Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Όλο το σύστημα δουλεύει για να μην υπάρξει αντιμνημονιακό μέτωπο


http://citypress-gr.blogspot.com/2012/04/deal.html
Προσωπικά, φοβάμαι ότι η ΝΔ και το Πασόκ έχουν συμβιβαστεί απόλυτα με το καθεστώς Κατοχής, με ελάχιστες διακοσμητικές διαφορές. Το ΚΚΕ είναι στην ουσία "λευκό", προτείνοντας ουτοπίες. Ο Κουβέλης θεωρείται Πασόκ από την πίσω πόρτα, ή αριστερός με Ευρωπαϊκό όμως προσανατολισμό.  Ο Καζάκης και ο Καμμένος είναι οι μόνες αντιμνημονιακές φωνές αλλά εξαφανισμένοι και οι δύο από τα ΜΜΕ.  Και ο Τσίπρας εμφανίζεται αντιμνημονιακός. Μπορεί να συνεργαστεί ο Καζάκης με τον Καμμένο και τον Τσίπρα;   Άγνωστο.  Ο Καρατζαφέρης, αντιθέτως, είναι ο Μέγας Λαγός. Τόσο καιρό ήταν Μνημνονιακός του σκοτωμού και τώρα δηλώνει αντιμνημονιακός μόνο και μόνο για να σπάσει το αντιμνημονιακό -- αντιγερμανικό δηλαδή -- μέτωπο), και προβάλλεται κατά κόρον από τα ΜΜΕ.  Ο ίδιος Καρατζαφέρης, που φτιάχτηκε για να σπάσει την ΝΔ του  Καραμανλή, ξαναφτιάχνεται για να σπάσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Καμμένου, και να φωνάζει για τον "αριστερό κίνδυνο" του Τσίπρα. Το ίδιο ακριβώς που κάνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι στον Τσίπρα.  Αριστερούληδες μεν, μνημονιακότατοι δε.

Όλο τα σύστημα δουλεύει, για να μην υπάρξει, να μην φτιαχτεί και εάν φτιαχτεί να διασπαστεί το αντιμνημονιακό μέτωπο.

Δεν έχω καμία ψευδαίσθηση ότι ο τρόπος ζωής που επικράτησε μεταξύ 1999 και 2004 έχει τελειώσει, και είμαστε πραγματικά πτωχευμένοι.   Τα μέτρα δηλαδή του Μνημονίου ανταποκρίνονται, κάπως, στην προσαρμογή στην πραγματικότητα. Με μία πολύ μεγάλη διαφορά όμως:  Άλλον να φτωχαίνεις επειδή δεν έχεις, και άλλο να φτωχαίνεις υπέρ ξένων.  Άλλον να αναδιανέμεις για την κοινωνική συνοχή, και άλλο να τα δίνεις για να πάνε στο Βερολίνο ή στο Λονδίνο, ή στο Παρίσι.  Η ανικανότητα αυτοδιαχείρισης σημαίνει ότι προτιμάς εκχώρηση σε ξένους Επιτρόπους και Τοποτηρητές. Μπορεί, βέβαια, αυτό να αρέσει, τώρα, σε μερικούς, αλλά δεν θα τους αρέσει καθόλου σε 1-2 χρόνια.  Το ερώτημα δεν είναι φτώχεια ή μη φτώχεια, η φτώχεια είναι δεδομένη. Το ερώτημα είναι εθνική κυριαρχία ή κάτω τα κεφάλια. Εάν δηλαδή στην φτώχεια, σου μένει η προοπτική της δικιά σου χώρας.

4 σχόλια:

Εξάκτινος είπε...

Ιδεολογικά η Ελλάδα χωριζόταν σε ενωτικούς-φιλοδυτικούς και ανθενωτικούς-αντιδυτικούς. Η διάκριση αυτή υφίσταται μέχρι σήμερα. Στην παρούσα φάση εκφράζεται με το σχήμα ευρωσκεπτικιστές-αντιμνημονιακοί και μνημονιακοί-φιλοευρωπαίοι.

Το νέο φρούτο που μας προέκυψε μετά την επανάσταση ήταν ο κάθετος διαχωρισμός σε δεξιά, αριστερά, κέντρο. Και οι τρεις χώροι τέμνονται οριζόντια σε ευρωσκεπτικιστές και μη. Λόγω των διαφορετικών ιδεολογικών αφετηριών είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνεννοηθούν όλοι αυτοί σε ένα κοινό αντιμνημονιακό μέτωπο.

Όσο για το Σαμαρά το σχέδιό του είναι το εξής:
1) Ανακήρυξη της ΑΟΖ κι εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου.
2) Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου πατώντας στην υπόθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας και στα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος της χώρας.

Ζάχαρη είπε...

Ηρθε η ωρα της Αριστερας.Ομως δεν ξερω αν αυτη θα παει στο ραντεβου της.Αν ζει για να παει.

Ανώνυμος είπε...

To KKE στην ουτοπία του (και εχθρικό στον Καζάκη). Ο Κουβέλης Ευρωπαίος, ο Τσίπρας με κόσμο που μάλλον δεν μιλιέται με δεξιούς...

Όποιος φροντίζει πριν από εμάς για εμας, έχει φροντίσει να είναι και η αριστερά σε 3-4 φετούλες.

Ανώνυμος είπε...

Καμια σχεση το χοντρό με τον Σαμαρά. Ο Βενιζέλος είναι ΓΚΑΠ με λέγειν σε κακή εκδοχή