Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

"Γιατί είναι συνηθισμένο κάποιοι να εκλέγονται και παράλληλα να επωφελούνται επιχειρηματικά"


Με φιλική διάθεση,  δεν πιστεύω ότι υπάρχουν καλές ανεμογεννήτριες . Όσο για τις επιχειρήσεις ανακύκλωσης ,όπως και κάποια στελέχη των πρασίνων (και τους πολιτικούς στο σύνολο τους ), οφείλω να είμαι επιφυλακτικός :

1. Προς την συνομοταξία αυτών που επαγγελματικοποιούν τη υποτιθέμενη ιδεολογία τους .

2. Σε πιθανές προσπάθειες αυτό αναγόρευσης σωτήρων του περιβάλλοντος και χειρισμού της ευαισθησίας μας,  ως όχημα επέκτασης της επιχειρηματικής ενασχόλησης.

3. Όταν γνωρίζω ότι τέως πράσινος ευρωβουλευτής εγκατέλειψε το κόμμα του και γιατί μπήκε υποψήφιος ο συμπαθής Πισσίας , που μεταξύ άλλων δήλωσε:  «πολιτική οικολογία δεν είναι ο επαγγελματικός περιβαλλοντισμός, ούτε η περιπλάνηση σε λομπίστικα περιβάλλοντα».  Ο συγκεκριμένος κατηγορήθηκε από τους καθώς πρέπει πράσινους συναδέλφους του,  ως ιδεολογικός τρομοκράτης...,  αναρχο-αυτόνομος κλπ.  Ο άνθρωπος τους χάλασε τη μπίζνα κατηγορώντας τα αιολικά και όλο το προηγούμενο στήσιμο τους.

4. Γιατί είναι συνηθισμένο κάποιοι να εκλέγονται και παράλληλα να επωφελούνται επιχειρηματικά.

5. Διαπιστώνοντας αν είναι επικοινωνιακό τέχνασμα ,με πολλούς στόχους .Προώθηση της ιδέας, αναζήτηση συμμάχων,  εντοπισμός αντιπάλων και προσαρμογή στρατηγικής .

6. Γιατί ηθελημένα αγνοούν το εδαφολογικό κομμάτι.  Δηλαδή ότι τα νησιά μας είναι χαρακτηρισμένα ως μέγιστου κινδύνου ερημοποίησης και τα αιολικά επιτείνουν δραματικά τη διάβρωση .

7. Επειδή οι κατ ’όνομα επίσημοι «οικολόγοι»,  δέχονται αυτό τον εξαιρετικά ρυπογόνο κύκλο ζωής, τα φυτεμένα μπετά και όλες τις παράπλευρες συνέπειες στα ευαίσθητα οικοσυστήματα.

8.Πρόκειται για μια ιδιαίτερη αντίφαση και ουσιαστική αυτοαναίρεση τους.  Με την αποδοχή των ΒΑΠΕ, τάσσονται υπέρ αυτής της εξοντωτικής,  μονόπλευρης οικονομικής ανάπτυξης που ωφελεί αποκλειστικά κάποιους μεγαλοβιομήχανους και περιφρονούν τον απλό κόσμο, το μέτρο και την ισορροπία. Δέχονται μια τεχνολογία που είναι πολλαπλώς αδιέξοδη και εντέλει όχι καλύτερη αυτής που στηρίζεται στα ορυκτά καύσιμα.

9. Τέλος επειδή από την εποχή των διαττόντων «Οικολόγων εναλλακτικών» ,έχουμε δεί πολλούς διάσημους "επαγγελματίες"οικολόγους .Άλλοτε ως επικεφαλής γιγαντιαίων, αμφιλεγόμενων οικολογικών οργανώσεων, μετά ως υφυπουργούς και πλέον πλασιέ/ μεσίτες εταιρειών.

10. Δεν έχω 10.

 Για να μην υπάρξει παρανόηση, είναι διαφορετική η επίκληση της ισορροπίας, ωριμότητας ή ενός υγιούς συμβιβασμού, σαν αποτέλεσμα γνώσης και εμπειρίας και άλλο το ξεπούλημα και η εξαργύρωση των όποιων πιστεύω . Αν και ακούμε διάφορα,  επιθυμώ να υπάρχει φορέας ανακύκλωσης και δεν με ενοχλεί η μορφή του, εφόσον είναι σύννομη, σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα κλπ.

Από την αυριανή (σημερινή) συνάντηση θα περίμενα την κατηγορηματική αντίθεση στο έργο και να ακούσουμε πως θα αναπτύξουν το σχέδιο τους .Όταν φέρουν πρόταση για δικό τους έργο,  βλέπουμε τότε . Πάντως χρειάζεται εγρήγορση, γιατί με τις παλαιότερες διανοίξεις των highways στο Στενό Άνδρου - Τήνου απεδείχθη ότι προ ετοίμαζαν, το έδαφος. Από άποψη τακτικής αλλά και ουσίας, προσωπικά δεν κλείνω εντελώς την πόρτα των μικρότερων, δήθεν πιο ταιριαστών ,απομακρυσμένων και λοιπών παρεμφερών έργων. Τα συζητώ στην ώρα τους και αγωνίζομαι ενάντια στο  τερατώδες .

ΓΣ

Αυτή ήταν επιστολή του ΓΣ. Οι εικόνες είναι δικές μου. Εγώ θα ήμουν (και θα γίνω) πολύ λιγότερο ευγενής, γιατί παρακολουθώ το θέμα με τα αιολικά, από το 2005 ή 2006, και θεωρώ πλέον ότι αιολικά, ανακλυκλώσεις, ψευτοοικολογίες κλπ, είναι όλα μέρος της Πράσινης Απάτης. Απάτη επειδή μερικοί επιτήδειοι κοροϊδεύουν αφελείς για προσωπική τους αρπαχτή. Νόμιμη, θα μου πείτε, η αρπαχτή. Ναι, νόμιμη, αλλά όχι όταν την προωθεί μέλος της Αυτοδιοίκησης που δήθεν το κάνει για το καλό μας και δεν το έχει πει σε κανέναν. Για την τσέπη του το κάνει, και μάλλον χρησιμοποιεί την καρέκλα του για αυτό. Είναι νόμιμο αυτό;  Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το μάθουμε...

Όσο για τα αιολικά... Μικρά ή μεγάλα, Δημοτικά ή Βιομηχανικά, Ιδιωτικά ή συνεταιριστικά, είναι ΑΠΑΤΗ. Ενεργειακή απάτη, περιβαλλοντική απάτη και οικονομική απάτη. Δεν εξοικονομούν καύσιμα, δεν μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν δίκτυο, δεν μειώνουν κανένα ρύπο από καμία συμβατική μονάδα, σίγουρα δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες, υπάρχουν ΜΟΝΟ για τις επιδοτήσεις (βασικά πληρώνονται χωρίς να προσφέρουν κάτι χρήσιμο), ακριβαίνουν το ρεύμα για όλους, οδηγούν τον καταναλωτή σε ενεργειακή φτώχεια, ενοχλούν την βιομηχανία --- και αυτοί οι ισχυρισμοί είναι πρωτοσέλιδα στα ξένα ΜΜΕ. Και σιγά σιγά και στα δικά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: