξους νέους μας, που φυλακίστηκαν για την ελευθερία και την δημοκρατία!!
Τους ίδιους νέους μας, που σήμερα μας οδήγησαν στα Διεθνή Ταμεία !!

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ το έκαναν ΠΟΛΥΤΑΜΕΙΟ και όσο τους δίνουμε ακόμα θάρρος σύντομα θα το κάνουν ΠΟΛΥΤΑΦΕΙΟ .

Ανώνυμος είπε...

Google
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2011 00:03
Τριπλάσιο «βάρος» από την ...Ακρόπολη ή την αρχαία Ελλάδα έχει στη μηχανή αναζήτησης Google.com η φράση «Greece crisis» (ελληνική κρίση), ενώ πολύ «βαριά» ζυγίζουν επίσης οι λέξεις «Greece corruption» (διαφθορά στην Ελλάδα) κι ο γνωστός Ζορμπάς!

Αν οι αναζητήσεις στο Google αποτελούν, κατά κάποιο τρόπο, μέτρο της εικόνας, που έχουν οι ξένοι για την Ελλάδα, τότε τα παραπάνω αποτελέσματα αναδεικνύουν ένα σημαντικό πρόβλημα.
Συγκεκριμένα, η αναζήτηση της λέξης «Acropolis» (Ακρόπολη) στο google.com «επιστρέφει» 17,6 εκατ. αποτελέσματα, έναντι 15,7 εκατ. για το «Ancient Greece» (αρχαία Ελλάδα) και πάνω από 60 εκατ. για το «Greece crisis» (σ.σ. οι αριθμοί αλλάζουν συνέχεια, ακόμη και με διαφορά λίγων λεπτών, αλλά η αναλογία διατηρείται).

Αν δούμε το Google ως ένα βαρόμετρο brand, αυτή είναι σήμερα η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Σας λέει τίποτα αυτό ;;;;
Το 2011 δεν μοιάζει ούτε στο 1821 ούτε στο 1940 ούτε στο 1973. Πλέον ο κάθε σκεπτόμενος στο κόσμο μπορεί να έχει εικόνα του ποιοι είμαστε.
Έχει πάει 12 το μεσημέρι κι ακόμα κοιμόμαστε . Ας ξυπνήσουμε πριν είναι αργά.

Ανώνυμος είπε...

στη κωμη αρχίσανε τα όργανα

http://www.komitinos.com/

Ξάνεμο είπε...

http://xanemo.blogspot.com/2011/11/blog-post_18.html

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΡΕΝΟ ΒΛΕΠΩ. ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

¨ενα σωρό μπλογκ έχει η Τήνος.
Ποιό είναι το καλύτερο;

Ελληνας Ναύτης είπε...

Αμμοδύτη μου έχουν λείψει οι όμορφες αναρτήσεις σου για το νησί!