Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Αποσυσπείρωση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πιθανό το κάτω από 40% και για τους δύο

"Ζαλισμένα" τα εκλογικά επιτελεία σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τις τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις τις οποίες έχει αποκαλύψει το defencenet.gr. Όλες οι κυλιόμενες έρευνες που καταγράφουν σε ημερήσια βάση τις τάσεις της κοινής γνώμης δείχνουν ότι τα δύο κόμματα πάνε σε ιστορική ήττα με την πιθανότητα να ξεπεράσουν το 40% να είναι μικρότερη από το να μην πετύχουν έστω αυτό τον ελάχιστο στόχο.

Το σύνολο των ευρημάτων επιβεβαιώνει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί και προ της απαγόρευσης δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων, αλλά και την πτωτική τάση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που είχε καταγραφεί και το οποίο τώρα εντείνεται.

Το εντυπωσιακό είναι ότι αντί συσπείρωσης έχουμε το αντίθετο φαινόμενο. Και αν το ΠΑΣΟΚ έχει δεδομένο πρόβλημα να ξεπεράσει το 15-16% φαίνεται ότι πλέον μεταδίδεται και στη ΝΔ το μικρόβιο της αποσυσπείρωσης όπου προφανώς η έλλειψη παράστασης για αυτοδυναμία αφαιρεί το κίνητρο της συσπείρωσης.

Οι Αμερικανοί εκλογικοί σύμβουλοι και των δύο κομμάτων συμβουλεύουν ότι πρέπει να περάσουν πλέον σε προσωπικές επιθέσεις. Θεωρούν ότι η γραμμή αυτή μπορεί να μην φέρει το αποτέλεσμα που θέλουν, αλλά θεωρουν ότι μπορεί να ανακοπεί η κατάρρευση τους.

Κατόπιν αυτών των οδηγιών τις τελευταίες ημέρες ήδη έχει τροποποιηθεί η πολιτική γραμμή σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ:

1. Πολιτική στροφή Βενιζέλου. Πρώτα έλεγε ότι θα σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Τώρα λέει ξαφνικά ότι στόχος είναι να βγούμε από το μνημόνιο σε ... τρία χρόνια! Σε ότι αφορά την επίθεση κατά του Α.Τσίπρα, υπό κανονικές συνθήκες ο τελευταίος θα μπορούσε να κάνει ακόμα και ... μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

2. Προσωπικές επιθέσεις του Αντώνη Σαμαρά σε Πάνο Καμμένο και Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα. Ο Α.Σαμαράς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το προφίλ που του ταιριάζει, αυτό της ήρεμης σταθερής συντηρητικής δύναμης και να υιοθετήσει το προφίλ του πολιτικού που καταφεύγει σε συζητήσιμες από άποψη πολιτικής ηθικής προσωπικές επιθέσεις με σεξιστιά υπονοούμενα κατά των Π.Καμμένου και Α.Τσίπρα. Αλλά οι (μελλοντικοί) ψήφοι δείχνει να εξακολουθούν να διαρρέουν προς τα δεξιά.

3. "Αξιοποίηση" του ΚΚΕ. Η άρνησή του να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση και η στείρα σνθηματολογία του (έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα αυτή η γραμμή στο εσωτερικό του ΚΚΕ, αλλά αυτό είναι κάτι που θα μας απασχολήσει μετακλογικά) θεωρείται ότι μπορεί να αξιοποιηθεί από τις δυνάμεις του Μνημονίου ως "μπαμπούλας" στους ψηφοφόρους που θα ήθελαν μια άλλη κυβέρνηση, πέρα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ .

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=40432&Itemid=139

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΜΕΡΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΔΥΚΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

Στα Κάτω Μέρη πάμε ακόμα με Λιαρούτσο και Αλαβάνο και αν έχεις τσακωθεί με το γείτονα πας κόντρα. Οι δεξιοί μιλάνε και οι πασόκοι κρύβονται. Οι πιο νέοι έχουν πιο ανοιχτά μυαλά.

Ανώνυμος είπε...

ή
αλαβανάαααρα

ή

γιαλούρη

μετά απ αυτούς το χάος.

ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ είπε...

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2012/05/01/fortheanihilationofgoldendawn/)ΤΟ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΦΩΝΗ,ΑΠΟΜΟΝΟΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔ.