Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση φιάσκο , στο ξενοδοχείο ''Κάραβελ'' για την ανάπτυξη και τα αιολικά της Άνδρου


Θα παραθέσω την "είδηση" από τον sagini3, από την Άνδρο, και μετά, θα παραθέσω τις απόψεις μου, σε 1-2 αναρτήσεις. Πήγα, και ομολογώ ότι δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου.  Το ότι το υπάρχουν ακόμα, τέλος 2013, άνθρωποι που προωθούν τέτοια πράγματα, δείχνει ότι ή δεν έχουμε μνήμη, ή δεν ξέρουμε ανάγνωση και αριθμητική, ή μας θεωρούν ηλίθιους.  Αυτό που με εντυπωσίασε ωστόσο, είναι ότι όχι μόνο δεν φάνηκαν να πείθουν κανέναν, αλλά τα σχόλια και η κριτική που τους έγιναν ήταν επιεικώς, αμείλικτα.  Λεπτομέρειες, αύριο.

http://sagini3.blogspot.gr/2013/11/blog-post_23.html
«ώδινεν όρος και έτεκε μυν»

Χθες 22 Νοεμβρίου 2013 , μετά από πρόσκληση της οργάνωσης "ΔΑΦΝΗ" και του Δημάρχου Άνδρου κου Ιωάννη Γλυνού, βουλευτές, πολιτευτές, δημοτικοί φορείς, παράγοντες, σωματεία, αλλά και αρκετοί Ανδριώτες των Αθηνών παρευρέθησαν προσκεκλημένοι , σε αίθουσα του ξενοδοχείου "Κάραβελ" , όπου θα υπήρχε ενημέρωση από τον Δήμαρχο Άνδρου και από άτομα της "ΔΑΦΝΗ" , για "την ενεργοποίηση των φορέων στην βιώσιμη ανάπτυξη και τις ΑΠΕ".

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του είπε , εν περιλήψει, ότι αναζητά μαζί με το δίκτυο "ΔΑΦΝΗ" , ένα πλαίσιο για την χωροταξία των ΑΠΕ στην Άνδρο και για την δημιουργία συμμετοχικών σχημάτων στην εκμετάλλευση των αιολικών , αφού πρώτα διευθετηθούν θεσμικά ,σημαντικά προβλήματα όπως η συμμετοχή των ΟΤΑ σε επενδυτικά σχήματα,η χρηματοδότηση,η δίκαιη κατανομή κερδών και η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των μικρομετόχων.

Μίλησε γενικά και αόριστα . Δεν ανακοίνωσε δηλαδή κάτι συγκεκριμένο σχετικά με την ανάπτυξη της Άνδρου .

Στην συνέχεια ,τον λόγο πήρε ο κος Η. Ευθυμιόπουλος της "ΔΑΦΝΗ", που στο ίδιο πνεύμα με τον Δήμαρχο αναφέρθηκε στον τρίτο δρόμο ανάπτυξης ,δηλαδή στην ανάγκη δημιουργίας ενεργειακών συνεταιρισμών ,όπου π.χ. 500-1000 Ανδριώτες εθελοντικά , θα καταβάλλουν μικρά χρηματικά ποσά των 1000-5000 ευρώ για να συμμετάσχουν αναλογικά , στα κέρδη μιας ιδιωτικής βιομηχανικής αιολικής μονάδας όταν και αν αυτή κατασκευαστεί στην Άνδρο , παραλληλίζοντας το νησί μας με ένα πολύ μικρό νησί της  ...Δανίας.

Γελοιότητες .Επιεικώς, διαπιστώσαμε έλλειψη σοβαρότητας .

Είπε επίσης ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις !!! - από κοινού με το Δήμο -με επενδυτικές εταιρείες αιολικών,για την συμμετοχή του Δήμου Άνδρου σε αιολικό βιομηχανικό πάρκο ισχύος 50 MW στην Άνδρο και την συμμετοχή των δημοτών με μερίδια. Τέλος μας διαβεβαίωσαν πως σε αυτά που σχεδιάζουν έχουν την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κου Γ. Πουσαίου , ιδρυτού της "ΔΑΦΝΗ" , που πλέον μετέφερε την έδρα της από την Ίο στην Άνδρο.

Τέλος ο καθηγητής του πανεπιστήμιου Θεσσαλίας κος Δημ. Οικονόμου μίλησε για τα κοινά τους σχέδια - "ΔΑΦΝΗ" , Δήμος Άνδρου - για την μελλοντική δημιουργία Περιφερειακού πάρκου στην Άνδρο , αν και όταν αυτό γίνει συγκεκριμένο και αν, εγκριθεί από το ΥΠΕΚΑ , με στόχο την αναβίωση παραδοσιακών μορφών γεωργίας, την αειφορία, την ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος .

Όμως σας ενημερώνουμε οτι όλη η ΒΔ Άνδρος και δυο μεγάλα τμήματα στην Νότια και Δυτική είναι εκτός του παραπάνω "σχεδιασμού προστασίας". Τυχαία η σκόπιμα, αφού στα συγκεκριμένα τμήματα έχουν αδειοδοτηθεί και πρόκειται να κατασκευαστούν αιολικές βιομηχανικές μονάδες ???

Λόγια,λόγια ,λόγια !!! Οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν τον λόγο που έγινε αυτή η συνάντηση Ανδριωτών , στην Αθήνα.

Κανείς δεν γνωρίζει ποιος πλήρωσε και πόσο κόστισε . Κρίμα , όλοι οι συμμετέχοντες χθες στο "Κάραβελ", ελπίζαμε να ακούσουμε κάτι συγκεκριμένο για την ανάπτυξη του νησιού η κάτι συγκεκριμένο για τα τεράστια προβλήματα του τόπου μας με πρωταρχικό το θέμα των σκουπιδιών. Δυστυχώς απογοητευτήκαμε για αλλά μια φορά. Χορτάσαμε από καλά και ευχάριστα που θα παραμείνουν όνειρα ...δήθεν ανάπτυξης !!!


Η πρόσκληση είναι στις επόμενες δύο εικόνες (που ελπίζω να μεγαλώνουν με κλικ)


:


Δεν υπάρχουν σχόλια: